Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Indianvelsā tikšanās ar mājinieci Deivisu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Indianvelsā tikšanās ar mājinieci Deivisu
Anastasija Sevastova
Foto: Qatar Total Open

Naktī uz svētdienu Indianvelsas WTA "Premier Mandatory" turnīru sāks Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova (WTA 23.), kurai ap plkst. 5:00 spēle pret ranga 38. vietā esošo amerikānieti Lorenu Deivisu.

Sevastova Indianvelsas pamatturnīrā spēlēs trešo reizi. Šis gads Kalifornijā viņai īpašs ar to, ka Anastasija pirmoreiz prestižajā turnīrā ir starp 32 izsētajām (Sevastovai 22. numurs), kas nozīmē 1. kārtas izlaišanu.

Sevastova savu labāko rezultātu Indianvelsā sasniedza 2010. gadā, kad tika līdz 3. kārtai, tur zaudējot Verai Zvonarjovai. Arī nākamajā sezonā, kad Sevastovai turnīrs beidzās ar izstāšanos 2. kārtā, viņu izslēdza Krievijas tenisiste, piekāpjoties savai vārdamāsai Pavļučekovai.

Latvijas pirmā rakete Indianvelsas pamatsacensībās, kur viņai bilance 3-2, atgriežas pirmoreiz kopš 2011. gada. Pērn Sevastova šeit nepārvarēja kvalifikāciju, 2. kārtā zaudējot amerikānietei Teilorei Taunsendai. Sestdien Sevastovai atkal pretī stāsies ASV sportiste – 23 gadus vecā Deivisa.

Deivisa šogad jau uzvarējusi vienā WTA turnīrā, to paveicot sezonas pirmajā nedēļā Oklendā, kur viņai karjeras pirmais tituls šajā līmenī. Nākamajā mēnesī Deivisa sasniedza savu rekordu rangā, tiekot līdz 37. vietai. Ieskaitot kvalifikācijas, Deivisai šogad iespaidīga 14-3 bilance, februārī līdz ceturtdaļfinālam tiekot abos "Premier" turnīros Āzijā – Dohā un Dubaijā.

Kopš februāra viņai 9-2 bilance, zaudējot tikai ar izcilu aizsardzību apveltītajām Karolīnai Vozņacki un Eļinai Svitoļinai – tenisistēm, pret kurām Deivisai ir teju neiespējami radīt pietiekami daudz jaudīgu uzbrukumu.

Tikai 1.57 metrus garā Deivisa nav no spēcīgākajām tenisistēm, bet liela spēka trūkumu kompensē ar izveicību un teicamām ātruma īpašībām. Sevastovai šodienas mačā nedraudēs spēcīgu sitienu "vētra" no laukuma otra gala, toties pašai, domājams, vajadzēs mazliet mainīt ierasto taktiku, jo Deivisa neiebilst pret garajām izspēlēm un var tikt klāt "sarežģītām" bumbiņām.

Abas tenisistes ir vienreiz tikušās, un Sevastova toreiz uzvarēja, Deivisu 2012. gada decembrī ar 6:2, 7:6(2) pieveicot Oklendas turnīra kvalifikācijā. Lai arī Sevastova šobrīd rangā atrodas augstāk, spēles favorīte būs savās mājās spēlējošā Deivisa, kurai pēdējā pusotra mēneša laikā ir patiešām iespaidīgi rezultāti.

Kamēr Sevastova no 1. kārtas bija brīva, Deivisa vienu maču jau ir nospēlējusi, ar 6:4, 4:6, 7:5 pieveicot Viktoriju Golubiču. Mačā, kas tuvojās uzvarai divos setos, Deivisa gandrīz zaudēja. Lorena bija vadībā ar setu un 3:0, turpinājumā daudz kļūdoties gan ar servēm (mačā deviņas dubultkļūdas) un "forehand" uzbrukumiem. Deivisai labākais sitiens ir "backhand". Deivisa pēdējā setā izglābās, no 3:5 uzvarot četros geimos pēc kārtas.

Deivisai Indianvelsā ir 7-5 bilance, šeit 2014. gadā tiekot līdz 4. kārtai. Tieši tā gada turnīrā Indianvelsā Deivisa guva karjeras lielāko uzvaru, ar 6:0, 7:6(2) pieveicot tobrīd 4. vietā bijušo Viktoriju Azarenku. Tā mača sakarā gan jāatzīmē, ka titulētā Baltkrievijas tenisiste spēlēja ar neizdziedētu pēdas savainojumu, nespējot aizvadīt konkurētspējīgu cīņu.

Sevastovas un Deivisas mačs būs pēdējais pēc nozīmes ceturtajā kortā, kur no plkst. 21:00 jāizspēlē četri mači. Sevastovas un Deivisas cīņas uzvarētāja 3. kārtā tiksies ar Samantu Stousuru vai Jūliju Gergesu.

     [+] [-]

, 2017-03-11 15:19, pirms 8 gadiem
Diemžēl, bet šoreiz tikai uz ticēšanu jāiziet.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-11 16:59, pirms 8 gadiem
izredzes lielākas nekā Ostapenko. vismaz ne tik bezcerīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-11 22:12, pirms 8 gadiem
Pret mājinieci būs grūti...gan skatītàji, gan līnijtiesneši utt...