Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Ko skatīties "French Open" sestajā dienā?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ko skatīties "French Open" sestajā dienā?
Žiljēns Beneto
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc vakar lietū pazaudētā tenisa šodien Parīzē būšot tikai 10% lietus iespējamība, bet turnīra atlikušajā daļā laika apstākļi solās būt krietni patīkamāki nekā līdz šim. Kā ierasts, Sportacentrs.com izraugās trīs spēles no katras dienas programmas. Šodien jūsu uzmanībai tiek piedāvāti mači ar Rodžera Federera, Anas Ivanovičas un Sāras Erani piedalīšanos.

Rodžers Federers – Žiljēns Beneto

Federers pirmajos divos mačos zaudējis tikai 11 geimus, šodien 3. kārtā šveicieti sagaidīs pirmais nopietnais pārbaudījums francūža Beneto izskatā. Beneto šogad februārī Federeru šokēja Roterdamā, uzvarot ar 6:3, 7:5. Abu pēdējā tikšanās "Grand Slam" turnīros Federeram gandrīz beidzās tāpat, proti, ar zaudējumu. Pērn Vimbldonā Federers francūzim zaudēja pirmos divus setus, bet spēja savākties un uzvarēt nākamajos trīs setos – 4:6, 6:7, 6:2, 7:6(6), 6:1.

Vienīgais, kas Beneto šodien varētu patraucēt izrādīt tikpat nopietnu pretestību, varētu būt nogurums – francūzis pirmajos divos mačos nospēlējis deviņus setus, pie tam trīs no tiem bija pilnīgi nevajadzīgi, jo Beneto gan Ričardu Beraņķi, gan Tobiasu Kamki varēja uzvarēt trīs setos. Beneto ar Federeru "French Open" ticies vienreiz, 2008. gadā 4. kārtas mačā cienīgi zaudējot ar 4:6, 5:7, 5:7. Šis mačs būs trešais Filipa Šatriē arēnā, bet varētu sākties ātri – pirms tam kortā būs Mariona Bartoli, kā arī Marijai Šarapovai atlikuši 2-3 geimi nepabeigtajā spēlē pret Juženiju Bušāru.

Ana Ivanoviča – Viržīja Razano

Šajā spēlē sensāciju diez vai sagaidīsim, lai gan nevienam nevajadzētu būt šokā, ja Ivanoviča zaudēs. Razano pirms gada Parīzē neticami uzveica Serēnu Viljamsu un šajā turnīrā spēlē ar pamatīgu emocionālo pacēlumu, saņemot milzīgu publikas atbalstu. Neilgi pirms 2011. gada "French Open" Razano galvas smadzeņu audzēja dēļ zaudēja savu treneri un līgavaini, tomēr nolemjot spēlēt Parīzē. Toreiz viņa zaudēja 1. kārtā, bet nākamajos divos turnīros izdevies nostartēt labāk.

Ivanoviča uzvarējusi četras no piecām spēlēm pret Razano, bet nevienā no tām nav klājies viegli. Divās un trim uzvarētājām spēlēm serbiete pretinieci pie vietas nolikusi tikai trīs setos, bet pārējos divos mačos līdzīgs bijis pirmais sets, pēc kura Razano nav spējusi saglabāt uzņemto tempu. Ivanoviča šogad abos mačos vāji aizvadījusi otro setu (pret Matildi Johansoni lietus draudu dēļ izdevās savākties), kas Razano dod cerības vismaz izvairīties no sagrāves. Un Razano nav tikai stāsts par emocijām. Francijas tenisiste prot izcelties ar labiem sitieniem no abām pusēm. Šis mačs būs pēdējais Šatriē kortā.

Sāra Erani – Sabīne Liziki

Šajā spēlē gaidāma ļoti atšķirīgu spēles stilu sadursme. Pagājušā gada fināliste Erani ir izteikta māla speciāliste, kurai ir vispusīgs teniss, pietrūkst vien ļoti spēcīgu sitienu. Liziki ir viena no labākajām servēm dāmu tenisā, iespaidīgs "forehand" sitiens un arī "bekhendu" viņa periodiski var uzsist graujoši. Itāliete uz māla bez šaubām ir favorīte, bet Liziki lielajos turnīros spēj īpaši noskaņoties. Piemēram, pērn Vimbldonā viņa divos setos sakāva Mariju Šarapovu. Abas tenisistes līdz šim nav tikušās, kas šo spēli varētu padarīt vēl potenciāli saistošāku neitrālai auditorijai. Itālijas un Vācijas tenisistu spēle būs trešā 1. kortā.

Ar pilnu sestās dienas spēļu programmu var iepazīties šeit.

     [+] [-]

, 2013-05-31 13:01, pirms 11 gadiem
Klizāns paņēma pirmo setu pret Nadalu 6:4
Šis varētu būt turnīra pārsteigums,ja Nadals pēkšņi neatradīs formu, jo Nadals nespēlē ne tuvu savam līmenim, ļoti daudz nepiespiestās kļūdas

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 13:02, pirms 11 gadiem
Federera un Beneto vietā bija jābūt Verdasko un Tipsareviča spēlei.

     [+] [-]

, 2013-05-31 13:07, pirms 11 gadiem
Raicha rakstīja: Federera un Beneto vietā bija jābūt Verdasko un Tipsareviča spēlei.
Piekrītu, jo Beneto nav īsti bīstams āras kortos + vēl garā piecu setu spēle un Federers ir atradis ļoti labu formu

     [+] [-]

, 2013-05-31 13:09, pirms 11 gadiem
Nadals dabūja breiku 2.setā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-31 13:28, pirms 11 gadiem
Raoničs-Andersons
Monfils-Robredo

Jā, un vēl, lēkājošais sienāzis ievilks spēli 3 stundās.

     [+] [-]

, 2013-05-31 13:37, pirms 11 gadiem
Nadals paņēma otro setu 6:3

     [+] [-]

, 2013-05-31 14:01, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Nadalam smags RG sākums nav nekāds jaunums.. taa ir bijis gandriiz katru gadu.. vinjam GS mači sākas no 4ās kārtas..
Gandrīz katru gadu tas nozīmē - kopš 2005. gada pirmajās 2 kārtās Nadals ir zaudējis tieši 2!!!!! setus un abus Isneram vienā spēlē 8 turnīros 16 spēlēs 1 setu.

Šogad viņš 2 spēlēs jau ir zaudējis 2 setus.

Nevajag rakstīt pilnīgas muļķības. Šis gads RG Nadalam ir iesācis ļoti smagi. Spēlē viņš arī smagi, it kā ir liels mitrums, korti ir lēni, bet gan Kližans, gan Brands viņu vazā pa laukumu.