Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-14 tenisistes izcīna 6.vietu Eiropā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas U-14 tenisistes izcīna 6.vietu Eiropā
Latvijas U-14 tenisistes

Latvijas U-14 meiteņu tenisa komanda (Jeļena Ostapenko, Dārta Elizabete Emuliņa un Alise Isajeva) nedēļas nogalē Itālijā izcīnījušas 6.vietu Eiropas komandu čempionātā. Diemžēl ar to nepietika, lai kvalificētos Pasaules čempionātam – uz to no Eiropas kvalificējās piecas labākās komandas.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka šīs nedēļas sākumā mūsu jaunās tenisistes sekmīgi startēja kvalifikācijas turnīrā Čehijā, kur uzvarēja visās cīņās un kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, kas no 1.-3.jūlijam norisinājās Itālijas pilsētā Loano. Finālturnīrā astoņu komandu konkurencē mūsu jaunās sportistes bija izliktas ar 4.numuru.

Pirmajā cīņā piektdien pretiniekos bija Lielbritānijas komanda. Pirmo spēli Dārta Elizabete Emuliņa zaudēja, bet U-14 Eiropas tenisa ranga līdere Jeļena Ostapenko līdzsvaroja rezultātu. Diemžēl dubultspēlē nācās zaudēt trijos setos, kas nozīmēja, ka cīņa par medaļām iet secen. Sestdien mūsu komanda turpināja cīņu par 5.vietu, kas vēl garantētu vietu Pasaules čempionātā. Cīņa pret Rumāniju iesākās ar Emuliņas neveiksmi, bet nākamās divas cīņas tika uzvarētas. Šodien pretiniekos stājās horvātietes – pēc divām spēlēm atkal līdzsvars (Emuliņai zaudējums, Ostapenko uzvara), tomēr izšķirošajā dubultspēlē nācās piekāpties, kas nozīmēja sesto vietu.

Ja vien nenotiks izmaiņas sacensību nolikumā, tad no Eiropas Pasaueles čempionātam kvalificēsies labākās piecas komandas (Krievija, Serbija, Lielbritānija, Slovēnija un Horvātija), kā arī mājinieces čehietes. Jāpiezīmē gan, ka pērn mūsu U-16 puišu komanda arī izcīnīja sesto vietu Eiropā, tomēr vēlāk tika uz Pasaules čempionātu.

Ceturtdaļfināls: Latvija – Lielbritānija 1:2

SpēleRezultāts
Dārta-Elizabete Emuliņa - Lana Rush0:6 3:6
Jeļena Ostapenko - Freya Christie6:3 6:4
Ostapenko/Emuliņa - Rush/Christie7:6(4) 4:6 3:6

Pusfināls par 5.-8.vietu: Latvija – Rumānija 2:1

SpēleRezultāts
Dārta-Elizabete Emuliņa - Raluca Ciufrila6:7(7) 4:6
Jeļena Ostapenko - Andreea Ghitescu6:0 6:0
Ostapenko/Emuliņa - Ciufrila/Ghitescu6:2 6:1

Spēle par 5.vietu: Latvija – Horvātija 1:2

SpēleRezultāts
Dārta-Elizabete Emuliņa - Ivona Cudina6:2 2:6 4:6
Jeļena Ostapenko - Ana Konjuh7:5 6:2
Ostapenko/Emuliņa - Cudina/Konjuh4:6 6:7(4)

Izmantotie resursi:
Tennis Europe

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-07-03 20:19, pirms 13 gadiem
pedobears rokās

     [+] [-]

, 2011-07-03 23:10, pirms 13 gadiem
Vareni. Puse no komandas nospēlējusi ļoti labi.