Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai neveiksme pirmajā cīņā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkevičai neveiksme pirmajā cīņā
Diāna Marcinkeviča
Foto: www.katowiceopen.pl

Latvijas sieviešu tenisa komanda nokļuvusi iedzinēju lomā Federācijas kausa izcīņas mačā pret Zviedrijas komandu. Pirmajā vienspēlē Diāna Marcinkeviča ar 0:6, 5:7 piekāpās zviedrietei Johannai Larsonei. Kā nākamās spēlēs Anastasija Sevastova un Sofija Arvidsone.

Abas komandas pirms šodienas mača bija nokļuvušas atšķirīgās pozīcijās C apakšgrupā – latvietes vakar ar 1-2 bija piekāpušās Ungārijai, bet zviedrietes ar 2-1 bija uzveikušas Dāniju. Favorītes šodienas kopējā spēlē bija zviedrietes, kurām Federācijas kausa rangā augstā 22. vieta, kamēr latvietes ir 42. Līdz šim abu komandu sportistes savā starpā (arī individuālajos turnīros) nebija spēlējušas, atlika gaidīt interesantas spēles.

Kā pirmā kortā devās komandu otrās tenisistes – Latvijai tā ir 17 gadus vecā Diāna Marcinkeviča (WTA 520.), bet zviedrietēm 21 gadu vecā Johanna Larsone, kura rangā tikusi līdz 149. vietai. Spēles favorīte viennozīmīgi bija zviedriete, ko apliecināja pirmajā setā – 6:0. Arī otrajā setā Larsone praktiski visu laiku bija vadībā, taču Marcinkeviča vairakkārt prata atspēlēties pat no breika deficīta. Lai tiktu līdz taibreikam gan nedaudz pietrūka – zaudējums setā ar 5:7 un arī mačā.

Līdz ar to Latvijas komandai nu vajadzīgi panākumi gan otrajā vienspēlē, gan dubultspēlē, lai pārspētu grupas favorītes. Jau pavisam drīz sāksies mačs starp Anastasiju Sevastovu un Sofiju Arvidsoni, bet dubultspēle plānota pusstundu pēc otrās vienspēles beigām.

Izmantotie resursi:
fedcup.com

     [+] [-]

, 2010-02-04 22:30, pirms 14 gadiem
kur var pasekot anastasijai?