Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunieši triumfē ITF turnīrā Šauļos

Latvijas jaunieši triumfē ITF turnīrā Šauļos
Lina Lileikīte.
Foto: Jurijus Muravskis

Visas starptautiskā ITF U18 tenisa turnīra balvas nonākušas Latvijas sportistu īpašumā. Puišiem uzvaru guva Mārtiņš Podžus, bet meitenēm čempiones godā Lina Lileikite.

Šonedēļ Šauļos norisinājās ITF 5. kategorijas tenisa turnīra tenisā jauniešiem. Ļoti sekmīgs tas iznāca Latvijas sportistiem - uzvaras gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīros. Puišiem finālā 15 gadus vecais Mārtiņš Podžus ar 6:3, 7:6, 6:2 pieveica Baltkrievijas tenisistu Jaroslavu Zubko, bet meitenēm Lina Lileikite pēdējā cīņā uzvarēja igaunieti Anetu Kontaveitu - 6:1, 6:1.

ITF turnīra meiteņu dubultspēļu finālā visas četras spēlētājas pārstāvēja Latviju Lina Lileikite un Jūlija Kuļibaba tikās ar māsām Elīnu un Arinu Mihailovām un uzvarēja ar rezultātu 6:2, 6:2. Puišu dubultspēlēs triumfēja brāļi Jānis un Mārtiņš Podžus, finālā viņi ar rezultātu 6:1, 4:6, 10:3 uzvarot baltkrievus Aleksandru Bulitski un Spartaku Rahanovu. Pārsteidzoši, ka visi Lietuvas pārstāvji tenisa laukumu pameta jau pēc otrās spēļu dienas, kaut arī piedalījās spēcīgi Šauļu un citu kaimiņvalsts pilsētu sportisti. Par balvām turnīrā cīnījās arī Ukrainas, Krievijas, ASV, Izraēlas un Polijas tenisisti.