Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Notingemā mačs pret Pliškovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Notingemā mačs pret Pliškovu
Anastasija Sevastova
Foto: AFP/Scanpix

Anastasija Sevastova (WTA 82.) šopēcpusdien aizvadīs pirmo zālāja seguma spēli kopš 2011. gada, Notingemas WTA "International" sērijas turnīrā sacenšoties ar čehieti Karolīnu Pliškovu (WTA 17.). Sākums ap plkst. 16:00.

Pagājušajā gadā atsākot karjeru, Sevastova 2015. gada sezonā uz zālāja nespēlēja, bet pirmās karjeras laikā viņai šis sezonas posms tradicionāli bija tukšuma periods. Anastasija uz zālāja nav spēlējusi kopš 2011. gada, kad Vimbldonā ar 1:6, 1:6 smagi zaudēja Sabīnei Liziki.

Sevastovai nav nevienas uzvaras uz šī seguma pamatturnīros (0-5)! Vienīgie panākumi viņai bijuši 2009. gadā Vimbldonas kvalifikācijā, kur izdevās gūt trīs uzvaras (tātad visas pret otrā simta tenisistēm) un sasniegt pamatturnīru. Anastasijai šogad labā ziņa ir tā, ka ir pietiekami labs reitings, lai nebūtu jāspēlē Vimbldonas kvalifikācijā.

Pirms Vimbldonas viņai plānā divi turnīri – šonedēļ Notingemā un nākamajā nedēļā Maljorkā. Ja Anglijā ir vieta pamatsacensībās, tad Spānijā šobrīd pamatturnīram nepieciešami divu spēlētāju atteikšanās no plāniem spēlēt jaunajā turnīrā.

Notingemā Sevastovai nepaveicās ar izlozi, jo 1. kārtā būs jāsacenšas ar turnīra pirmo raketi Karolīnu Pliškovu. Čehiete zālāja sezonu sāks ar trīs zaudējumu sēriju, kas viņai radās māla turnīros. Šis segums Pliškovai ir pārliecinoši pēdējā vietā, bet Sevastovai tieši otrādi. Anastasijas mačs pret Karolīnu Notingemā ir ļoti labs piemērs stāstam par to, cik liela nozīme konkrētu spēlētāju savstarpējās cīņās ir segumam.

Sevastova Pliškovu pagājušā gada oktobrī uzvarēja Maskavā, toreiz esot pārāka divos setos ar rezultātu 6:3, 7:6(10). Anastasijai tā bija karjeras ceturtā Top 20 uzvara un vienlaicīgi arī lielākais panākums kopš atgriešanās tenisā. Sevastovas uzvara toreiz tika gaidīta un nebija sensācija divu iemeslu dēļ. Pirmais – segums. Maskavā bija ļoti lēns "hard", kas mūsu tenisistei bija ērts, bet Pliškovai pārāk lēns, lai viņa varētu nospēlēt savām vēlmēm atbilstoši. Otrais moments bija čehietes nogurums. Viņa iepriekšējā vakarā uzvarēja 2:39 stundu ilgā cīņā. Mačā pret Sevastovu Pliškova bija vēl mazkustīgāka nekā ierasts.

Maskavas lēnais segums Sevastovai ļāva izmantot savus trumpjus, kas ir variēšana ar spēli. Tāpat tika izmantota Pliškovas vājā vieta – "backhand". Uz zālāja būs pavisam citādāks teniss. Sevastova uz šī seguma ir bez uzvarām pamatturnīros, jo vienkārši viņas teniss kā vairumam māla spēlētāju uz zālāja nedarbojas. Pliškova ir pretstats. Viņai ļoti patīk ātrie segumi, kur var likt lietā savu iespaidīgo servi un "forehand" sitienu. Uz zālāja ir maz garo izspēļu, kas Pliškovai mačā pret tādu tenisisti kā Sevastova ir vēl viens pluss.

Pliškovai karjeras labākais rezultāts uz zālāja seguma ir Birmingemas "Premier" turnīra fināla sasniegšana pagājušā gada vasarā. Viņa titula mačā nenoturēja seta un breika pārsvaru, ar 7:6(5), 3:6, 6:7(4) zaudējot Andželikei Kerberei. Notingemas turnīrs WTA līmenī debitēja pērn. Pliškova toreiz nespēlēja, bet 2013. gadā šajā pilsētā sasniedza finālu ITF 75 000 turnīrā.

Sevastovas un Pliškovas mačs būs otrais galvenajā kortā, kur no plkst. 14:00 vispirms jāizspēlē Johannas Kontas un Viktorijas Duvālas mačs.

     [+] [-]

, 2016-06-06 10:03, pirms 8 gadiem
Cerams, ka pieredze Anastasijai dod kaut kādas idejas, kā pretoties uz zālàja Pliškovai...

     [+] [-]

, 2016-06-06 10:51, pirms 8 gadiem
Anastasija izvēlējusies arī labu pārinieci uz dubultspēlēm, "ļoti labu" Ostapenko draudzeni, Naomi Broudiju

  +1 [+] [-]

, 2016-06-06 15:52, pirms 8 gadiem
Ja jau tā tiek noniecināta Sevastovas spēle uz zālāja, tad vajadzēja piebilst -
Pēdējie 3 zaudējumi viņai ir pret Lisicki, Kvitovu un Heninu. Visas ir/bija augsta līmeņa spēlētājas un ar labu spēli uz zālāja.

Varbūt tikai zaudējums pret Bondarenko 2009.gadā nav baigi labā zīme, bet tas bija 7 gadus!!! atpakaļ.

     [+] [-]

, 2016-06-06 16:28, pirms 8 gadiem
nu re kā, pirmais sets uzvarēts!

     [+] [-]

, 2016-06-06 16:28, pirms 8 gadiem
Jāturpina turēt serve un uzvara kabatā

     [+] [-]

, 2016-06-06 16:29, pirms 8 gadiem
Varbūt Nastja šogad mūs iepriecinās uz zālāja?
Vajag tikai nedaudz veiksmi vēl... Pliškova ir "ņemama".

     [+] [-]

, 2016-06-06 16:51, pirms 8 gadiem
Seva no pro pārvērtās par pilnīgu iesācēju. Žēl. Vēl jau gan sets priekšā.