Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

LTS vienojas ar ''Summus Capital'' par finansiālu atbalstu jaunajiem tenisistiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LTS vienojas ar ''Summus Capital'' par finansiālu atbalstu jaunajiem tenisistiem
Darja Semeņistaja. Foto: AFP/Scanpix

2022. gada izskaņā Baltijas nekustamo īpašumu investīciju holdinga uzņēmuma grupa "Summus Capital" un Latvijas Tenisa savienība noslēguši ziedojuma līgumu, kas paredz sistemātisku finansiālo atbalstu jauno tenisistu attīstībai visa 2023. gada laikā.

Finansējumu 24 000 eiro apmērā, plānots izmantot, galvenokārt, jauniešu tenisa treniņu – sacensību procesa nodrošināšanai. Latvijas tenisa savienība "Summus Capital" finansējuma atbalstu izmantos Starptautiskās tenisa federācijas Latvijas jauno tenisistu, Beatrises Zeltiņas (15 gadi) un Darjas Semeņistajas (20 gadi), profesionālajai attīstībai.

Abas tenisistes – Beatrise un Darja – ir izcīnījušas uzvaras un saņēmušas prestižas medaļas aizvadītajos Latvijas un Eiropas čempionātos. 2021. gadā Semeņistaja ir ieguvusi visvairāk vienspēļu trofeju ITF sieviešu pasaules tūrē, iegūstot septiņus titulus.

“Vēsturiski teniss, piemēram, Igaunijā ir bijis viens no sporta flagmaņiem un man ir liels prieks, ka pēdējo gadu laikā, pateicoties Latvijas tenisa jaunajām zvaigznēm, tādām kā Jeļena Ostapenko, Anastasija Sevastova, arī Latvijā teniss ir kļuvis par nozīmīgu un atzinīgi novērtētu sporta veidu valstī. Esam priecīgi sekot līdzi jaunās paaudzes mērķtiecībai un neatlaidībai sasniegt pasaules sporta virsotnes, un tas noteikti ir tikai sākums! Mēs vēlam jaunajām sportistēm panākumus nākotnes čempionātos un esam gatavi atbalstīt arī turpmāk,” stāsta Āvo Kopels, "Summus Capital" valdes loceklis.

“Latvijas tenisa attīstība nav iespējama bez privātā sektora finansiālā atbalsta, kas ārkārtīgi daudz nozīmē ne tikai Latvijas tenisa savienībai kopumā, bet, galvenokārt, jaunajiem tenisistiem – tā ir viņu iespēja profesionāli attīstīties, piedalīties sacensībās un virzīties tuvāk saviem mērķiem un jauniem sasniegumiem. Esam pateicīgi, ka "Summus Capital" redz potenciālu Latvijas jaunajos tenisistos – viņu sniegtais finansiālais atbalsts ir nenovērtējams ieguldījums jauno talantu attīstībā”, komentē Jānis Mellups, Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs.

Informāciju sagatavoja:
Gabriela Ūdre
Ogilvy

     [+] [-]

, 2023-01-13 17:46, pirms 2 gadiem
Otra jau ir profesionāle, bet tas jau katra ziedotāja paša izvēle.

Ko es saredzu kā vēlamo? Algot skautu, kurš izbraukā pa LV tenisa klubiem un atrod tur talantus. Lietpratēja acs no malas reizēm var saredzēt vairāk. Tiem atrastajiem tīrradņiem savienība spējas robežās apmaksā papildus individuālus treniņus.
LTS kopā ar pašvaldībām finansē treniņnometnes ārzemēs.

Ir jau tā, ka vecāki reizēm ir uz robežas starp treniņa apmaksu un citām vajadzībām. Primāri tiks meklēts lētāks nodarbošanās veids bērnam. Bet, ja būs maza dzirkstelīte ar palīdzību, vecāki paliks pie tenisa.