Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis un Štrombahs pasniedz Latvijai 2:0 vadību pret Taizemi

Rolands Eliņš

Gulbis un Štrombahs pasniedz Latvijai 2:0 vadību pret Taizemi
Foto: Taizemes Tenisa asociācija (LTAT)

Deivisa kausa izcīņā Latvijas vīriešu izlase nonākusi soļa attālumā no vietas nosargāšanas Pasaules II grupā, šorīt ar Ernesta Gulbja un Roberta Štrombaha uzvarām vienspēlēs izvirzoties vadībā ar 2:0 pret Taizemes izlasi, pret kuru spēles tiek aizvadītas viesos.

• Latvijas izlase ar kapteini Ernestu Gulbi priekšgalā, kurš šajā ampluā Latvijas izlasē ir pirmoreiz, ir vienas uzvaras attālumā, lai arī šosezon varētu spēlēt Pasaules II grupā. Nākamās trīs spēles mačā pret Taizemi tiks aizvadītas rītdien.

• Uzvaras gadījumā Latvija saglabās vietu Pasaules II grupā, kur nākamās spēles paredzētas septembra vidū, bet zaudējuma gadījumā atkāpsies uz reģionālo turnīru.

• Arī Taizemes izlase iepriekšējā sezonā spēlēja Pasaules II grupā, kur piekāpās gan Libānai, gan Dānijai. Pasaules nāciju rangā Taizeme atrodama 51. vietā, kamēr Latvija ir 70. vietā.

• Pirmajā mačā Latviju pārstāvēja Roberts Štrombahs (ATP rangā 742. vietā), kurš spēkojās pret Kasiditu Samreju (1302. vieta) un sīvā cīņā guva uzvaru trīs setos.

• Štrombahs pirmajā setā uzvarēja taibreikā ar 7:6 (4), iepriekš palaižot garām iespēju izservēt setu un neizmantojot trīs setbumbas. Otrajā setā Taizemes spēlētājs uzvarēja ar 6:3, bet trešajā setā Štrombahs ar ceturto mačbumbu tomēr nonāca pie uzvaras (6:4) vairāk nekā divarpus stundas ilgajā mačā.

• Pēc tam kortā devās Ernests Gulbis (ATP rangā 324. vieta), kurš sacentās ar Jutanu Čaroenfonu, kurš pasaules rangā šobrīd nav izlikts. Latvijas izlases līderis pirmajā setā ātri izvirzījās vadībā 4:0 un, lai arī pēc tam vienreiz tika nobreikots, uzvarēja ar 6:4.

• Arī otro setu Gulbis aizvadīja pārliecinoši, divreiz nobreikojot pretinieku un droši aizstāvot savu servi, kas deva vadību 5:1. Taizemes spēlētājs vienu punktu atguva, taču pēdējā geimā Gulbis uzvarēja sausā, nokārtojot uzvaru ar 6:2

• Rītdienas spēles tiks sāktas ar dubultspēli, kurā Gulbis un Štrombahs sacentīsies ar Isaro Pručju un Tantubu Suksumrarnu. Gulbim un Štrombaham rītdien paredzētas arī vienspēles, taču Latvijas izlases sastāvā pieteikti arī Reinis Kupfers un Gustavs Dambiņš.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-04 10:12, pirms 2 gadiem
Nekad neesmu sapratis šī turnīra loğiku, ļaujot 5 spēles aizvadīt ar 2 spēlētājiem. Tas neparāda nācijas spēku. Es gribētu, lai katru spēli aizvada cits tenisists. Tad jau biatlona stafetē arī 2 vai 3 etapus var maukt viens sportists.

  +3 [+] [-]

, 2022-03-04 10:26, pirms 2 gadiem
Ļoti normāla loģika - komandā ir 2 sportisti, kurus var aizstāt rezervisti. Spēlē komandu pirmie numuri pret otrajiem, dubultspēles savā starpā un tad pirmie un otrie savā starpā. Vienīgā nianse - drīkst aizvietot ar rezervistiem

  +2 [+] [-]

, 2022-03-04 11:32, pirms 2 gadiem
Vai tad uz katru speli nevar likt kaut savu spēlētāju?? vienkārši to nedara, jo katra spēle svarīga. Lielās tenisa nācijas kam top100 ir vismaz 4 spēlētaji to varetu atļauties, bet arī tām drošāk, ja abas spēles aizvada labākie, turklāt, kas jau vienā spelē iespelējies.

     [+] [-]

, 2022-03-04 12:15, pirms 2 gadiem
Taizemes vīri augumā tādi kompakti mazi

     [+] [-]

, 2022-03-04 12:41, pirms 2 gadiem
Malači čaļi, ko tur teikt.

     [+] [-]

, 2022-03-04 13:43, pirms 2 gadiem
guntis86 rakstīja: Nekad neesmu sapratis šī turnīra loğiku, ļaujot 5 spēles aizvadīt ar 2 spēlētājiem. Tas neparāda nācijas spēku. Es gribētu, lai katru spēli aizvada cits tenisists. Tad jau biatlona stafetē arī 2 vai 3 etapus var maukt viens sportists.
Futbolā rezervistiem obligāti jāspēlē ?