Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Prāgas turnīra ievadā revanša spēle pret Curenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Prāgas turnīra ievadā revanša spēle pret Curenko
Aļona Ostapenko
Foto: imago/Scanpix

Aļona Ostapenko (WTA 50.) šodien ap plkst. 17:00 sāks Prāgas "International" sērijas turnīru, 1. kārtā sacenšoties ar rangā sešas pozīcijas augstāk esošo Ukrainas tenisisti Ļesju Curenko, kurai marta sākumā zaudēja Akapulko ceturtdaļfinālā.

Ostapenko aizvakar vēl atradās Štutgartē, kur izcīnīja otro WTA dubultspēļu turnīru, Vācijā uzvarot kopā ar amerikānieti Rakeli Atavo. Aļonai no komfortablajiem Štutgartes apstākļiem, Vācijā spēlējot hallē, pārcelšanās uz daudz sarežģītāko Prāgu, kur jāspēlē ārā uz lēnāka māla, turklāt Čehijā jābūt gatavai spēlēt vēsos apstākļos un vējā.

Aļona Prāgā spēlēs trešo gadu pēc kārtas. 2015. gada pavasarī, tolaik rangā vēl atrodoties 172. vietā, Ostapenko spēlēja kvalifikācijā un tika līdz 3. kārtai, tur ar 5:7, 6:4, 1:6 piekāpjoties Baltkrievijas tenisistei Olgai Govorcovai. Savukārt pērn Aļona Prāgā ieradās Top 40 tenisistes statusā (37. vieta) un ar 7:5, 2:6, 1:6 zaudēja citai tīnei Anai Konjuhai no Horvātijas.

Šoreiz Ostapenko 1. kārtas mačā pretī stāsies Ukrainas otrā rakete Curenko, ar kuru Aļona sacentās 2. martā Akapulko, kur "hard" seguma turnīra ceturtdaļfinālā Curenko piekāpās divu setu mačā ar rezultātu 3:6, 6:7(5). Ostapenko toreiz iesildīšanās laikā iedzēla bite, bet pati Aļona tajā vakarā kortā nevienam kārtīgi "iedzelt" nespēja, netiekot galā ar Curenko aizsardzību. Aļona 2. setu zaudēja no breika pārsvara (4:1), izceļoties ar savu kārtējo kļūdu sēriju.

Curenko pēc tam guva vēl divas uzvaras un kļuva par Akapulko čempioni, bet kopš tā laika vairs nav spējusi uzvarēt – Ļesja Prāgā ieradās ar piecu zaudējumu sēriju. Viņa šajā turnīrā līdz šim vēl nav spēlējusi.

Arī Curenko nav māla spēlētāja, viņai uz šī seguma WTA līmenī ir 12-22 bilance. Ļesja tikai vienreiz māla turnīrā spējusi gūt vairāk par vienu uzvaru, kas viņai izdevās pagājušā gada maijā Nirnbergā, kur gūtas divas uzvaras, turklāt viņa uz šī seguma vēl ne reizi nav pieveikusi Top 30 spēlētājas.

Ostapenko ar Curenko šodien spēkosies pēc nozīmes 3. kortā, kur tā būs dienas pēdējā jeb ceturtā spēle, pirmajai sākoties plkst. 12:00. Ja Aļonai izdosies gūt revanšu, viņa 2. kārtā, visticamāk, šogad otro reizi tiksies ar Karolīnu Vozņacki. Dānijas tenisistei pirmajā mačā pretī stāsies japāniete Misaki Doi.

     [+] [-]

, 2017-05-02 15:11, pirms 7 gadiem
Nu, būs interesanti... Aļona no hard uz ātro mālu, tagad uz dabisko mālu...moš, tā līganā pāreja palīdzēs? ...nu, tà Curenka, kā teiktu "otins", ir jāņem!

     [+] [-]

, 2017-05-02 16:46, pirms 7 gadiem
No Aļonas nekad neko nevar zināt!

     [+] [-]

, 2017-05-02 17:31, pirms 7 gadiem
atkal nevīžīgi spēlē..

     [+] [-]

, 2017-05-02 18:02, pirms 7 gadiem
Vinne.