Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča šogad bez uzvarām pamatturnīros, Rutlauka pagarina uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkeviča šogad bez uzvarām pamatturnīros, Rutlauka pagarina uzvaru sēriju
Diāna Marcinkeviča. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkeviča trešdien ITF W25 turnīrā Manakorā nenosargāja pārsvaru izšķirošajā setā, piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas ITF pamatturnīros. Tikmēr ITF zemākā līmeņa W15 un M15 turnīros pirmās kārtas mačos uzvarēja Daniela Vismane, Sabīne Rutlauka un Mārtiņš Podžus, visiem iegūstot vienu reitinga punktu.

Diāna Marcinkeviča (WTA 278.) Spānijā uz cietā seguma ar rezultātu 6:3, 3:6, 3:6 zaudēja Horvātijas tenisistei Janai Fetai (WTA 210.), kura izsēta ar trešo numuru. Marcinkeviča izšķirošu setu sāka ar agru breiku, taču no 2:0 zaudēja četros geimos pēc kārtas un nespēja atspēlēties. Diānai tas ir sestais zaudējums pēc kārtas pamatturnīros, kur viņai šogad 0-3 bilance. Piebilstams, ka Marcinkeviča ir guvusi trīs uzvaras kvalifikācijas turnīros. Viņai Manakorā vēl palicis dubultspēļu turnīrs kopā ar krievieti Marinu Meļņikovu, abas tikušas līdz pusfinālam.

Latvijas ceturtajai raketei Danielai Vismanei (WTA 498.) vajadzēja trīs stundas, lai Antaljas W15 turnīrā uz māla seguma pieveiktu kvalifikācijā spēlējušo Kazahstānas tenisisti Žibeku Kulambajevu (WTA 624.), dramatiskā mačā esot pārākai ar rezultātu 6:7(2), 6:3, 7:6(2). Vismane 1. setu neizservēja divas reizes un arī neizmantoja četras setbumbas (visas uzņemšanā), bet 3. setu no 5:2 neizservēja divas reizes, astotajā geimā iztērējot divas mačbumbas. Vismane trešo nedēļu pēc kārtas spēlē Antaljā, kur viņa pirmajās divās nedēļas tika attiecīgi līdz ceturtdaļfinālam un 2. kārtai.

Antaljā nesekmīgi kvalifikācijā atkal nospēlēja Margarita Ignatjeva (WTA 985.). Viņa pagājušajā nedēļā zaudēja 1. kārtā, bet šoreiz guva vienu no nepieciešamajām trim uzvarām. Ignatjeva pēdējoreiz pamatturnīrā spēlēja novembrī Hābnēmē (Igaunija), kur nostartēja bez panākumiem. Viņa zaudējusi pēdējos četros pamatturnīru mačos. Margarita pagājušā gada februārī Antaljā sasniedza sezonas vienīgo ceturtdaļfinālu.

Sabīne Rutlauka pagājušajā nedēļā Ēģiptē uz cietā seguma izcīnīja pirmo ITF titulu. Pateicoties sekmīgajam startam šajā turnīrā, viņai izdevās izvairīties no kvalifikācijas spēlēšanas nākamajā turnīrā. Sabīne tādējādi pirmoreiz ITF pamatturnīrā iekļuva bez kvalifikācijas un ar 6:3, 6:2 pieveica kvalifikāciju pārvarējušo Gruzijas tenisisti Mariamu Dalakišvili (WTA 855.). Rutlauka atspēlēja visas septiņas breikbumbas, svinot devīto uzvaru pēc kārtas (ieskaitot trīs pagājušajā nedēļā kvalifikācijā).

Svētdien finālā zaudējušais Mārtiņš Podžus (ATP 443.) Šarmelšeihā spēlē piekto nedēļu pēc kārtas un šoreiz ir izlikts ar piekto numuru. Viņš 1. kārtas mačā ar 7:5, 6:3 uzvarēja Japānas spēlētāju Džumpeju Jamasaki (ATP 517.). Mārtiņš divreiz zaudēja savas serves geimos, abiem gadījumiem esot 1. setā, kad viņš divreiz zaudēja breika pārsvaru (2:0 un 4:2), bet pēdējā geimā ar seta trešo breiku neļāva japānim nodrošināt taibreiku. Podžus pretiniekam 2. setā breika iespējas nedeva.

Šarmelšeihā spēlēja arī Rūdolfs Mednis, kura rekords ATP rangā ir 1491. vieta. Viņš zaudēja kvalifikācijas 2. kārtā, kopumā bija trīs kārtas. Mednim tas bija pirmais ITF turnīrs kopš 2018. gada jūlija, kad viņš nespēja kvalificēties Latvijas "Futures" turnīram. Mednim nesekmīgi pēdējie pieci kvalifikācijas mēģinājumi, pēdējais pamatturnīrs bija 2017. gada martā Antaljā. Mednis ITF pamatturnīros guvis tikai divas uzvaras (2-7), abas izcīnot 2016. gada septembrī turnīros Ungārijā.