Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pārspēj "Eddie Herr" pirmo raketi un sasniedz finālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko pārspēj "Eddie Herr" pirmo raketi un sasniedz finālu
Aļona Ostapenko
Foto: IMG Performance

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko sestdien Breidentonā (Florida) trīs setos uzveica "Eddie Herr International Junior Championships" turnīra pirmo raketi Varvaru Flinku un rīt sacensību titula spēlē spēkosies ar Ēģiptes pārstāvi Sandru Samiru.

Aļona Ostapenko, kura Breidentonā izlikta ar 10. numuru, vienīgajā iepriekšējā savstarpējā mačā junioru ranga piekto raketi Flinku (WTA 433.) pērn turnīrā Londonā uz zāliena apspēlēja ar 6:1, 6:4.

Šodien Floridā uz zaļā māla atkal pārāka bija Latvijas tenisiste, tiesa, uzvarai bija nepieciešami trīs seti – 7:5, 3:6, 6:4. Ostapenko turnīra piecos mačos zaudējusi tikai vienu setu, kas notika šodien. Aļonai tā ir desmitā uzvara pēc kārtas pamatturnīros, kur pēdējā neveiksme piedzīvota "US Open" 1. kārtā pret nākamo čempioni Anu Konjuhu. Kopš tā laika piecas uzvaras ITF 10 000 turnīrā Helsinkos un tikpat arī Breidentonā.

Aļona pēc uzvaras pusfinālā atzina, ka spēlē, kas ilga vairāk nekā 2.5 stundas, pieļāvusi pārāk daudz kļūdu – ne tikai sev ierastās dubultkļūdas, bet arī citas muļķīgas kļūdas. Tā rezultātā bija jāspēlē trīs seti, lai gan esot varējusi uzvarēt divos. Nervozā galotnē punktu izdevās pielikt tikai ar trešo mačbumbu, kuras izspēlē Latvijas sportiste palika uzticīga savam tenisam un agresīvi uzbruka, piespiežot pretinieci kļūdīties.

Ostapenko pretiniece svētdienas finālā būs 16 gadus vecā Ēģiptes tenisiste Sandra Samira (ITF 51.). Aļona viņu janvārī "Australian Open" 2. kārtā uzveica ar 6:3, 6:4. Tā abām pagaidām ir vienīgā spēle. Gada sākumā notikušajā mačā Aļona esot spēlējusi savu labāko tenisu un tādu pašu [nevis kā šodien] cer nodemonstrēt arī finālā. Arī Samira (izlikta ar 12. numuru) sestdien pusfinālā uzvarēja trīs setos, ar 3:6, 6:3, 6:1 pārspējot Žakelīnu Kristianu no Rumānijas.

Izmantotie resursi:
ZooTennis

     [+] [-]

, 2013-12-08 10:17, pirms 11 gadiem
būtu tā kā jāuzvar