Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Žguns kvalificējas pamatturnīram, Juška pret Lejnieku 1. kārtā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Žguns kvalificējas pamatturnīram, Juška pret Lejnieku 1. kārtā
Adrians Žguns
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Lūmisas (ASV) „Future” tenisa turnīrā vakar noslēdzies kvalifikācijas turnīrs. Sekmīgi tajā startējis Latvijas tenisists Adrians Žguns – izcīnot trīs uzvaras, Adrians garantēja vietu pamatturnīrā. Izšķirošajā mačā ar 3:6, 6:4, 7:5 tika pieveikts rumānis Raians Lučiči.

eSports.lv jau ziņoja, ka Kalifornijas štata Lūmisas pilsētā šonedēļ norisinās „Future” sērijas tenisa turnīrs ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Kā pirmais no Latvijas sportistiem to uzsāka Adrians Žguns, kuram bija jāspēlē vienspēļu kvalifikācijā. Pirmajās divās spēlēs Adrianam izdevās pieveikt rangā neesošus pretiniekus – amerikāni Aleksandru Sarkisjanu (6:3, 6:1) un Puertoriko tenisistu Hosē Perdomu (7:6(5), 6:4). Izšķirošajā mačā pagājušajā naktī Žguna pretinieks bija Rumānijas tenisists Raians Lučiči, kurš ATP rangā atrodas tikai nedaudz zemāk (663. pret 646.). Tas atspoguļojās arī spēlē, kas bija ļoti līdzīga. Pirmajā setā uzvaru izcīnīja rumānis, bet nākamajos Adrians revanšējās – 3:6, 6:4, 7:5.

Reitinga punktus par šīm uzvarām Žguns gan vēl nenopelnīja. Lai to izdarītu būs jāgūst vēl kāds panākums pamatturnīrā. Izloze lēma, ka viņa pirmais pretinieks būs cits kvalifikācijas turnīra veiksminieks, mājinieks Tailers Hohvalts. Lai arī 20 gadus vecais sportists ATP rangā ieņem 1783. vietu, tomēr kvalifikācijā viņš pārspēja vairākus favorītus, arī ar 1. numuru izlikto Filipu Simondsu (ATP 395.), tādējādi viegla cīņa Žgunam nav gaidāma. Šī spēle gaidāma naktī no trešdienas uz ceturtdienu.

Pamatturnīrā startēs vēl divi Latvijas tenisisti – Andis Juška un Kārlis Lejnieks. Viņi abi uzreiz bija garantējuši vietu pamatturnīrā, bet Andis ieguva arī trešā izliktā numura godu. Izloze abus latviešus nolēma savest kopā jau pirmajā kārtā. Starptautiskajos turnīros abi latvieši savā starpā spēlējuši reizi – 2006. gadā Norvēģijā Andis bija pārāks ar 6:1, 6:2. Arī šis mačs gaidāms naktī no trešdienas uz ceturtdienu.

Visi trīs Latvijas tenisisti cīnīsies arī dubultspēļu turnīrā. Andis Juška spēlēs pārī ar amerikāni Metjū Robertsu (izlikti ar 4. numuru) un pirmajā kārtā tiksies pret brāļiem Džermeinu un Džarmīru Dženkinsiem no ASV. Tikmēr Kārlis Lejnieks un Adrians Žguns spēlēs kopīgā duetā un pirmās kārtas pretiniekos ieguvuši Hulio-Cezaru Kamposano (Ekvadora) un Karlosu Salamanku (Kolumbija). Dubultspēles tiks aizvadītas naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
usta.com

     [+] [-]

, 2009-06-09 09:09, pirms 15 gadiem
mja tad jau Adrianam ir laba izloze salidzinot ar Lejnieku!jacer ka LV spelmanji paradis labu un atzistamu speli

  +1 [+] [-]

, 2009-06-09 10:24, pirms 15 gadiem
Gribu, lai Lejnieks vinnē

     [+] [-]

, 2009-06-09 13:22, pirms 15 gadiem
vismaz kāds latvietis nopelnīs ATP punktus

     [+] [-]

, 2009-06-09 18:02, pirms 15 gadiem
Spēle kurā nav starpības kurš vinnē