Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Sevastovai dubultspēļu cīņa pret favorītēm no Āzijas

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Sevastovai dubultspēļu cīņa pret favorītēm no Āzijas
Anastasija Sevastova
Foto: Reuters/Scanpix

„French Open” cīņas turpinās un pēc vakardienas lietavām šodien sola labākus laika apstākļus. Ja sinoptiķi nekļūdās, tad dāmu dubultspēļu turnīra 2. kārtas spēli šodien vajadzētu paspēt aizvadīt liepājniecei Anastasijai Sevastovai un viņas pāriniecei, krievietei Reginai Kuļikovai.

2010. gada „French Open” cīņas Sevastovai sākās jau pagājušajā svētdienā, kad negaidīti tika zaudēts zviedrietei Johannai Larsonei vienspēļu turnīrā – 2:6, 2:6. Otrdien Liepājas tenisa skolas audzēkni gaidīja arī pirmā dubultspēle, kurā viņa ar pārinieci Reginu Kuļikovu trijos setos tika galā ar krietni vairāk pieredzi guvušajām Petiju Šnīderi (Šveice) un Klausiju Jansu – 6:7(4), 6:4, 6:3. Pēc spēles Anastasija atzina, ka kopā ar Kuļikovu līdz tam pat nav iznācis patrenēties, bet līdz nākamajai spēlei to noteikti ir izdevies izdarīt ne reizi vien.

Šī nākamā spēle plānota jau šodien, ja vien neiejauksies laika apstākļi un lietus. Pretinieces, protams, ļoti spēcīgas – Āzijas duets Jung-Jana Čana (Taivāva) un Ži Žena (Ķīna), kuras šajā turnīrā izliktas ar 10. numuru. Sacensību 1. kārtā trešdienas pēcpusdienā Čana un Žena savas sāncenses saplosīja ar 6:1, 6:1, piesakot favorīšu statusu vēl vairākās spēlēs uz priekšu. WTA dubultspēļu rangā viņām šobrīd attiecīgi 27. un 16. vieta, kamēr Anastasijai un Reginai tikai 400. un 470. Arī Parīzē abas līdz šim guvušas labus sasniegumus – Čana divus gadus bijusi ceturtdaļfinālā, bet Ženai 2006. gadā dubultspēlēs bijis pat pusfināls.

Kopumā Čanas kontā ir deviņi WTA dubultspēļu tituli, bet Ženai tādu ir jau 12. Šogad abas kopā tika arī pie viena kopīga titula Malaizijas pilsētā Kualalumpurā, kas nozīmē, ka abas jau ir krietni saspēlējušās. Ja Sevastovai, Kuļikuvai un Čanai vienspēļu turnīrs jau ir noslēdzies, tad Žena šodien 12:00 pēc Latvijas laika dosies cīņā arī vienspēlē, tiekoties ar krievieti Anastasiju Pivovarovu. Līdz dubultspēlei laika gan pietiks, lai atvilktu elpu, tā plānota kā trešā spēle pēc kārtas 16. kortā – pirms tās divas kungu vienspēles.

Bukmeikeru prognozēs Āzijas duetam atvēlēts pārliecinošs favorīšu statuss, taču arī pirmajā kārtā Sevastova un Kuļikova nebija favorītes. Varbūt izdosies pārsteigt vēlreiz un turpināt saspēlēšanos – kā nekā tenisistes plānojušas startēt kopā arī Vimbldonā.

Izmantotie resursi:
wtatour.com

  +3 [+] [-]

, 2010-05-28 10:58, pirms 14 gadiem
PAR PĀRSTEIGUMU! Lai veicas!

     [+] [-]

, 2010-05-28 12:30, pirms 14 gadiem
Būs grūti, bet lai veicas!!