Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Dekmeijerei pirmais mačs Parīzē

Dekmeijerei pirmais mačs Parīzē
Līga Dekmeijere un Jeļena Baltača
Foto: AP Wire/Scanpix

Ja labvēlīgi būs laika apstākļi, tad pirmo spēli „French Open” 2010. gada dāmu dubultspēļu turnīrā šodien aizvadīs Līga Dekmeijere. Viņai un pāriniecei Jeļenai Baltačai (Lielbritānija) pretī stāsies krievietes Dinaras Safinas un ungārietes Agnesas Šavajas duets. Spēles sākums ap 16:00.

Vakar Latvija tika pie pirmās uzvaras šī gada „Roland Garros” kortos, kad Anastasija Sevastova kopā ar krievieti Reginu Kuļikovu pārvarēja sieviešu dubultspēļu turnīra pirmās kārtas barjeru. Šodien jācer uz otro uzvaru – kortos dosies mūsu dubultspēļu līdere, Līga Dekmeijere.

Līgai, kura jaunākajā WTA dubultspēļu rangā ieņem 63. vietu, šis būs trešais „French Open”. Pirmais bija 2006. gadā, kad kopā ar Petiju Šnīderi arī gūta viena uzvara, bet pērn kopā ar kanādieti Aleksandru Vozņaku iznāca sāpīga neveiksme jau pirmajā spēlē. Dalībai 2010. gada turnīrā Līga pieteikusies pāri ar Ukrainā dzimušo Lielbritānijas sportisti Jeļenu Baltaču. WTA dubultspēļu rangā viņai tikai 324.vieta, jo spēlēts tikai viens turnīrs Melburnā, kad arī kopā ar Dekmeijeri, tika pārvarēta viena sacensību kārta.

Pretiniekos Līgai un Jeļenai būs skanīgi vārdi – krieviete Dinara safina un ungāriete Agnesa Šavaja. WTA dubultspēļu rangā viņām šobrīd attiecīgi 348. un 95. vieta, tomēr abām kopā bijuši labi panākumi dubultspēlēs. Safinai savulaik dubultspēļu rangā bijusi pat 8. vieta un kopā viņai astoņi WTA dubultspēļu tituli (arī „US Open”), bet Šavajas kontā ir divi WTA dubultspēļu tituli un 22. vieta kā labākais sasniegums. Kopā Safina un Šavaja triumfējušas 2008. gada Goldkoustas turnīrā.

Tieši krietni lielākās pieredzes dēļ bukmeikeri pārliecinošu favorīšu statusu šis dienas mačā atvēl Safinai un Šavajai, tomēr der atcerēties, ka dināra vakar emocionāli iztukšojās zaudējumā vienspēļu sacensībās, bet Šavajai vienspēļu turnīrā šodien 12:00 jāaizvada 2. kārtas mačs (pretī krieviete Nadja Petrova). Nogurusi varētu būt kā viena, tā otra, kamēr Dekmeijerei šī būs tikai pirmā spēle, bet Baltačai būs iznācis laika atpūsties, kopš zaudējuma vienspēļu 1. kārtā. Vakar abām tenisistēm izdevās arī patrenēties kopā, tāpēc gaidīsim pozitīvas ziņas no 4. korta. Vismaz pagaidām Parīzē nelīst, kaut ir mākoņi un svelmes vairs nav.

Izmantotie resursi:
wtatour.com


, 2010-05-26 11:44, pirms 14 gadiem
veiksmi !
, 2010-05-26 11:58, pirms 14 gadiem
Nu, cerēsim, ka izdosies pārvarēt 1 kārtu un tikt vismaz līdz ceturdaļfinālam!!!
, 2010-05-26 12:13, pirms 14 gadiem
Buutu prieciigs, ja Dekmeijere uztaisiitu Safinai otro Fiasko..
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.