Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

papildināts M.Podžus nopelna vienu reitinga punktu, viņa brālim tas neizdodas

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

M.Podžus nopelna vienu reitinga punktu, viņa brālim tas neizdodas
Mārtiņš Podžus

Ročestersas (ASV) „Future” turnīru noslēguši dvīņu brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus. Mārtiņš pārvarēja vienu pamatturnīra kārtu, nopelnot trešo reitinga punktu, bet Jānis pamatturnīrā palika bez uzvarām.

Ročestersas turnīru ar balvu fondu 10 000 ASV dolāru 18 gadus vecie brāļi iesāka jau pagājušās nedēļas nogalē – abiem bija jāpiedalās vienspēļu kvalifikācijā. Tā kā Mārtiņš bija starp izliktajiem sportistiem, tad viņam tikšanai pamatturnīrā pietika ar divām uzvarām, bet Jānis uzveica trīs pretiniekus (neviens no apspēlētajiem sāncenšiem ATP rangā neatradās).

Pamatturnīra 1.kārtā Mārtiņam (ATP 1475.) pretī stājās mājinieks Konors Smits, kurš arī bija pārvarējis kvalifikāciju, taču rangā neatrodas. Viņu mūsu tenisistam izdevās uzveikt ar 6:2, 7:6(5), garantējot trešo reitinga punktu karjerā. Diemžēl tikt pie vēl kāda punkta neizdevās - 2.kārtā ar 0:6, 5:7 tika atzīts mājinieka, šī turnīra 7.numura Čeisa Buhanana (ATP 627.) pārākums.

Tikmēr Jānis 1.kārtā tikās ar ASV pārstāvi Denisu Novikovu (ATP 1078.). Ja kvalifikācijā viņam spēle gāja no rokas, tad pamatturnīrā atkal nē – 2:6, 4:6, kas liedz tikt pie pirmā reitinga punkta karjerā. Punktus brāļi nenopelnīja arī dubultspēlēs. 1.kārta tika pārvarēta – 6:1, 6:4 pret argentīnieti Eignesu un amerikāni Vitingemu, bet ceturtdaļfinālā zaudējums ar 2:6, 4:6 pret mājiniekiem Šonu Bernšteinu un Evanu Kingu. Atgādinām, ka „Future” dubultspēļu turnīros reitinga punktus sāk piešķirt tikai no pusfināla.

Izmantotie resursi:
itftennis.com