Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbja un Berera duets iekļūst Bāzeles ATP ceturtdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gulbja un Berera duets iekļūst Bāzeles ATP ceturtdaļfinālā
Ernests Gulbis
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pāri ar vācieti Mihaelu Bereru šodien pārvarēja Bāzeles ATP dubultspēļu turnīra pirmo kārtu. Triju setu cīņā viņi apspēlēja mājiniekus Stefanu Boli un Mihaelu Lameru – 6:4, 6:7(2), [10:7] – un iekļuva sacensību ceturtdaļfinālā.

Bāzeles ATP turnīrs pēc zaudējuma vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Novakam Džokovičam (4:6, 2:6) Ernestam Gulbim nebija beidzies – šodien viņš kopā ar vācieti Mihaelu Bereru devās dubultspēļu turnīra pirmajā cīņā. Viņu pretinieki bija šveicieši Stefans Boli un Mihaels Lamers. Interesanti, ka visi četri šodienas mača dalībnieki bija cietuši zaudējumus vienspēļu pirmajās cīņās.

Spēles pirmā seta ceturtajā geimā šveiciešiem radās iespēja tikt pie breika, tomēr Gulbis un Berers atspēlējās. Līdz pat devītajam geimam serves laušanas iespējas nebija nevienam no duetiem, bet tad Gulbis un Berers ar pirmo piegājienu tika priekšā. Uzreiz pēc tam tika paņemta arī sava serve, kas ļāva setā triumfēt ar 6:4. Otrā seta pirmajā geimā Latvijas un Vācijas duetam bija pat divas breikbumbas, tomēr šoreiz pretinieki atspēlējās. Uzreiz pēc tam Gulbis un Berers zaudēja savu servi un nokļuva iedzinējos pat ar 1:4. No šāda nelabvēlīga rezultāta viņiem izdevās atspēlēties un pat iegūt 5:4 vadību, tomēr šoreiz izservēt setu (un arī maču) neizdevās. Šveicieši izlīdzināja rezultātu un noveda setu līdz taibreikam, kurā uzvarēja ļoti pārliecinoši – 7:2

Mača uzvarētājus noteica supertaibreikā. Pirmās divas izspēles tajā uzvarēja šveicieši, bet tad Gulbis un Berers atbildēja ar četriem punktiem pēc kārtas. Turpinājumā Latvijas un Vācijas tenisistu duets pārsvaru ne vien nosargāja, bet arī nedaudz palielināja, tiekot pie trīs mačbumbām (9:6). Pirmā no tām netika realizēta, bet ar otro tika uzstādīts mača galarezultāts – 6:4, 6:7(2), [10:7].

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis tika pie 90 reitinga punktiem, bet abu duets nopelnījis 9020 eiro prēmiju. Nākamā mača pretiniekos būs Eriks Butoraks (ASV) un Žans Žuljens Rožērs (Nīderlandes Antiļas).

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-11-03 22:22, pirms 13 gadiem
Varēja jau pieminēt kad 2 setā tieši Gulbja serves tika abas reizes breikotas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-11-03 22:49, pirms 13 gadiem
vismaz uzvara un kāpums doubles rangā.
Derētu ko redzēt videoformātā

  -2 [+] [-]

, 2010-11-03 23:23, pirms 13 gadiem
Kapēc uzreiz sliktais.Dubultspēlē nozīmīgu lomu spēlē pie tikla esošais spēlētājs.

     [+] [-]

, 2010-11-04 12:40, pirms 13 gadiem
Labi, labi, radīsies kāda pārliecība par saviem spēkiem un Parīzē būs atkal ierindā