Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Katovicē trešais numurs un laba izloze

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko Katovicē trešais numurs un laba izloze
Aļona Ostapenko
Foto: AFP/Scanpix

Notikusi Katovices WTA "International" sērijas turnīra izloze, kas labvēlība bija Latvijas pirmajai raketei Aļonai Ostapenko (WTA 39.). Viņa aprīļa pirmo turnīru sāks pret ranga 100. vietā esošo Baltkrievijas tenisisti Aļaksandru Sasnoviču.

Ostapenko otro reizi karjerā būs starp izsētajām tenisistēm WTA sacensībās. Pirmā bija pērn septembrī Taškentā, kur viņai bija septītais numurs. Tagad Polijā trešais, ar pirmajiem diviem Katovicē izliktas Agņeška Radvaņska un pagājušā gada čempione Anna Karolīna Šmiedlova.

Katovices turnīrs notiek uz "hard" seguma telpās un Aļonai būs pēdējais turnīrs uz cietā seguma pirms māla sezonas sākšanas. Ostapenko pirmajā mačā Polijā sacentīsies ar 22 gadus veco Baltkrievijas tenisisti Sasnoviču, kuras reitinga rekords ir 92. vieta, to sasniedzot 2014. gada oktobrī. Uzvaras gadījumā 2. kārtā pretī karjeras norietā esošā čehiete Klāra Koukalova vai kāda no kvalifikācijas uzvarētājām.

Katovicē WTA turnīrs notiek no 2013. gada, tenisistēm spēlējot slēgtajos kortos. Pirmajā gadā bija māla segums, uz tā uzvarot Robertai Vinči, bet nākamajos divos ātrs "hard". 2014. gadā par čempioni kļuva Alizē Kornē, bet pērn karjeras pirmo trofeju ieguva Šmiedlova. Gan Kornē, gan Šmiedlova finālā apspēlēja bīstamo itālieti Kamilu Džordži. Viņa spēlēs šogad un var būt Ostapenko pretiniece ceturtdaļfinālā.

Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova (WTA 88.) nākamajā nedēļā spēlēs "Premier" turnīrā Čārlstonā (zaļais māls), kur sāks ar maču pret kvalifikācijas uzvarētāju. 2. kārtā iespējama tikšanās ar 2010. gada čempioni Samantu Stousuru. Sevastova Čārlstonā iepriekš spēlējusi divreiz. 2009. gadā no kvalifikācijas sasniegta 2. kārta, bet 2010. gadā zaudējums jau pirmajā mačā (pamatturnīrā).

  +1 [+] [-]

, 2016-04-02 18:23, pirms 8 gadiem
Aļonai kaut kādi punkti aprīlī jàaizstàv?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja