Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Juška paliek bez uzvarām Spānijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška paliek bez uzvarām Spānijā
Andis Juška

Neveiksmīgs Spānijas pilsētas Posoblanko „Challenger” sērijas turnīrs izvērties Latvijas tenisistam Andim Juškam. Pēc vakar piedzīvotās neveiksmes dubultspēļu turnīrā sekojis zaudējums arī vienspēļu sacensībās – 3:6, 3:6 pret vācieti Gero Kretšmeru.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Latvijas tenisists Andis Juška šonedēļ devies uz Spānijas pilsētu Posoblanko, kur norisinās vērienīgs „Challenger” sērijas turnīrs ar balvu fondu 85 000 eiro. Kvalifikācijas cīņas Andim nebija jāaizvada ne vienspēlēs, ne dubultspēlēs, bet vakar turnīrs tika sākts ar neveiksmi dubultspēļu turnīrā – pārī ar šveicieti Georgu Bastlu zaudēts francūžiem Čārlzam-Antuānam Brezakam un Vensānam Stufam - 4:6, 7:6(7), 9:11.

Šodien Juška devās kortā, lai aizvadītu vienspēļu turnīra 1. kārtas spēli. Ar izlozi Andis nevarēja būt neapmierināts – pirmais pretinieks vācietis Gero Kretšmers, kuram ATP rangā 378. vieta, kamēr mūsu sportists ir 312. Līdz šim abi sportisti savā starpā nebija tikušies, bet neliela favorīta loma tika atvēlēta Andim.

Spēles pirmajā setā to neizdevās apliecināt. Vienu reizi tika zaudēts savas serves geims, un ar to bija gana, lai 25 gadus vecais vācietis uzvarētu setā ar 6:3. Otrajā setā Andis nokļuva neapskaužamā situācijā piektajā geimā – 0:40 pie savas serves. Šajā brīdī izdevās atspēlēties un saglabāt vadību, taču no identiskas situācijas septītajā geimā vairs nesanāca izķepuroties – ar trešo breikbumbu vācietis panāca vadību (4:3). Lai arī nākamajā geimā Juškam bija divas iespējas lauzt sāncenša servi, tomēr tās netika izmantotas. Pēc tam trešo reizi spēlē zaudēta sava serve un fiksēts spēles galarezultāts – 3:6, 3:6.

Līdz ar to Posoblanko turnīrs Juškam noslēdzies bez reitinga punktu iegūšanas, bet prēmijās par startu vienspēlēs un dubultspēlēs kopā iegūti 1190 eiro. Jaunnedēļ Juška un vēl vairāki Latvijas tenisisti plānojuši startēt „Future” sērijas turnīrā Igaunijā.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com