Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko un Kičenoka supertaibreikā zaudē Madrides pusfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ostapenko un Kičenoka supertaibreikā zaudē Madrides pusfinālā
Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Madrides ''WTA 1000'' dubultspēļu turnīra pusfinālā zaudējumu piedzīvojusi Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku, supertaibreikā atzīstot ar otro numuru izliktā pāra Gabrielas Dabrovski un Hulianas Olmosas pretestību - 7:5, 1:6, 6:10.

• Spēles ievada pirmajos vienpadsmit Ostapenko un Kičenoka neizmantoja piecas iespējas lauzt pretinieču servi, bet kanādiete un meksikāniete nerealizēja četras breikbumbas. 12. geimā latvietei un ukrainietei beidzot izdevās lauzt Dabrovski un Olmosas servi, uzvarot pirmo setu ar 7:5.

• Otrajā setā kortā dominēja Dabrovski un Olmosa. Pirmajā geimā Ostapenko un Kičenokas duetam izdevās atspēlēt trīs breikbumbas un savu servi noturēt, tomēr turpinājums tik sekmīgs neizdevās - Kanādas un Meksikas tenisistes uzvarēja sešus geimus pēc kārtas, panākot supertaibreiku, kas tiek spēlēts līdz desmit punktiem - 1:6.

• Tajā Dabrovski un Olmosa uzvarēja pirmās piecas izspēles, no kā Ostapenko un Kičenoka vairs nespēja atgūties. Pretinieces triumfēja supertaibreikā ar 10:6 un iekļuva finālā.

• Kanādas tenisiste Gabriela Dabrovski vairākus dubultspēļu turnīrus spēlējusi kopā ar Latvijas labāko tenisisti Aļonu Ostapenko. Abas 2018. gadā triumfēja Dohas dubultspēlēs.

• Dabrovski un Olmosa savas fināla pretinieces uzzinās tikai rīt. Ceturtdaļfināla spēli vēl nav aizvadījis Džesikas Pegulas un Koko Gaufas duets. Pirmajai šodien paredzēts pusfināla mačs vienspēlēs. Amerikānietes piektdien dubultspēļu ceturtdaļfinālā spēlēs pret Dezireju Kravčiku un Demiju Šūrsu.

• Latvijas labākā tenisiste nu dosies uz Itālijas galvaspilsētu Romu, lai nākamajā nedēļā piedalītos ''Italian Open'' tūkstošniekā.

Spēles statistika

StatistikaOstapenko/KičenokaDabrovski/Olmosa
Netveramas serves51
Dubultkļūdas61
1. serve64%70%
1. serves punkti65% (28/43)61% (27/44)
2. serves punkti38% (9/24)68% (13/19)
Breikbumbas1/113/16
Punkti6070