Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podžus debitē "Future" turnīrā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Brāļi Podžus debitē "Future" turnīrā
Mārtiņš Podžus
Foto: Romualds Vambuts

15 gadus vecie brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus aizvadītajā nedēļas nogalē debitējuši „Future” tenisa sacensībās Francijas pilsētā Lillē. Ne Mārtiņam, ne Jānim iekļūt pamatturnīrā gan neizdevās, tomēr pieredze noteikti iegūta.

Abi brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus tiek uzskatīti par Latvijas tenisa nākotnes zvaigznēm. no pērnā gada nogales abi brāļi trenējas Vācijā Roberta Gūtmaņa vadībā. Marta pirmajā nedēļā viņi bija devušies uz Francijas pilsētu Lilli, kurā norisinās „Future” sērijas turnīrs.

Abiem jaunajiem Latvijas sportistiem tikai jūnijā apritēs 16 gadi un startēšana kvalifikācijā bija kā debija šāda līmeņa sacensībās. Izloze krietni labvēlīgāka iznāca Jānim, kurš tikās ar rangā neesošo 21 gadus veco Nīderlandes pārstāvi Matiju Bloemu un apspēlēja ar 7:6(4), 6:3. Otrajā kārtā Jānim gan iznāca smags zaudējums pret mājinieku Matjē Ruā (ATP 1088.) – 0:6, 0:6.

Tikmēr Mārtiņam Podžus izloze uzgrieza muguru un pirmajā kārtā viņam nācās spēlēt ar beļģi Janiku Mertensu, kurš ATP rangā ieņem 238. vietu, bet Lillē kvalifikāciju spēlēja tikai tāpēc, ka nebija laicīgi pieteicies pamatturnīram. Nedaudz vairāk nekā stundas laikā Mārtiņš zaudēja ar 3:6, 3;6.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

  +5 [+] [-]

, 2010-03-08 20:39, pirms 15 gadiem
OHO!!! Mūsu jaunie tenisisti!!!

  +5 [+] [-]

, 2010-03-08 20:39, pirms 15 gadiem
Kāpēc viņi tiek dēvēti par Latvijas tenisa nākotnes zvaigznēm? Tirgus vecenes tā runā vai arī tam ir konkrēts pamats, konkrēti fakti kas par to liecina?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 20:43, pirms 15 gadiem
Ontario rakstīja: Kāpēc viņi tiek dēvēti par Latvijas tenisa nākotnes zvaigznēm? Tirgus vecenes tā runā vai arī tam ir konkrēts pamats, konkrēti fakti kas par to liecina?
Viennozimi, jo īpaši Martins

  +5 [+] [-]

, 2010-03-08 20:50, pirms 15 gadiem
Ontario rakstīja: Kāpēc viņi tiek dēvēti par Latvijas tenisa nākotnes zvaigznēm? Tirgus vecenes tā runā vai arī tam ir konkrēts pamats, konkrēti fakti kas par to liecina?
Tenisists Podžus zaudē Eiropas čempionāta finālā

saakot ar sho.. cik taalu tiks, raadiis laiks..

  +8 [+] [-]

, 2010-03-08 20:52, pirms 15 gadiem
Mārtiņš Podžus labi nokapaaja pret 200 neika Tenisistu

  +1 [+] [-]

, 2010-03-08 20:54, pirms 15 gadiem
Ontario rakstīja: Kāpēc viņi tiek dēvēti par Latvijas tenisa nākotnes zvaigznēm? Tirgus vecenes tā runā vai arī tam ir konkrēts pamats, konkrēti fakti kas par to liecina?
Patalu esi no tenisa laikam, bet tas nekas. Daudz uzskata ka it ipaši Martiņam ir daudz lielaks potencials nekā pašam Gulbim. Un es domaju, ka ir pamats tā domāt. Šadi turniri ir neatsverama pieredze puišiem, gan uzvaras, gan zaudes nāk tikai par labu. Ceru ka čaļiem izdosies piepildit savus sapņus. Lai izdodas

  -4 [+] [-]

, 2010-03-08 21:01, pirms 15 gadiem
vilks rakstīja: Patalu esi no tenisa laikam, bet tas nekas. Daudz uzskata ka it ipaši Martiņam ir daudz lielaks potencials nekā pašam Gulbim. Un es domaju, ka ir pamats tā domāt. Šadi turniri ir neatsverama pieredze puišiem, gan uzvaras, gan zaudes nāk tikai par labu. Ceru ka čaļiem izdosies piepildit savus sapņus. Lai izdodas
Nu viena lieta ir lielais teniss, pavisam kas cits bērnu un jauniešu turnīri. Paties tev tasinība, no bērnu turnīriem esmu patālu. Nu nez bet te skatoties uz rezultātu 0-6, 0-6 pret 1088 raketi...lai arī tikai nepilnus 16 gadus vecs tas Jānis, tomēr manuprāt ja ir riktīgi iekšā tad jau nu nepilnos 16 gados vaajdzētu Future turniros biežāk spēlēt un uzvarēt. Tas pats Tomičš 16 gados jau Australian Open kapāja un neizskatījās kā pēdējais lohs. Ok viņam bija wild card, taču tā vai tā izskatās ka tas būs ok spēlētājs un viņu ta toč var saukt par Austrālijas nākošo tenisa zvaigzni, bet par šitiem latviešiem neņemos spriest...14, 15, 16 gadi...grūti teikt.

     [+] [-]

, 2010-03-08 21:20, pirms 15 gadiem
Nu vairak te jaruna, laikam par Martiņu, bet kas zina... Tapec jau viņi aizbrauca uz vāciju treneties, lai varetu pamazam sākt iekapt pieaugušo tenisa vilcienā. Kā jau zinams, daudzi, jaunieši kas padsmit gados, rada atzistamu sniegumu, parejot pie večiem, pekšņi pazud. Un ir gadijumi ari otrādi. Galvenais lai tiecās pēc saviem mērķiem un nenolaiž rokas, pec neveiksmēm. Ja jau viņiem tada iespeja ir dota
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-08 23:09, pirms 15 gadiem
new kids on the block

     [+] [-]

, 2010-03-08 23:21, pirms 15 gadiem
vilks rakstīja: Daudz uzskata ka it ipaši Martiņam ir daudz lielaks potencials nekā pašam Gulbim. Un es domaju, ka ir pamats tā domāt.
Lielāks potenciāls kā Gulbim, nu tas jau būtu baigi labi, būtu mums 2 extra klases tenisisti. Bet nu dzīvosim redzēsim, lai izdodas sasniegt čaļiem tenisa virsotnes

     [+] [-]

, 2010-03-09 01:19, pirms 15 gadiem
Viennozīmīgi viņi ir nākošie pēc Gulbja, kuri būs TOp 100!

     [+] [-]

, 2010-03-09 02:01, pirms 15 gadiem
vilks rakstīja: Patalu esi no tenisa laikam, bet tas nekas. Daudz uzskata ka it ipaši Martiņam ir daudz lielaks potencials nekā pašam Gulbim. Un es domaju, ka ir pamats tā domāt. Šadi turniri ir neatsverama pieredze puišiem, gan uzvaras, gan zaudes nāk tikai par labu. Ceru ka čaļiem izdosies piepildit savus sapņus. Lai izdodas
nu pārspīlēt jau arī nav vajadzības. tiešām talantīgi džeki, īpaši Mārtiņš, bet tagad apgalvot, ka ar lielāku potenciālu nekā Gulbim ir samērā diletantiski. Pirmkārt tāpēc, ka 15 gadu vecumā kaut ko prognozēt ir diezgan nereāli, bet otrkārt, nekas jau tāds vēl arī nav paveikts pieaugušo konkurencē. jā, mēģinājums iekļūt future pamatsietā, bet nekas vairāk. arī Gulbis šajā vecumā sāka startēt Fjūčeros un 15 gadu vecumā Austrijā izgāja 3 kvalifikācijas kārtas un zaudēja pirmo maču pamatsietā, arī LV kaut ko novinnēja, bet tur viņam bija WC. un 15 gados pat pamēģināja spēlēt 2 čelendžeros. tur gan paps sakārtoja WC, bet izgāšanās nesanāca, jo abos mačos vienā setā tika līdz tie-breikam.

     [+] [-]

, 2010-03-09 08:03, pirms 15 gadiem
3:6 3:6, debijā pret Mertensu nav slikti Mārtiņam. Ar laiku noteikti redzēsim aizvien biežāk Future turnīros un gan jau nāks arī pamatturnīri un pirmie punkti. Jākrāj pieredze!

Protams grūti kaut ko paredzēt par nākotni, kad tenisisti ir šādā vecumā, bet nu ticu, ka nākotnē varētu būt vēl kāds normāla līmeņa tenisists. Nedomāju, ka kaut kas līdzīgs Gulbim vēl būs tuvākajos gados, bet nu TOP 100. Kapēc gan ne?

Dzīvosim, redzēsim...

     [+] [-]

, 2010-03-09 08:31, pirms 15 gadiem
Man gan likās, ka viņi nav vienā vecumā, bet varbūt arī kļūdos...

  -1 [+] [-]

, 2010-03-09 11:36, pirms 15 gadiem
Tanabe rakstīja: nu pārspīlēt jau arī nav vajadzības. tiešām talantīgi džeki, īpaši Mārtiņš, bet tagad apgalvot, ka ar lielāku potenciālu nekā Gulbim ir samērā diletantiski. Pirmkārt tāpēc, ka 15 gadu vecumā kaut ko prognozēt ir diezgan nereāli, bet otrkārt, nekas jau tāds vēl arī nav paveikts pieaugušo konkurencē. jā, mēģinājums iekļūt future pamatsietā, bet nekas vairāk. arī Gulbis šajā vecumā sāka startēt Fjūčeros un 15 gadu vecumā Austrijā izgāja 3 kvalifikācijas kārtas un zaudēja pirmo maču pamatsietā, arī LV kaut ko novinnēja, bet tur viņam bija WC. un 15 gados pat pamēģināja spēlēt 2 čelendžeros. tur gan paps sakārtoja WC, bet izgāšanās nesanāca, jo abos mačos vienā setā tika līdz tie-breikam.
Nu to nesaku es, to saka vairaki specialisti. Starp citu Martiņam ir daudz labaka speles izpratne un tehnika, nekā tā bija Gulbim. Vienigais + Gulbim, tā Fateriša biezais maks. Ja tagad bračkas neatbalstitu, viens pazistams uzņemejs (deputats) tad viņiem naktos vel ilgi nopulēties lai tiktu kaut vai uz kadiem Future sačiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-09 16:55, pirms 15 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: nu ja, pagaidam vel gruti spriest... piem. Ricardas Berankis no lietuvas laikam jaunieshu Grand Slam kaut kadu bija vinnejis vai ticis finala, bet talak pareja uz viiru tenisu vinjam sanaca loti gruta un paslaik vins ari minjajas kaut kur 2. simta beigaas... nu ok, varbut tagad progreses vairak, jo nesen ATP tika 1/4 finala, bet... ta nu tas ir.
R.Berankis (bezrocis ) 2007.gadā paņēma US Open - t.i., finālā pieveica Jerži Janoviču no Polijas.

  -1 [+] [-]

, 2010-03-09 18:17, pirms 15 gadiem
pret Jāni ir sanācis uzspēlēt pirms gadiem diviem, Mārtiņš arī redzēts. izskatījās labi un daudzi treneri tiešām saka, ka talants Mārtiņam ir lielāks kā Gulbim tajā vecumā

     [+] [-]

, 2010-03-09 19:16, pirms 15 gadiem
diemzel neviens no latvijas uznemejiem ..un deputatiem,ka ari latv.tennisa sav . ar SAVICKA KUNGU PRIEKSGALA ,TIKAI SOLA BET NEATBALSTA !

  +2 [+] [-]

, 2010-03-10 08:58, pirms 15 gadiem
vilks rakstīja: Nu to nesaku es, to saka vairaki specialisti. Starp citu Martiņam ir daudz labaka speles izpratne un tehnika, nekā tā bija Gulbim. Vienigais + Gulbim, tā Fateriša biezais maks. Ja tagad bračkas neatbalstitu, viens pazistams uzņemejs (deputats) tad viņiem naktos vel ilgi nopulēties lai tiktu kaut vai uz kadiem Future sačiem
redz, to speciālistu viedoklis ir diezgan stiepjams jēdziens. kad Gulbim bija 16, viens ļoti cienījams LV speciālists (nesaukšu vārdā) sacīja, ka Gulbim talanta nav vispār un tur nekas nebūs. fāterīts nopirks pāris vietas turnīros, dažas WC un tas arī viss. sanācis ir stipri savādāk. būtu lieliski, ja tiem spečukiem izrādītos taisnība un Mārtiņš iznāktu vēl labāks par Gulbi!