Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā Lincā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere iekļūst dubultspēļu ceturtdaļfinālā Lincā
Līga Dekmeijere

Sekmīgi Austrijas pilsētas Lincas WTA dubultspēļu turnīru šodien uzsākusi Līga Dekmeijere. Latvijas vadošā dubultspēļu tenisiste pārī ar kanādieti Mariju Īvu Peletjē apspēlēja savas sāncenses ar 7:5, 4:6, 10:7, nopelnot pa 70 reitinga punktiem.

Pēc dažu nedēļu atelpas Līga Dekmeijere šonedēļ atsaķusi startu WTA sacensībās, dodoties uz Austrijas pilsētu Lincu, kur norisinās WTA „International” sērijas turnīrs. Šajā dubultspēļu turnīrā Līga pieteicās startam kopā ar kanādieti Mariju Īvu Peletjē. WTA dubultspēļu rangā sportistes ieņem attiecīgi 75. un 67. vietu. Pirmajā kārtā viņu pretinieces bija spāniete Arantksa Parra Santonja un čehiete Vladimira Uhrilova, kuru reitinga vietas ir stipri līdzīgas – 63. un 76., tāpēc īstu favorītduetu noteikt bija grūti.

Maču labāk iesāka Dekmeijeres un Peletjē pretinieces, uzvarot trīs geimus pēc kārtas, turklāt divus no tiem pie sāncenšu serves. Latvijas un Kanādas duets vienu breiku atguva uzreiz, bet izlīdzinājumu panāca nedaudz vēlāk – 4:4. Seta uzvarētāju noteikšana jau bija ļoti tuvu taibreikam, tomēr Dekmeijere un Peletjē savu iespēju izmantoja pirms tā. 12. geimā viņām bija breikbumba un setbumba reizē, ko uzreiz arī izdevās izmantot – 7:5. Otrā seta sākumā breiki izpalika, bet piektajā geimā Dekmeijere un Peletjē tomēr nokļuva iedzinēju lomā (2:3), kad Peletjē serve tika lauzta. Lai arī uzreiz izdevās geimu atgūt, tomēr arī Dekmeijere savu servi zaudēja. Vēlreiz atspēlēties neizdevās un sets tika zaudēts ar 4:6, kas nozīmēja, ka uzvarētāju noteiks supertaibreikā. Līdz pat tā vidum cīņa ritēja līdzīgi, bet tad Latvijas un Kanādas duets uzvarēja četras izspēles pēc kārtas, tiekot pie trijām mačbumbām. No tā tika realizēta otrā, garantējot vietu ceturtdaļfinālā.

Uzvara Dekmeijerei un Peletjē deva pa 70 reitinga punktiem, bet savas pretinieces ceturtdaļfinālā viņas uzzinās tikai rīt, kas savstarpējo spēli aizvadīs Čehijas duets Andrea Hlavačkova / Lusija Hradečka un Vesna Manasjeva (Krievija) / Monika Nikulesku (Rumānija). Favorītes šajā mačā būs čehietes, kuras sacensībās izliktas ar 3. numuru.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +2 [+] [-]

, 2009-10-12 22:44, pirms 15 gadiem
Labi ! Tā turēt!

  +2 [+] [-]

, 2009-10-12 23:06, pirms 15 gadiem
titulu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja