Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai uzvara kvalifikācijas pirmajā kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai uzvara kvalifikācijas pirmajā kārtā
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova ar uzvaru sākusi Dubaijas WTA ''Premier'' turnīru. Kvalifikācijas pirmajā kārtā viņa pieveica baltkrievieti Jekaterinu Dzehaleviču – 6:4, 6:4.

Sevastova (WTA 80.) šosezon spēlējusi tikai vienā pamatturnīrā – ''Australian Open'', kur pirmajā kārtā piekāpās krievietei Anastasijai Pavļučenkovai. Pirms tam bija neveiksmes Oklendas un Sidnejas turnīru kvalifikācijā, bet šonedēļ 19 gadus vecā liepājniece izmēģina spēkus ''Premier'' kategorijas turnīrā Dubaijā, kurā balvu fonds iespaidīgs – divi miljoni ASV dolāru. Sevastovai sacensības bija jāsāk ar kvalifikāciju.

Izloze lēma, ka pirmajā kārtā Anastasijai jātiekas ar Kazahstānas bulgārieti Sesilu Karatančevu. Taču šī dāma pašreiz cīnās Patajas turnīrā, kurā aizspēlējusies līdz pusfinālam, līdz ar to Sevastovai tika cita pretiniece – ranga 156. vietas īpašniece Jekaterina Dzehaleviča no Baltkrievijas. Abas līdz šim bija tikušās vienu reizi. 2007. gadā ITF turnīrā Štutgartē pārliecinoša uzvara baltkrievietei – 6:3, 6:1.

Šodienas mača pirmā seta sākumā nedaudz labāka bija Dzehaleviča, kurai 4. geimā bija divas iespējas uzvarēt pie Sevastovas serves, taču nekā, bet 7. geimā pie breika tika Sevastova – 4:3. Anastasija iegūto pārsvaru uzreiz atdeva, taču 9. geimā atkal lauza pretinieces servi, bet pēc tam izservēja setu – 6:4. Otrajā setā uzvara nāca krietni smagākā cīņā. Seta pirmajā pusē baltkrieviete bija izvirzījusies vadībā ar 4:1. Sevastova spēja saņemties un atspēlējās un uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, visā spēlē svinot uzvaru ar 6:4, 6:4.

Par šodienas uzvaru Sevastova nopelnījusi 20 ranga punktus un 2900 dolāru prēmiju. Otrajā (no divām) kārtā Sevastova tiksies ar austrālietes Anastasijas Rodionovas (WTA 97.) un krievietes Jeļenas Čalovas (154.) spēles uzvarētāju.

Izmantotie resursi:
barclaysdubaitennischampionships.com

  +3 [+] [-]

, 2010-02-12 16:01, pirms 14 gadiem
Vajadzētu tikt un pāris apļus izspēlēt pamatturnīrā!!! Turam īkšķus!

  +4 [+] [-]

, 2010-02-12 16:41, pirms 14 gadiem
turies mazaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-12 18:28, pirms 14 gadiem
kvalifikācijā par izietu pirmo kārtu,lielāka prēmija,kā par uzvary Futures turnīrā.