Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastova spēlēs arī decembra vidū

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Sevastova spēlēs arī decembra vidū
Anastasija Sevastova
Foto: AFP

Decembris tenisā ir klusais mēnesis, kad spēlētāji uzkrāj spēkus pēc garās, nogurdinošās sezonas un cītīgi gatavojas nākamajai. Tomēr pasaules rangā visaugstāk esošā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova nolēmusi uzspēlēt arī šomēnes - nākošnedēļ viņa piedalīsies ITF kategorijas turnīrā Apvienotajos Arābu Emiratos.

Sevastovas izvēle decembra vidū spēlēt ITF turnīrā (tam ir salīdzinoši liels balvu fonds - 75 000 USD) varētu šķist nedaudz pārsteidzoša, taču tam ir vienkāršs izskaidrojums. Liepājniece uzsākusi gatavošanos nākamajai sezonai un šobrīd trenējas Dubaijā - lai laikus pierastu klimatiskajiem apstākļiem, kādi gaidāmi sezonas pirmajā mēnesī, kad turnīri notiks Austrālijas kontinentā. Nākošnedēļ Dubaijā paredzēts ITF turnīrs un Sevastova tajā piedalīsies treniņu nolūkos.

Apvienotajos Arābu Emiratos jaunajai sezonai gatavojas daudzas tenisistes, tāpēc dalībnieču sastāvs šai turnīra kategorijai ir visai spēcīgs. Gaidāms, ka ar pirmo numuru tiks izlikta rumāniete Aleksandra Dulgeru, kura WTA rangā šonedēļ ir 51. vietā. Pieteikumā atrodama arī igauniete Kaja Kanepi (61. vieta rangā) un čehiete Nikola Vaidišova, kura savulaik reitingā bija spēcīgāko desmitniekā, bet tagad atkritusi uz 186. vietu. Rangā 82. vietā esošā Sevastova turnīrā būs viena no izliktajām tenisistēm.

Anastasija Dubaijā turpinās trenēties arī pēc tam, bet gadu mijā no turienes dosies uz Jaunzēlandi, lai piedalītos WTA sacensībās Oklendā, kas sāksies 4. janvārī. Oklendas turnīru Sevastova visdrīzāk sāks no kvalifikācijas. Kā pēdējā sākotnējā pieteikumā pamatturnīram ierakstīta ranga 76. vietā esošā šveiciete Stefānija Fogele.

Izmantotie resursi: itftennis.com