Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai zaudējums, Latvija iedzinējos pret Ungāriju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marcinkevičai zaudējums, Latvija iedzinējos pret Ungāriju
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ieva Matroze, LTS

Federācijas kausa izcīņas Eiropas Āfrikas zonas 1. grupas C apakšgrupas spēlē Latvijas komanda nokļuvusi iedzinēju lomā pret Ungāriju - 0:1. Pirmajā vienspēlē17 gadus vecā Diāna Marcinkeviča ar 6:2, 4:6, 5:7 piekāpās gadu vecākajai un WTA rangā augstāk esošajai Rekai-Lukai Jani.

Federācijas kausa Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā šodien tiek uzsāktas apakšgrupas cīņas. Atgādināsim, ka Latvija tika ielozēta C apakšgrupā kopā ar zviedrietēm, ungārietēm un dānietēm. Pirmā cīņa, kas sastāv no divām vienspēlēm un dubultspēles, šodien ir pret Ungārijas komandu. Federācijas kausa rangā Ungārijas komanda ieņem augstāku pozīciju nekā Latvija (29. pret 42.), kas arī pašsaprotami – jau desmit gadus ungārietes spēlē vismaz šajā grupā (vai augstāk), kamēr Latvijas komanda atgriezusies Eiropas Āfrikas zonas 1. grupā pēc 10 gadu pārtraukuma.

Federācijas kausa maču izspēles kārtība paredz, ka pirmo cīņu aizvada abu valstu vienspēļu otrie numuri – Latvijai Diāna Marcinkeviča, bet Ungārijai Reka-Luka Jani. Jani gan ir Ungārijas trešais numurs pēc ranga, tomēr viņu līdere pēc reitinga Katalina Marosi šodienas mačam netika pieteikta. WTA vienspēļu rangā augstāku vietu ieņem 18 gadus vecā ungāriete (253. pret 520.), kurai arī pieredze ITF sērijas sacensībās ir lielāka nekā 17 gadus vecajai Marcinkevičai. Līdz šim abas tenisistes savā starpā nebija tikušās. Jāpiemin, ka Diānai šī bija debija Federācijas kausa izcīņas vienspēļu mačos – pērn viņa aizvadīja tikai vienu dubultspēli kopā ar Līgu Dekmeijeri.

Spēles pašā sākumā uz serves rēķina vadībā tika ungāriete (1:0 un 2:1), taču pēc tam vadību pārņēma Marcinkeviča. Kopā Diānai izdevās uzvarēt pat piecus geimus pēc kārtas un reizē ar tiem arī setu – 6:2. Arī otrā seta trešajā geimā Diānai izdevās breiks, pēc kura vadība arī tika nostiprināta (3:1), tomēr nākamajos trijos geimos pārāka jau bija ungāriete, atgūstot vadību. Lai gan astotajā geimā Latvijas tenisiste rezultātu izlīdzināja, tomēr nākamajos divos labāka bija ungāriete (6:4), izlīdzinot rezultātu pa setiem. Izšķirošā seta sākumā Ungārijas tenisiste ieguva 3:1 vadību, tomēr Marcinkeviča prata atspēlēties – 3:3. Ungāriete pēc septītā geima vēl prata tik priekšā, taču nākamajos divos labāka bija Marcinkeviča, gūstot iespēju izservēt spēli – 5:4. Diemžēl tas neizdevās un ungāriete ne tikai atkaroja vadību, bet arī izrāva uzvaru – 7:5. Līdz ar to vadībā izvirzījusies Ungārijas komanda – 1:0.

Pavisam drīz jau sāksies otrā vienspēle, kurā tiksies abu komandu līderes – Anastasija Sevastova un Aniko Kaproša. Pusstundu pēc šīs spēles beigām notiks arī dubultspēle, kurā Latviju gatavojas pārstāvēt Anastasija Sevastova un Līga Dekmeijere, bet Ungārija pieteikusi Reku-Luku jani un Aniko Kaprošu. Dubultspēles sastāvus gan komandas var mainīt līdz ar otrās vienspēles beigām.

Federācijas kausa izcīņa, Eiropas Āfrikas zonas 1. grupa

Latvija – Ungārija 0:1
1.spēle Diāna Marcinkeviča – Reka Luka Jani 6:2, 4:6, 5:7
2.spēle Anastasija Sevastova – Aniko Kaproša
3.spēle Anastasija Sevastova/ Līga Dekmeijere – Reka Luka Jani /Aniko Kaproša

Izmantotie resursi:
fedcup.com

     [+] [-]

, 2010-02-03 20:20, pirms 14 gadiem
nekas vines tapat

     [+] [-]

, 2010-02-03 20:32, pirms 14 gadiem
Žēl. Sākums bija daudzsološs.

  -3 [+] [-]

, 2010-02-03 20:59, pirms 14 gadiem
zaudēs turnīra visās spēlēs

     [+] [-]

, 2010-02-03 21:40, pirms 14 gadiem
Nu tagad dupeli tik jāuzvar