Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

papildināts Skjavone un Bartoli apspēlē krievietes, tiksies "French Open" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Skjavone un Bartoli apspēlē krievietes, tiksies "French Open" pusfinālā
Frančeska Skjavone
Foto: AP/Scanpix

Noskaidrots pirmais "French Open" sieviešu vienspēļu turnīra pusfināla pāris - tajā tiksies pērnā gada čempione, itāliete Frančeska Skjavone un francūziete Mariona Bartoli. Skjavone atspēlējās no 1:6, 1:4 deficīta pret krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, uzvarot ar 1:6, 7:5, 7:5, bet Bartoli tika galā ar citu krievieti Svetlanu Kuzņecovu - 7:6(4), 6:4.Pagājušā gada „French Open” čempione Frančeska Skjavone izglābusies no zaudējuma ceturtdaļfinālā pret Anastasiju Pavļučenkovu. Itāliete ar 1:6 zaudēja pirmo setu un otrajā bija iedzinējos ar 1:4, taču prata atspēlēties un uzvarēt trīs setos - 1:6, 7:5, 7:5.

Skjavone izglābjas pret Pavļučenkovu

Sieviešu turnīra ceturtdaļfinālu programmu ievadīja pagājušā gada čempiones Frančeskas Skjavones un Anastasijas Pavļučenkovas spēle. Pirmajā setā krieviete spēlēja fantastisku tenisu, kam itāliete atbildi neprata izdomāt. Skjavonei par labu nenāca arī kļūdas, bet Nastjai tādu bija mazāk, kas ļāva pirmajā setā uzvarēt ar 6:1. Otrā seta pirmajā pusē turpinājās mača pirmajā setā redzētais, un Pavļučenkova turpināja graut pretinieci, izvirzoties vadībā ar 4:1, taču tad Skjavone „pamodās”, bet Pavļučenkovas spēlē iezagās nervi un vairāk kļūdu. Itālietei izdevās izglābties un otro setu uzvarēt ar 7:5.

Trešajā setā pirmajās divās izspēlēs uzvarēja Pavļučenkova, taču geimu savā labā noslēgt neprata. Skjavone uzkrītoši bieži trāpīja uz līnijām, tādā veidā atspēlēja breikbumbu otrajā geimā. Vēlāk čempione bija priekšā ar 5:1 un 30:15, servējot Pavļučenkovai, taču ātri maču pabeigt neprata. Anastasija pievilka līdz 5:5, 10. geimu pie pretinieces serves uzvarot ar eleganti Frančeskai pāri pārmestu bumbiņu, kas piezemējās uz gala līnijas. Tikusi līdz 5:5, Pavļučenkova pēc tam zaudēja 11. geimu, dodot itālietei trešo mēģinājumu izservēt maču. Šoreiz čempione, lai arī ne bez pūlēm (atspēlējot breikbumbu un finiša līnijai pāri tiekot ar 3. mačbumbu), ar uzdevumu tika galā, divarpus stundu ilgā spēlē izcīnot laimīgu uzvaru ar 1:6, 7:5, 7:5.

Pusfinālā arī mājiniece – Mariona Bartoli

Otrajā šīs dienas ceturtdaļfinālā tikās mājinieku favorīte Mariona Bartoli un 2009.gada Parīzes čempione Svetlana Kuzņecova (Krievija). Pārliecinošāku sniegumu šī gada turnīrā bija demonstrējusi krieviete, kuru bukmeikeri arī uzskatīja par favorīti, tomēr pirmajā setā viņa to nespēja apliecināt. Bartoli vairākas reizes bija priekšā ar breiku (2:0, 4:2 un 5:3), tomēr setu uzvarēja tikai taibreikā, kad bija labāka pēdējās četrās izspēlēs (no 3:4 uz 7:4).

Otrā seta sākumā mājiniece atkal uzvarēja geimu pie Kuzņecovas serves, bet šoreiz šo vadību prata nosargāt uz ilgāku brīdi – 2:0, 3:1, 4:2. Septītajā geimā Bartoli tika pie vēl viena breika, nokļūstot pavisam tuvu triumfam. Šajā brīdī Kuzņecova bija spiesta riskēt un spēlēt aktīvāk, kas deva augļus – atgūts viens breiks un uzvarēta sava serve. Tāda izglābšanās kā Skjavonei krievietei gan neiznāca – 10.geimā Bartoli tika pie divām mačbumbām un izmantoja jau pirmo, kad Kuzņecovai norāvās sitiens – 7:6(4), 6:4.

26 gadus vecā mājiniece „French Open” pusfinālu sasniegusi pirmo reizi karjerā. Cīņā pret Skjavoni viņa diezin vai būs favorīte, jo zaudējusi četras no piecām savstarpējām cīņām (uz māla seguma gan nav ne reizi tikušās). Otru pusfināla pāri noteiks rīt, kad cīnīsies Na Li (Ķīna) un Viktorija Azarenka (Baltkrievija), kā arī Marija Šarapova (Krievija) un Andrea Petkoviča (Vācija).

”French Open” sieviešu vienspēļu turnīrs

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
(5) Francesca Schiavone - (14) Anastasia Pavlyuchenkova1:6 7:5 7:5
(4) Victoria Azarenka - (6) Na LiRīt
(7) Maria Sharapova - (15) Andrea PetkovicRīt
(11) Marion Bartoli - (13) Svetlana Kuznetsova7:6(4) 6:4

Izmantotie resursi:
Roland Garros - Internationaux de France 2011 -...

  -3 [+] [-]

, 2011-05-31 17:54, pirms 13 gadiem
Uhh, Česka..
tas bija nervus kutinoši, bet ar patiikamu iznaakumu

     [+] [-]

, 2011-05-31 17:55, pirms 13 gadiem
Nu gan Frančeska sarīkoja kārtīgu šovu, viņas faniem pilnīgi noteikti bija jāiedzer pāris reižu pa nervu tabletītei un pa kādam sirmam matam arī varbūt parādījās Bet Pavļučenkova cīnījās kā zvērs, visu cieņu Visādā ziņā mačs nebija garlaicīgs.

  +5 [+] [-]

, 2011-05-31 18:08, pirms 13 gadiem
bik pēc čaļa izskatās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2011-05-31 21:34, pirms 13 gadiem
Loti labi,vienmer priecashos par Krievijas sportistu neveiksmem!

     [+] [-]

, 2011-05-31 21:55, pirms 13 gadiem
Bartoli ņem šo turnīru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja