Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere ar uzvaru sāk Parīzes WTA turnīru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere ar uzvaru sāk Parīzes WTA turnīru
Līga Dekmeijere
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere kopā ar Nataliju Grandinu (DĀR) šodien pārvarējusi prestižā Parīzes WTA „Premier” dubultspēļu turnīra pirmo kārtu. Divos setos ar 6:1, 6:3 viņas pārspēja Sandru Klemenšicu (Austrija) un Andreju Klepaču (Slovēnija), iekļūstot turnīra ceturtdaļfinālā un nopelnot pa 120 reitinga punktiem.

Aizvadītā nedēļa Latvijas labākajai dubultspēļu tenisistei Līgai Dekmeijerei bija pietiekoši spraiga – kopā ar citām Latvijas tenisistēm viņa pārstāvēja mūsu komandu Federācijas kausa izcīņa un palīdzēja nosargāt vietu Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā. Lai gan komandas kapteine Daiga Juška atzina, ka Līga nav bijusi labākajā sportiskajā formā, tomēr divas uzvaras četrās dubultspēlēs tika gūtas. Interesanti, ka pa panākumam tika gūts gan kopā ar Diānu Marcinkeviču, gan Irinu Kuzminu, kamēr abos mačos kopā ar Anastasiju Sevastovu zaudēts. Juška uzsvēra, ka Līgai un Anastasijai kopā saspēle nevedoties.

Pārlieku ilga atpūta Dekmeijerei nav sanākusi un šodien viņa uzsāka dalību prestižajā WTA „Premier” turnīrā Parīzē – „18th OPEN GDF SUEZ”. Par pārinieci šajās sacensībās Līga izvēlējusies Nataliju Grandinu no Dienvidāfrikas Republikas. Kopā ar šo 28 gadus veco tenisisti Līga bija spēlējusi vienā turnīrā – pērnā gada sākumā Hobartā. Toreiz sadarbība gan nebija veiksmīga un jau pirmajā kārtā tika ciesta neveiksme pret Krievijas duetu Jeļena Dementjeva un Jeļena Vesņina (1:6, 3:6). WTA dubultspēļu rangā abas sportistes šonedēļ atrodas vienā desmitā – Līga ir 62., bet Grandina 68. Tas abām uzreiz deva vietu pamatturnīrā, taču ne izliktā dueta statusu. Izloze Dekmeijerei un Grandinai pirmajā kārtā deva pretī arī turnīrā neizliktu duetu – Sandru Klemenšicu (Austrija) un Andreju Klepaču (Slovēniju). WTA dubultspēļu rangā viņām zemākas pozīcijas (attiecīgi 91. un 88.), un tāpat kā Dekmeijere arī viņas aizvadītajā nedēļā cīnījās Federācijas kausa Eiropas/Āfrikas zonas 1.grupā Portugālē.

Spēles pirmais sets pilnībā aizritēja Dekmeijeres un Grandinas zīmē. Pirmais breiks tika iegūts jau pirmajā geimā, bet pretinieces iespēja vien uzvarēt goda geimu – 6:1 tikai nedaudz vairāk nekā 20 minūtēs. Otrā seta sākumā Klemenšica un Klepača parādīja, ka nav nolaidušas rokas, un ieguva 2:0 vadību. Nedaudz vēlāk pretinieces bija priekšā arī ar 3:1, tomēr uz to Dekmeijere/Grandina atbildēja ar pieciem uzvarētiem geimiem pēc kārtas, kas deva uzvaru un vietu ceturtdaļfinālā. Par panākumu katra tenisiste nopelnījusi 120 reitinga punktus un 2475 ASV dolāru prēmiju.

Ceturtdaļfināla pretinieces Dekmeijere un Grandina uzzinās tikai rīt, kad savstarpējo maču aizvadīs Iveta Benešova / Barbora Zahlavova Strikova (abas Čehija) un Anastasija Pavļučenkova (Krievija) / Ipeka Senoglu (Turcija). Favorītes šajā mačā būs čehietes, kuras sacensībās izliktas ar 2. numuru.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +1 [+] [-]

, 2010-02-08 19:52, pirms 14 gadiem
Veiksmi turpmāk!

  +3 [+] [-]

, 2010-02-08 19:52, pirms 14 gadiem
viena laba ziņa! ceru, ka Līga tomēr reiz atradīs labu cīņu biedreni!