Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

"Future" vienspēļu 1.kārtu nepārvar ne Pavlovs, ne J.Podžus

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

"Future" vienspēļu 1.kārtu nepārvar ne Pavlovs, ne J.Podžus
Deniss Pavlovs

Neveiksmīgi dažādu „Future” vienspēļu turnīru pamatsacensībās šodien startējuši divi Latvijas tenisisti. Deniss Pavlovs Itālijas pilsētas Trento turnīra 1.kārtā ar 2:6, 2:6 piekāpās ar 4.numuru izliktajam čeham Janam Mertlam, bet Jānis Podžus Francijas pilsētas Lilles turnīrā ar 3:6, 1:6 zaudēja vācietim Nilsam Langeram.

Vēl svētdien Deniss Pavlovs Grieķijas pilsētā Salonikos pārstāvēja Latvijas izlasi Deivisa kausa izcīņā (kopumā Deniss uzvarēja visās trijās cīņās, kurās piedalījās), bet pirmdienas rītā devās uz Itāliju, kur Trento pilsētā norisinās „Future” turnīrs ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru. Spēles šajā turnīrā notiek uz hard seguma (pirms tam nedēļu spēlēts uz Saloniku māla), bet pirmajā kārtā Denisam pretiniekos ielozēja itin spēcīgo čehu Janu Mertlu, kurš tika izlikts ar 4.numuru.

Diemžēl reitinga atšķirības (321. Mertls un 531. Pavlovs) šoreiz pierādījās arī kortā – 6:2, 6:2 uzvara čeham, tādējādi liedzot Denisam tikt pie vienspēļu reitinga punktiem. Tos mūsu sportists centīsies iegūt dubultspēļu sacensībās – viņa duets ar itālieti Valteru Trusendi ir izlikts ar 1.numuru un sacensības viņi iesāks no ceturtdaļfināla, kurā tiksies ar mājiniekiem Stefano Galvani un Tomaso Lago.

Tikmēr 16 gadus vecais Jānis Podžus Francijas pilsētā Lillē (arī „Future” turnīrs ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru) pēc divām uzvarām kvalifikācijā šodien nespēja turpināt savu veiksmju sēriju un ar 3:6, 1:6 zaudēja vācietim Nilsam Langeram (ATP 864.). Pie pirmā reitinga punktu Jānis vēl nav ticis, bet pieredze iegūta. Tā lieti noderēs jaunnedēļ, kad gan Jānis, gan viņa dvīņubrāļis Mārtiņš ieradīsies Latvijā, lai piedalītos Latvijas ziemas čempionātā. Tajā plānojuši spēlēt arī Miķelis Lībietis un Artūrs Kazijevs, kuri izmēģinājuši spēkus „Future” turnīru apritē.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page