Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Nadals negrasās spēlēt Vimbldonā, lai koncentrētos olimpiskajām spēlēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nadals negrasās spēlēt Vimbldonā, lai koncentrētos olimpiskajām spēlēm
Rafaels Nadals. Foto: Reuters/Scanpix

37 gadus vecais māla karalis Rafaels Nadals pirmdien pirmo reizi karjerā zaudēja "French Open" pirmajā kārtā. Pēc izstāšanās Nadals norādīja, ka spēlēšana Vimbldonā nebūtu laba ideja, jo viņa mērķis ir atgriešanās Parīzē, lai piedalītos olimpiskajās spēlēs.

"Man pāreja no māla uz zālienu un pēc tam no zāliena atpakaļ uz mālu izskatās sarežģīta," teica Rafaels Nadals. Vimbldona, kas ir gada trešais "Grand Slam" turnīrs, sāksies 1. jūlijā, bet Parīzes olimpisko spēļu tenisa sacensības startēs 27. jūlijā. Olimpiskās medaļas tiks izcīnītas tieši "Roland Garros" māla kortos.

"Neko nevaru apstiprināt, jo man jāizrunājas ar komandu un jāizanalizē fakti. Taču nedomāju, ka būtu gudri mainīt segumus, ņemot vērā visu, kas noticis ar manu ķermeni," teica Nadals. Pēdējā pusotra gada laikā spānis sastapies ar dažādiem veselības pārbaudījumiem.

Tādēļ 22 reizes "Grand Slam" turnīros triumfējušais Nadals ATP pasaules rangā atrodams tikai 275. vietā. Lai piedalītos olimpiskajās spēlēs, viņam nāksies izmantot aizsargāto rangu.

Nadals "French Open" triumfējis 14 reizes, kamēr Vimbldonā viņš uzvarējis 2008. un 2010. gadā. Nadalam ir arī Pekinas olimpisko spēļu zelts vienspēlēs. Sagaidāms, ka Parīzē viņš piedalīsies arī dubultspēlēs, tandēmu veidojot ar šobrīd vadošo spāņu tenisistu Karlosu Alkarasu. Šādu ieceri atklāja Alkarass.

"Nevaru pateikt, vai pēc pusotra mēneša būšu gatavs spēlēt, jo mans ķermenis divus gadus ir kā džungļi," pauda Nadals. 2023. gada "Australian Open" viņš iedzīvojās gūžas traumā, un pēc tam Nadals piedalījies tikai piecos turnīros.

"Nezinu, ko sagaidīt. Vienu dienu pieceļos – un man kož čūska. Nākamajā dienā man kož tīģeris. Tā ir cīņa. Taču pēdējās nedēļās dinamika ir gājusi pareizajā virzienā," teica Nadals. Viņš norādīja, ka lēmums par karjeras turpināšanu kļūs skaidrāks tieši pēc olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/tennis/ar...