Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko šogad otro reizi tiksies ar Hantuhovu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko šogad otro reizi tiksies ar Hantuhovu
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 38.) šodien ap plkst. 16:00 sāks startu Katovices WTA "International" sērijas turnīrā, sacenšoties ar bijušo pasaules piekto raketi Danielu Hantuhovu (WTA 183.), kurai janvārī piekāpās Sidnejā.

Katovicē WTA turnīrs notiek no 2013. gada, tenisistēm spēlējot slēgtajos kortos. Pirmajā gadā bija māla segums, uz tā uzvarot Robertai Vinči (finālā uzveikta Petra Kvitova), bet nākamajos divos "hard". 2014. gadā par čempioni kļuva Alizē Kornē, bet pērn karjeras pirmo trofeju ieguva Anna Karolīna Šmiedlova. Gan Kornē, gan Šmiedlova finālā apspēlēja Kamilu Džordži.

Ostapenko Polijā ieradās ar trīs zaudējumu sēriju. Pēc neveiksmes pret Karlu Svaresu Navarro Dohas finālā viņa zaudēja arī Anai Konjuhai Sanantonio un Sačijai Vikerijai Maiami. Pēdējās divas spēles bija Top 40 spēlētājas statusā, kādā viņa tātad pie panākumiem pagaidām vēl nav tikusi. Aļona vakar vēlreiz laboja savu rekordu rangā, tiekot līdz 38. vietai.

Latvijas labākā tenisiste otro reizi WTA turnīrā ir starp izsētajām. Pagājušā gada septembrī viņai bija septītais numurs Taškentā, bet šonedēļ Katovicē trešais. Ja Agņeška Radvaņska par savu pleca savainojumu skaidrībā būtu tikusi līdz izlozei, Aļona iegūtu otro numuru, kas ticis pagājušā gada čempionei Šmiedlovai. Ranga 31. vietā esoša slovākiete šajā turnīrā ir vienīgā tenisiste, kura rangā atrodas augstāk par Ostapenko.

Radvaņskas izstāšanās nozīmēja pārkārtojumus sietā, kura augšpusē pēc Polijas pirmās raketes lēmuma savās mājās tomēr nespēt nokļuva tieši Ostapenko. Kopš sestdien notikušās izlozes Aļona varēja gatavoties 1. kārtas mačam pret trim dažādām tenisistēm.

Vispirms viņa tika ielozēta baltkrieviete Aļaksandra Sasnoviča. Tas noteikti bija labākais variants, gan viņas līmeņa dēļ, gan arī tāpēc, ka Aļona viņu vienreiz jau uzvarējusi. Ieņemot Radvaņskas vietu, Ostapenko dabūja arī Agas 1. kārtas pretinieci, kas bija Magdalēna Ribarikova. Viņa viennozīmīgi būtu sliktākais no trim variantiem, jo spēlē Ostapenko nepatīkamu tenisu. Vēlāk kļuva skaidrs, ka Polijā nevarēs spēlēt arī Ribarikova (plaukstas locītavas savainojums). Viņas vietu ieņēma kvalifikācijas uzvarētāja, par kuru bija lemts kļūt Ribarikovas tautietei Hantuhovai.

Labā ziņa – Hantuhova jau gandrīz gadu nav konkurētspējīga WTA līmenī. Sliktā ziņa – Ostapenko viņai šogad jau vienreiz zaudēja. Kādreizējā pasaules piektā rakete, kura šobrīd atrodas vairs tikai 183. vietā, WTA pamatturnīros zaudējusi deviņus mačus pēc kārtas, pēdējo uzvaru gūstot pagājušā gada jūlijā Stambulā pret ranga otrā simta tenisisti Čalu Bujukakčaju. Pēdējā spēle pamatturnīros viņai bija Indianvelsā, kur Daniela kā bijusī čempione saņēma "wild card", taču bez variantiem zaudēja talantīgajai Krievijas tīnei Darjai Kasatkinai (2:6, 4:6).

Hantuhova pagājušajā nedēļā mēģināja spēlēt ITF 50 000 turnīrā Francijā, taču arī tur viņai viss beidzās jau pirmajā mačā – 2:6, 5:7 pret Oseanu Dodānu. Francijas tenisiste slēgtajos kortos gan ir ļoti bīstama, tāpēc šis zaudējums pat bija gaidāms. Lai tiktu pie spēlēšanas Katovicē, Hantuhovai, bija jāgūst trīs uzvaras kvalifikācijā. Tur sarežģījumu nebija – 6:0, 6:2 pret tikai 14 gadus vecu polieti Maju Hvalinsku, 6:1, 6:3 pret ITF līmeņa spēlētāju Nastasju Burnē un visbeidzot 6:4, 6:4 pret Katerinu Kozlovu, kura bija visspēcīgākā no trim pretiniecēm.

Kamēr WTA pamatturnīros Hantuhova šogad ir bez uzvarām, kvalifikācijās viņai ir seši panākumi, pa trim gūstot janvārī Sidnejā un tagad Katovicē. Gada sākumā Austrālijā viena no trim uzvarām tika izcīnīta pret Ostapenko – 6:4, 6:4. Aļona tajā spēlē abos setos izlaida breika pārsvaru. Hantuhova toreiz spēja izmantot Ostapenko vājo servēšanu.

Daniela spēlē agresīvu tenisu un iespējas uzbrukt vājām otrajām servēm garām nelaiž. Aļonai Sidnejas spēlē pirmā serve bija 57%, bet ar otro viņa uzvarēja tikai četras izspēles (4/27). Sidnejā ir viens no ātrākajiem "hard" segumiem, kāds sastopams WTA tūrē, ko Hantuhova acīmredzot arī ļoti prasmīgi izmantoja. Katovicē, spēlējot telpās, var rasties līdzīga situācija.

Hantuhova Top 40 spēlētājas nav uzvarējusi kopš pagājušā gada jūnija, kad sev ērtā zālāja seguma pieveica šo segumu nemīlošo Rumānijas tenisisti Irinu-Kamēliju Begu. Ostapenko un Hantuhova šodien Katovices turnīra galvenajā kortā varētu doties ap plkst. 16:00. Pirms tam no 13:00 jāizspēlē divi mači. Turnīru rāda Eurosport.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja