Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks: "Esmu kļuvis daudzpusīgāks"

Jānis Celmiņš

Lejnieks: "Esmu kļuvis daudzpusīgāks"
Foto: turnir.com.ua

"Pusfināls bija grūts – pirmo setu zaudēju un biju iedzinējos ar breiku arī otrajā. Esmu priecīgs, ka izdevās saņemties un uzvarēt," pēc uzvaras savā pirmajā ''Future'' turnīrā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj latviešu tenisists Kārlis Lejnieks, kurš pēc savainojumu ārstēšanas sāk uzņemt apgriezienus un rodas pārliecība, ka viņa uzvārds varētu izskanēt pietiekami skaļi.

Pēc diviem sekmīgiem ''Future'' turnīriem Spānijā (abos sasniegti fināli), 22 gadus vecais Lejnieks ATP rangā pakāpās uz 708. vietu, bet šonedēļ bija devies uz Floridu, kur atkal startēja šī paša līmeņa sacensībās. Ar trešo mēģinājumu šogad (bet ceturto kopumā) ''Future'' sērijas turnīru finālā izdevās uzvarēt Latvijas tenisa ceturtajam numuram Kārlim Lejniekam, kurš svētdienas vakarā triumfēja turnīrā Verobīčā (Floridā, ASV). Portāls Sportacentrs.com ar Kārli sazinājās pirmdienas pēcpusdienā (ASV rīta pusē), kad viņš mēģināja sev sadabūt sporta apavus nākamajam turnīram. Mirklis, un latviešu tenisists ir gatavs īsai sarunai.

Kādas sajūtas pēc sava pirmā "Future" titula izcīnīšanas? Ko vari teikt par aizvadīto nedēļu?
Viegli negāja, trīs mači bija trijos setos un nebūt nav tas nav tik viegli kā, iespējams, izskatās no malas. Laika apstākļi bija visai sarežģīti – pūta diezgan spēcīgs vējš, kas visu vēl vairāk sarežģīja. Protams, esmu priecīgs! Pusfināls bija grūts – pirmo setu zaudēju un biju iedzinējos ar breiku arī otrajā. Esmu priecīgs, ka izdevās saņemties un uzvarēt. Patīkami, ka pratu parādīt raksturu. Fināls bija krietni vienkāršāks, es pat teiktu viens no vieglākajiem mačiem turnīrā.

Kas bija tās lietas, kuras šoreiz izdevās, bet, iespējams, neizdevās iepriekšējos turnīra finālos Spānijā?
Noteikti palīdzēja pieredze, kuru biju guvis spēlējot iepriekšējos finālos Spānijā. Finālspēle tomēr nav tas pats, kas spēle turnīra pirmajā vai otrajā kārtā. Šoreiz jau zināju, kas un kā jādara, bet pretinieks bija krietni vairāk satraucies. Izšķirošajos brīžos viņš pieļāva diezgan muļķīgas kļūdas, kas man nāca par labu. Neko pārdabisku neizdarīju, salīdzinājumā ar abiem iepriekšējiem fināliem, pretinieks nospēlēja krietni nestabilāk.

Palīdzēja arī trenera klātbūtne?
Jā, noteikti! Viņš gan atbrauca tikai uz finālu. Pēc mača aprunājām šādas tādas lietas, protams, arī viņš ir priecīgs. Pirms šiem turnīriem pastrādājām ļoti nopietni, īpaši pie uz brukuma un aizsardzības, tāpēc tagad arī viņam prieks, ka darbs vainagojas panākumiem. Labi pastrādājām arī pie fiziskās sagatavotības un jūtu, ka tas ir tas svarīgākais. Šobrīd varu izdarīt tādas lietas, kuras pirms tam nespēju. Rezerve gan joprojām ir pietiekami liela.

Vai šobrīd vari nosaukt savu spēcīgāko ieroci un vājāko vietu savā sniegumā?
Spēcīgāko un vājāko… (ilga pauze). Grūti pateikt, noteikti esmu kļuvis vispusīgāks. Ja iepriekš es varēju labi uzservēt un uzsist no labās, tad tagad esmu dabūjis arī kreiso.

Iepriekš labprātāk spēlēji uz cietāka seguma laukumiem, tagad izskatās, ka arī māls tev sācis iepatikties…
Amerikā māla seguma laukumi ir krietni ātrāki, nekā tie uz kuriem nācās spēlēt Spānijā, bet neskatoties uz to, esmu priecīgs, ka ir parādījusies zināma stabilitāte. Tagad es varu nospēlēt pietiekami stabili arī garās izspēles un garos mačus. Fiziski jūtos ļoti labi. Šodien man nav sajūta, ka vakar būtu beidzis turnīru, jūtos labi, nekas nesāp. Jāgatavojas nākošajam turnīram un jāmēģina iekļūt vēl vienā finālā (smejas). Cietais segums man tomēr ir nedaudz tuvāks.

Vai pašam neliekas, ka "Future" turnīru līmeni jau esi pāraudzis? Varbūt jāsper jau nākamais solis?
Nē, nedomāju. Šie trīs turnīri vēl neko nenozīmē. Ir jāturpina spēlēt un jāprogresē. Pirmais un pats galvenais es gribu aizvadīt pilnu sezonu. Iespējams, vasarā sākšu skatīties arī "Challenger" virzienā, pagaidām gan par to nedomāju. Šobrīd noteikti būtu pāragri teikt, ka es šos turnīrus būtu pāraudzis. Atceries, ka gada sākumā sešos turnīros es zaudēju pirmajā kārtā.

Kāpēc, tavuprāt, tādas pārmaiņas pāris mēnešu laikā?
Visu laiku bija sajūta, ka tur pat esmu, bet izšķirošo punktu izspēlēs kaut kas pietrūka. Aizbraucot uz Spāniju un nospēlējot divus labus turnīrus, man to visu izdevās mainīt. Šobrīd jau varu uzvarēt svarīgās izspēlēs un tas tenisā ir ļoti svarīgi. Šobrīd varu izturēt arī trīs setu mačus, atkārtošos, bet fiziski jūtos tiešām labi. Viss ir ideāli, jānospļaujas un jāmeklē koks pie, kura piesist.

Jautājums par "protected ranking" laikam šobrīd ir lieks? Viss ir izdevies kā plānots…
Jā, viennozīmīgi. Arī pēdējā turnīrā es startēju ar "protected ranking" un arī nākamajā pateicoties tam man nebūs jāspēlē kvalifikācijā, sākšu ar pamatturnīru. Šobrīd klusībā pat esmu izvirzījis sev nelielu mērķi, kuru vēlētos sasniegt.

Atklāsi?
Vēlētos nākamajā sezonā tikt uz "Australian Open" kvalifikāciju. Ja turpināšu spēlēt kā tagad, tad domāju, ka tas nav nemaz tik nereāli. (Ir vēl viens mērķis, kuru gan Kārlis plašākai publikai atklāt nevēlējās).

Kādi pašam plāni tuvāko nedēļu laikā?
Paredzēts, ka Floridā nospēlēšu vēl divus turnīrus un tad ir plāns iegriezties mājās. Pāris dienas atpūtīšos un tad braukšu uz Spāniju, kur būs turnīri uz hārda (cietā seguma laukumi). Sākumā būs desmit tūkstošnieks, pēc tam arī piecpadsmit tūkstošnieks. Jāspēlē pēc iespējas vairāk un tad varēs sākt domāt arī par tevis pieminētajiem "Challenger" turnīriem. Arī treneris tajā laikā plāno būt Eiropā, līdz ar to uz pāris dienām varēšu patrenēties kopā ar viņu. Tas, ka viņš redz manu spēli, neapšaubāmi ir pluss, pēc tam aprunājamies, paanalizējam, kas un kā.

Pēdējā nedēļa tenisā Latvijai bijusi ļoti veiksmīga. Vai ir sanācis aprunāties arī ar Ernestu?
Ar īsziņām apmaināmies ik pa laikam, bet tas arī viss. Protams, pēc uzvaras pār Federeru apsveicu viņu.

"Protected ranking" – iespēju ar pērnā gada rangu pieteikties šī gada turnīriem (tāda iespēja paredzēta savainojumus guvušiem tenisistiem un pērn Lejnieks bija sarāvis ceļgala saites).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-05-04 14:37, pirms 14 gadiem
Gulbis labaaks!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-04 16:02, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Gulbis labaaks!
Tiešām ?

     [+] [-]

, 2010-05-04 17:34, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Gulbis labaaks!
Varbūt tev taisnība, bet tāpēc nav jāsaka to te. Pats tu "labāks"

  +2 [+] [-]

, 2010-05-04 18:57, pirms 14 gadiem
kažam labi ka visu gadu praktiski neko nav jāaizstāv, var tikai iegut

  +2 [+] [-]

, 2010-05-04 21:15, pirms 14 gadiem
prieks par jebkuru mūsējo sasniegumu!

     [+] [-]

, 2010-05-05 15:05, pirms 14 gadiem
Australian Open galvenais būs netrāpīties vienā zarā ar Gulbi. Varētu sanākt labs fināls abu starpā, būtu iemesliņš aizšaut uz turieni paskatīties... Bet domāju, ka Gulbis uzvarēs četros setos.

     [+] [-]

, 2010-05-05 16:16, pirms 14 gadiem
M rakstīja: Australian Open galvenais būs netrāpīties vienā zarā ar Gulbi. Varētu sanākt labs fināls abu starpā, būtu iemesliņš aizšaut uz turieni paskatīties... Bet domāju, ka Gulbis uzvarēs četros setos.
eu vecit Tu domaa ar galvu pirms kko saki?