Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Monfīsam un Vavrinkam pirmais duelis sešu gadu laikā

Monfīsam un Vavrinkam pirmais duelis sešu gadu laikā
Gaels Monfīss
Foto: AFP/Scanpix

Kamēr "French Open" sieviešu turnīrā Francijai būs divas tenisistes ceturtdaļfinālos, vīriešu sacensībās var nebūt neviena. Pēdējais "izdzīvojušais" mājinieks Gaels Monfīss šodien 4. kārtā sacentīsies ar 2015. gada čempionu Stenu Vavrinku.

Vai Monfīss spēs apdraudēt Vavrinku?

Stens Vavrinka un Gaels Monfīss nav tikušies kopš 2011. gada un vēl ne reizi nav sacentušies uz māla seguma. Četros izspēlētajos "hard" mačos ir neizšķirts 2-2. Monfīsam šodien būs lielāks fanu atbalsts, bet kā ar spēli? Gaels pieradis spēlēt pasīvi – tā nav uzvaras formula pret Vavrinku (ja vien Stenam negadās ļoti nelāga diena, kad viņš nespēj trāpīt laukumā), kuram nedrīkst ļaut diktēt spēli. Tās ierobežošana ar agresīviem pirmajiem sitieniem ir nepieciešamais spēles plāns. Monfīss tā spēlē reti, tāpēc šodien viņam uzvaras gūšanai, visticamāk, būs nepieciešams iet ārā no komforta zonas.

Endijs Marejs pēc Huana Martina Del Potro uzveikšanas iepriekšējā kārtā ticis pie vieglāka pretinieka Karena Hačanova personā. Nesen 21. dzimšanas dienu nosvinējušais Krievijas talants pirmoreiz sasniedzis "Grand Slam" 4. kārtu. Gandrīz divus metrus garais (1.98) Hačanovs labi kustas un spēcīgi sit no abām pusēm, taču līdz šim vēl nav ticies ar tik augsta līmeņa spēlētāju kā Marejs, turklāt ir bez pieredzes "Grand Slam" turnīru otrajā nedēļā. Viņš tikai vienreiz pieveicis ranga pirmā desmitnieka tenisistu, aprīlī Barselonā pārsējot 10. numuru Davidu Gofānu.

Kei Nišikori iepriekšējā kārtā piecos setos mocījās ar korejieti Hjonu Čonu. Vai lielā slodze nebūs japāni novedusi pie kārtējā savainojuma, uzzināsim pavisam drīz. Viņam ir 3-2 bilance pret Fernando Verdasko, spāni uzveicot trīs mačos pēc kārtas. Abi "French Open" tikās arī pirms gada, un toreiz japānis triumfēja piecu setu mačā. Verdasko šoreiz izskatās labākā formā nekā pirms 12 mēnešiem un savā pēdējā cīņā ar 6:2, 6:1, 6:3 šogad uz māla labi spēlējošo Pablo Kuevasu.

Marins Čiličs līdz šim nevienā no deviņiem setiem nav zaudējis vairāk par trim geimiem. Konkurence nav bijusi pārāk draudīga, tāpēc spēcīgi servējošais Kevins Andersons varētu kļūt par horvāta pirmo nopietno pārbaudījumu. Čiličs ir daudz labāks māla spēlētājs un Andersonu uzvarējis piecās no sešām spēlēm. Šodienas cīņas uzvarētājam būs pirmais "French Open" ceturtdaļfināls. Andersons Parīzē līdz 4. kārtai ticis pirmoreiz, bet Čiličs šajā posmā Francijā zadējis trīs reizes. Visos "Grand Slam" turnīros viņam 4. kārtas mačos 8-8 bilance, kamēr Andersonam 1-7. Vienīgā uzvara gūta 2015. gadā "US Open" pret toreiz nogurušo Mareju.

Vai Halepa pirmoreiz uz māla uzveiks Suaresu Navarro?

Pirms turnīra nosaukta par galveno favorīti, Simona Halepa vēl pirms ceturtdaļfinālu cīņām ir turnīrā vienīgā palikusī spēlētāja, kura ir spēlējusi "French Open" finālā, tiesa, tajā zaudējot Marijai Šarapovai. Halepa pagaidām trīs mačos ar lielām grūtībām nav saskārusies, setus nezaudējot. Tiesa, Darjai Kasatkinai 2. setā bija vairākas setbumbas. Šodien sagaidāms Halepas pirmais patiešām īstais pārbaudījums Karlas Suaresas Navarro personā. Spāniete uz māla spēlēt prot un ir divreiz bijusi "French Open" ceturtdaļfinālā (2008, 2014). Arī Suaresa Navarro pirmajās trīs spēlēs uzvarēja ar 2-0. Halepa savstarpējos mačos ir vadībā ar 6-5, taču aiz šīs statistikas slēpjas skaļš 0-4 uz māla seguma! Halepa Karlu uz māla nav spējusi uzvarēt pat pēc panākuma 1. setā, tādā veidā zaudējot divus mačus. Viens no tiem bija "French Open" 2013. gadā, kad Halepa spānietei piekāpās ar 6:3, 2:6, 2:6.

Karolīnai Pliškovai pirms pagājušā gada "US Open", kur viņa sasniedza finālu, nebija neviena "Grand Slam" ceturtdaļfināla. Tagad viņa ir tuvu tam, lai astoņniekā iekļūtu jau trešajā "major" turnīrā pēc kārtas. Nebūdama māla spēlētāja, čehiete Parīzē izmantojusi izsētās spēlētājas un labas izlozes priekšrocības. Pliškova pirmajos četros mačos nebūs tikusies ar spēlētājām, kuras rangā atrodas augstāk par 66. vietu. Viņas šodienas pretiniece būs karjeras pirmo "Grand Slam" Top 16 sasniegusī Paragvajas tenisiste Veronika Sepede Roiga, kura atrodas 97. pozīcijā.

Sezonas līdere Eļina Svitoļina sasniegusi astoņu uzvaru sēriju, tuvojoties karjeras otrajam "Grand Slam" ceturtdaļfinālam. Pirmais bija 2015. gadā Parīzē. Ukrainas tenisiste sacentīsies ar Petru Martiču, kura no kvalifikācijas atkārtojusi savu labāko "Grand Slam" rezultātu. Viņa 2012. gadā Parīzē šajā posmā piekāpās Andželikei Kerberei. Svitoļinas un Martičas ceļi "French Open" krustojās arī 2014. gadā, kad tika nospēlēti tikai pieci geimi, Martičai izstājoties pie rezultāta 0:5. Iepriekšējā gada aprīlī viņa Ukrainas tenisisti ar 6:7(2), 6:3, 6:2.

Francijai šogad ir divas ceturtdaļfinālistes. Par pirmo vakar kļuva Kristina Mladenoviča, bet otrās vārds vēl nav zināms. Tas noskaidrosies Karolīnas Garsijas un Alizē Kornē mačā, kuram papildus asumu piedot skandāls Francijas "Fed Cup" komandā. Garsija atteicās spēlēt izlases sastāvā (viņa pirms šīs sezonas pateica, ka šogad nespēlēs, taču tika iekļauta sastāvā), savu dalību no tās atsaucot it kā savainojuma dēļ un tādā veidā "sakašķējoties" ar komandas biedrenēm, tai skaitā savu bijušo dubultspēļu pārinieci Mladenoviču (abas pērn triumfēja "French Open") un Kornē, ar kuru šodien tiksies cīņā par vietu ceturtdaļfinālā. Kornē un pārējās Francijas izlases dalībnieces ar Garsiju vairs nesarunājoties. Šodienas mača uzvarētāja pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Garsijas un Kornē vienīgā iepriekšējā tikšanās arī notika Francijā uz māla seguma, kad Garsija ar 7:5, 5:7, 6:3 bija pārāka 2010. gadā ITF turnīrā Marseļā.


, 2017-06-05 14:58, pirms 7 gadiem
Kāpēc nav raksts, ka Gulbim šodien spēle?
, 2017-06-05 15:05, pirms 7 gadiem
Fail rakstīja: Kāpēc nav raksts, ka Gulbim šodien spēle?
Tāpēc, ka sāk pa čelendžeriem sisties.. Tiklīdz būs atpakaļ 100niekā būs arī raksti...
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.
Aļona Ostapenko. Foto: ZUMA Press/Scanpix
5

Ostapenko saglabā 17. pozīciju WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) pirmdien publiskoja jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko atrodas 17. vietā, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja noslīdējusi uz 210. pozīciju.
Novaks Džokovičs. Foto: AFP/Scanpix
48

Džokovičs trešo reizi triumfē Parīzē un labo "Grand Slam" rekordu

Par prestižā vīriešu tenisa turnīra "French Open" uzvarētāju kļuvis serbs Novaks Džokovičs (trešā vieta pasaules rangā), kurš trijos setos ar 7:6(1), 6:3 un 7:5 apspēlēja pasaules ceturto raketi Kasperu Rūdu, kurš Parīzes finālā zaudēja otro gadu pēc kārtas. Džokovičs ar 23 "Grand Slam" tituliem kļuvis par vīriešu tenisa rekordistu.