Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Roberts Urdziņš

''French Open'' finālā Nadala un Džokoviča duelis

''French Open'' finālā Nadala un Džokoviča duelis
Novaks Džokovičs
Foto: AFP

Šodien Parīzē tika aizvadītas abas vīriešu vienspēļu pusfināla spēles. Pirmajā spēlē starp Rafaelu Nadalu un Davidu Fereru panākumu guva Nadals, uzvarot ar rezultātu 6:2, 6:2, 6:1, bet otrajā spēlē uzvaras laurus plūca Novaks Džokovičs, kurš trijos setos ar rezultātu 6:4, 7:5 un 6:3 pievieca ATP ranga 3. numuru Rodžeru Federeru, pirmo reizi savas karjeras laikā iekļūstot prestižā turnīra finālā.

Nadalam 16. uzvara pār Fereru

Mačs starp Davidu Fereru un Rafaelu Nadalu sākās diezgan lielā vējā, kas ik pa laikam patraucēja tenisistiem parādīt savu labāko sniegumu.

Spēli aktīvāk un pārliecinošāk sāka Ferers, jau ceturtajā geimā tiekot pie pirmās breika iespējas, tomēr izmantot to neizdevās. Mirkli vēlāk Ferers vēlreiz lieliski uzbruka, iegūstot otro breikbumbu, taču arī to neizdevās izmantot – atrodoties korta vidū, Ferers neveiksmīgi nospēlēja pie tīkla, dodot labu iespēju Nadalam atspēlēties, ko māla karalis arī izmantoja. Vairak iespēju savam tautietim Nadals nedeva, uzvarto geimu un panākot 2:2.

Pēc neizmantotajām iespējām Ferers pirmajā setā vairs neuzvarēja ne geima, ar 2:6 zaudējot 1. setu.

Otrā seta sākumā, Fereram servējot, Nadals visai kuriozā veidā ieguva kārtējo breikbumbu, kuru nākamajā izspēlē izdevās arī pārvērst breikā – 2:1 Nadala labā. Līdzīgi kā pirmajā setā, arī šoreiz, pēc savas serves geima zaudēšanas, Ferers saplīsa, zaudējot arī nākamos divus geimus un ļaujot Nadalam izvirzīties pārliecinošā vadībā – 4:1. Pēc otrā seta piektā geima virs ‘’ Philippe Chatrier’’ tenisa korta sāka līt, un spēli uz nepilnu stundu nācas pārtraukt.

Pēc spēles atsākšanas Nadals pārliecinoši nostiprināja savu vadību, panākot jau 5:1, un otrā seta liktenis jau būtībā bija izšķirts. Ferers gan paspēja uzvarēt vienu geimu pie savas serves, tomēr tas otrajā setā arī bija viss – 6:2, un Nadalam jau divu setu pārsvars.

Trešā seta pirmajā geimā seškārtējais ''French Open'' uzvarētājs Nadals ieguva vēl divas breikbumbas. Pirmo Ferers atspēlēja ar skaistu sitienu pa līniju, bet otro atspēlēt vairs neizdevās - kārtējā nepiespiestā kļūda no Ferera puses, un breika pārsvars Nadalam. Seta turpinājumā Ferers ar dubultkļūdu uzdāvināja Nadalam vēl vienu breiku, un rezultāts kļuva jau 4:1. Atlikušajā mača daļā Nadals uzvaras grožus no rokām neizlaida un guva pārliecinošu uzvaru, septīto reizi iekļūstot ''French Open'' turnīra finālā. Spēles galarezultāts - 6:2, 6:2, 6:1.

Federers neatkārto pagājušā gada panākumu un piekāpjas Džokovičam

Otrā vīriešu vienspēļu pusfināla spēle starp Federeru un Džokoviču lietus dēļ aizkavējās, tomēr plkst. 18.00 abi tenisisti devās kortā, un mačs varēja sākties.

Spēles sākumā abi tenisisti pie savas serves spēlēja pārliecinoši, līdz piektajā geimā šveicietis pie pirmās breikbumbas izmantoja savu izdevību un izvirzījās vadībā. Federera prieki gan nebija ilgi, jo jau nākamajā geimā breika iespēja radās Džokovičam. Serbs breikbumbas izspēlē nospēlēja pacietīgi un sagaidīja šveicieša kļūdu, izlīdzinot rezultātu – 3:3.

Kopš savas serves zaudēšanas Džokovičs sāka spēlēt krietni agresīvāk, kas beigās arī deva rezultātu – 10. geimā serbs ieguva divas breikbumbas, kas reizē bija arī setbumbas. Pie pirmās breikbumbas Federera sitiens lidoja autā, un sets bija noslēdzies – 6:4 Džokoviča labā.

Otrā seta pirmajā geimā Džokovičs turpināja savu uzvaras gājienu un, pašam servējot, panāca 40:0, taču tad Federers negaidīti uzvarēja nākamās piecas izspēles pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar breiku – 1:0. Arī seta turpinājumā labāku sniegumu izdevās demonstrēt Federeram, kas noveda pie vēl vienas Džokoviča serves laušanas – 3:0.

Lai gan ATP ranga 3. numuram bija divu breiku pārsvars, tomēr Džokovičs nepadevās un ceturtajā geimā vienu breiku atspēlēja. Septītajā geimā, rezultātam esot 4:2, Federers neizmantoja trīs breikbumbas, turklāt nākamajā geimā zaudēja savu servi – 4:4.

Šķita, ka pēc atspēlētiem diviem breikiem, Džokovičs pārņems spēles iniciatīvu, tomēr tā nenotika – jau nākamajā geimā pie breika tika Federers un nu šveicietim atlika tikai izservēt otro setu.

Lai arī Federeram bija lieliski izdevība uzvarēt otro setu, tomēr Džokovičs atkal prata atspēlēties. Mirkli vēlāk, rezultātam esot 6:5 Džokoviča labā un Federeram servējot, serbs tika pie pirmās setbumbas, ko veiksmīgi arī izmatoja, iegūstot jau divu setu pārsvaru.

Trešajā setā tenisisti savu servi turēja visai pārliecinoši, līdz sestajā geimā Džokovičam izdevās lauzt Federera servi. Nākamajā geimā ranga līderis nostiprināja savu vadību, panākot jau 5:2 un atrodoties tikai viena geima attālumā no iekļūšanas finālā, ko viņam nekad vēl nebija izdevies paveikt. Izšķirošajā geimā, servējot Džokovičam, Federers nespēja izrādīt nopietnu pretestību, un serbs ar otro mačbumbu pabeidza spēli. Spēles galarezultāts - 6:4, 7:5, 6:3.


, 2012-06-08 17:07, pirms 12 gadiem
Jāatzīst, ka Nadals spēlē lieliski šogad un var teikt, ka par 80% viņš jau ir šī gada čempions. Ar šādu Nadala spēli, Džoko vai Federeram būs grūti viņu uzvarēt....
, 2012-06-08 17:09, pirms 12 gadiem
Pilnīgi bez variantiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-08 17:17, pirms 12 gadiem
Nadals pacels titulu! uz māla jebkuram pretiniekam būs cauri ar šādu Nadalu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-08 20:11, pirms 12 gadiem
Izņemot dažas epizodes, Federers šodien pilnīgi nekāds. Izbojāja visu pusfinālu.

Besī, ka fucis pārklājas ar tenisu. Veču fināls droši vien pārklāsies ar ITA-SPA
, 2012-06-08 20:26, pirms 12 gadiem
Federeram jābeidz karjera
, 2012-06-08 20:34, pirms 12 gadiem
Mixes rakstīja: Izņemot dažas epizodes, Federers šodien pilnīgi nekāds. Izbojāja visu pusfinālu.

Besī, ka fucis pārklājas ar tenisu. Veču fināls droši vien pārklāsies ar ITA-SPA
Kā Nadals ar šito sadzīvos tas jau liels fans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-06-08 21:42, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Piekrītu
vai arī gadu jāatpūšas un jasavāc nervi
Tu par Ernestu?
, 2012-06-08 23:56, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Piekrītu
vai arī gadu jāatpūšas un jasavāc nervi
Bļāviens, čalis savā vecumā vēl spēj iekļūt Grand Slam pusfinālā, nemaz nerunājot par to, ka joprojām ir top3 tenisists! Par kādu karjeras beigšanu var būt runa?
, 2012-06-09 00:20, pirms 12 gadiem
Feders tak nav māls, viņš taupās angļu zālītei

sasperjods rakstīja: Piekrītu
vai arī gadu jāatpūšas un jasavāc nervi
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.