Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Dienas mačs Parīzē: Ferers pret Berdihu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dienas mačs Parīzē: Ferers pret Berdihu
Davids Ferers un Tomāšs Berdihs
Foto: AP/Scanpix

Lietainajā Parīzē pirmdien plānots turpināt 4. kārtas mačus. Ja debesis to atļaus, šodien tiks noskaidroti vēl nezināmie ceturtdaļfinālisti. Par dienas maču nosaucams Davida Ferera un Tomāša Berdiha duelis.

Vīriešu turnīra spēles

Novakam Džokovičam, kurš šonedēļ centīsies kļūt par astoto tenisistu ar iegūtiem visiem četriem "Grand Slam" tituliem, diez vai sapņos rādījās tik viegls ceļš uz finālu. Pirmie trīs pretinieki bija Jensuns Lu, Stīvs Darsī un Aljažs Bedene. Visi uzvarēti trīs setos. Tādam pašam iznākumam vajadzētu būt arī pret Roberto Bautistu Agutu. Domājams, spānim ir pa spēkam izvairīties no sagrāves, bet nav tāda tenisa, lai varētu pabiedēt ranga līderi.

Džokovičs Roberto četros mačos zaudējis vienu setu, kas bija pērn Ņujorkā no breika pārsvara. Abi pēdējo reizi tikās maija sākumā Madridē, kur Nole spāni sagrāva ar 6:2, 6:1. Ja nenotiks milzu sensācija, Džokovičs sasniegs ceturtdaļfinālu, kurā tiksies ar Davidu Fereru vai Tomāšu Berdihu. Pusfinālā tika gaidīts Rafaels Nadals, bet viņš nebūs plaukstas locītavas savainojuma dēļ. Džokovičam uz finālu visas durvis vaļā, pat, domājams, nesaskaroties ar ļoti sarežģītiem pārbaudījumiem.

Arī Berdihs ar Fereru pēdējoreiz tikās Madridē, kur čehs uzvarēja ar 7:6(8), 7:5. Viņš vadībā visās savstarpējās cīņās: 8-6, bet uz māla ir neizšķirts 3-3. Tieši šī seguma faktors Fereram ļauj būt pavisam neliela favorīta godā šodien gaidāmajā cīņā Parīzē.

Dominikam Tīmam lieliska iespēja sasniegt karjeras pirmo "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Jau pēc izlozes 4. kārtā tika gaidīta Tīma un Nadala spēle. Tā nenotiks, austrietim sacenšoties ar citu spāni. Protams, Marsels Granoljerss nav nekāds iesācējs, taču šaubu nav – Tīms ir labāks tenisists ne tikai reitinga, bet arī meistarības ziņā. Abi trīs reizes tikās 2014. gadā, un Tīms uzvarēja visos trīs mačos, turklāt divos atļāvās zaudēt 1. setu. Divas tādas uzvaras viņam ir arī šogad Parīzē. Granoljerss līdz 4. kārtai ticis ļoti savdabīgā veidā – ar tikai vienu nospēlētu pilnu maču. Marsels 1. kārtā trīs setos pieveica Fabio Foņīni, 2. kārtā 3. setā izstājās Nikolā Maū, bet 3. kārtas mačs pret Nadalu nenotika. Granoljerss ir labi atpūties, bet nespēlēšanai var būt arī negatīvas sekas – ritma zaudēšana.

Sieviešu turnīra spēles

Arī ranga līderei Viljamsai pagaidām ļoti labas tenisistes pretī stājušās nav. Magdalēnai Ribarikovai un Telianai Pererai kopā zaudēti tikai pieci geimi. 3. kārtā bija problemātisks mačs pret Kristinu Mladenoviču, kurai bija iespējas uzvarēt 2. setā, bet Viljamsa visā bija mačā pārāka ar 6:4, 7:6(10). Pret nākamo pretinieci Eļinu Svitoļinu viss ir vienkārši. Ukrainas tenisiste šajā mačā uzvarēt nevar. Ja notiks pārsteigums, tas būs tikai tāpēc, ka Viljamsa pati zaudēs.

Svitoļina ir izteikta aizsardzības tenisiste. Iepriekšējā kārtā viņai izdevās sagaidīt ļoti daudz kļūdu no agresīvas pretinieces, tā uzvarot Anu Ivanoviču. Vai Viljamsa arī palīdzēs? Vienā setā varbūt. Serēna Svitoļinu ir uzvarējusi visos trīs mačos, vienu setu viņai zaudējot pērn Melburnā (4:6, 6:2, 6:0). Svitoļinu trenē četrkārtējā "French Open" čempione Žustīne Enāna, kura Viljamsu ir uzvarējusi sešas reizes (ieskaitot divas Parīzē) un var padalīties ar vērtīgiem padomiem. Svitoļinas problēma ir ierobežots uzbrukuma arsenāls jeb nav tādas meistarības kā Enānai.

Abas māsas Viljamsas "French Open" 4. kārtā ir pirmoreiz kopš 2010. gada. Ja Serēna ir liela favorīte tikšanai tālāk, Venusai izredzes krietni mazākas. Viņa Timeju Bačinskī uzvarējusi abos mačos, tiesa, tie bija sen – 2008. gadā Pekinas olimpiādē un 2014. gadā "US Open". Bačinskī tagad ir pārgājusi citā, daudz labākā kvalitātē. Venusai spēlēs pret Bačinskī pārsvars ir daudz jaudīgāka tenisa dēļ. Parīzē pārvarot jau trīs kārtas un spēlējot arī dubultspēļu turnīrā, aktuāls ir jautājums par nepilnus 36 gadus vecās sportistes enerģijas rezervēm. Bačinskī ir daudz jaunāka, turklāt ar savu daudzveidīgo tenisu var Venusai noorganizēt ļoti sarežģītu maču.

Par nogurumu runājot, ļoti neapskaužamā situācijā ir Kiki Bertensa. Viņa pirms došanās uz Parīzi no kvalifikācijas uzvarēja Nirnbergā. Nīderlandes tenisiste sakrājusi jau 10 uzvaras pēc kārtas. Pēdējā no tām bija ļoti grūtā mačā pret Darju Kasatkinu – 6:2, 3:6, 10:8. Bertensai cīņas beigās bija krampji. Tāpat jāatzīmē, ka viņai vakar nebija brīvdienas, jo bija jāspēlē dubultspēļu turnīrā. Ar ļoti spēcīgu tenisu apveltītajai Medisonai Kīsai durvis uz ceturtdaļfinālu vaļā.

Visgraujošāk pirmajās trīs kārtās spēlēja enerģiskā Jūlija Putinceva. Viņa trīs mačos zaudējusi tikai astoņus geimus! Ne graujošākā, bet spilgtākā uzvara gūta 2. kārtā pret bijušo Top 10 spēlētāju Andrea Petkoviču (6:2, 6:2). Aleksandra Vozņaka un Karina Knapa nopērtas ar 6:1, 6:1. Šodien pretī pieredzējusī spāniete Karla Svaresa Navarro, kura sasniegusi piecus "Grand Slam" ceturtdaļfinālus, divreiz līdz astoņniekam tiekot arī Parīzē (2008, 2014). Putincevai šodien būs karjeras pirmais 4. kārtas mačs "Grand Slam" sacensībās. Pieredzes ziņā pārsvars Svaresai Navarro, spēles ziņā drošu apgalvojumu nav. Svaresa Navarro ar Putincevu pirms trim gadiem mocījās Melburnā, kur Kazahstānas tenisisti uzvarēja ar 1:6, 7:6(5), 6:2.

Šodienas programma atrodama šeit. Jāuzsver, ka šajās dienās Parīze ir ļoti lietaina, tāpēc programmā gaidāmas korekcijas. Turnīru rāda abi Eurosport kanāli.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-30 09:48, pirms 8 gadiem
Ferers 3:1 uzvarēs