Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere un Šnīdere zaudē ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dekmeijere un Šnīdere zaudē ceturtdaļfinālā
Līga Dekmeijere un Petija Šnīdere

Pontevedrabīčas WTA turnīrs Latvijas labākajai dubultspēļu pārstāvei Līgai Dekmeijerei beidzies ceturtdaļfinālā. Līga pārī ar šveicieti Petiju Šnīderi atzina Taivānas un Ķīnas dueta Čia-Junga Čuanga un Šuaja Penga pārākumu – 5:7, 4:6

Mača pirmajos piecos geimos uzvarēja servējošais duets, bet sestajā geimā tika sagaidīts pirmais breiks. Līdz tam brīdim neuzvarējušas nevienā izspēlē pirmajos divos geimos, kad servēja Čuanga un Penga, Dekmeijere un Šnīdere sestajā geimā negaidīti nobreikoja pretinieces, izvirzoties vadībā ar 4:2.

Esot vadībā ar 5:3 Līgai ar Petiju bija iespēja pabeigt setu, taču nekā. Servēja Dekmeijere, āzietes aizspēlējās līdz breikbumbumai, un tad latviete pieļāva dubultkļūdu. Nedaudz vēlāk vēlreiz tika zaudēts savas serves geims, un pavisam drīz Čuanga/Penga jau tika pie iespējas izservēt setu un sekmīgi – 7:5.

Otrais sets Dekmeijerei un Šnīderei sākās nepatīkami – jau pirmajā geimā pretiniecēm iedots handikaps. Zaudēto atgūt izdevās sestajā geimā – 3:3. Taču neko diži vairāk ''mūsējās'' neiespēja – mača turpinājumā uzvarēts vēl tikai viens geims, un otrajā setā Čuanga/Penga uzvarēja ar 6:4. Tātad visā mačā Āzijas duetam panākums ar 7:5, 6:4.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Dekmeijere un Šnīdere nopelnījusi katra pa 70 ranga punktiem un 825 ASV dolāru prēmiju. Nākamais turnīrs Dekmeijerei būs jaunnedēļ Čarlstonā. Pērn viņa pārī ar Šnīderi bija ļoti tuvu titulam, taču nespēja izmantot trīs mačbumbas, supertaibreikā no 9:6 zaudējot ar 9:11 amerikānietei Betānijai Matekai Sendsai un krievietei Najdai Petrovai.

Jāpiebilst, ka Līga Čarlstonā startēs arī vienspēlēs, kur, pateicoties turnīra organizatoru piešķirtajai wild card, Dekmeijere (WTA 824. vienspēlēs) iekļauta kvalifikācijas dalībnieču pulkā. Pirmajā kārtā viņas pretineice būs čehiete Eva Hrdinova (195.). Vieta vienspēļu pamatturnīrā garantēta Anastasijai Sevastovai.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com
familycirclecup.com