Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Kontaveita nespēj atslēgt Stīvensas aizsardzību, kapitulē 52 minūtēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kontaveita nespēj atslēgt Stīvensas aizsardzību, kapitulē 52 minūtēs
Anete Kontaveita
Foto: Reuters/Scanpix

Igaunijas spēcīgākā tenisiste Anete Kontaveita arī ar trešo mēģinājumu nespēja uzvarēt "Grand Slam" astotdaļfinālā, Parīzē murgainas pieredzes cīņā ciešot sagrāvi pret aizsardzības tenisa speciālisti Slounu Stīvensu – 2:6, 0:6.

Anete Kontaveita šodienas mačā bija nelielas favorītes statusā, to nopelnot, pateicoties ļoti jaudīgai uzbrukuma spēlei, ar kuru viņa pati bija sava likteņa noteicēja. Neskatoties uz tādu priekšrocību, igaunietei uzvarēt neizdevās, jo Slounas Stīvensas aizsardzība uzdeva tādus jautājumus, uz kuriem Anete nemācēja atbildēt.

Amerikāniete pārsvarā darbojās ar viņas izpildījumā pret agresīvām pretiniecēm ļoti bieži redzētu taktiku – bumbiņas atsišana ar mazu ātrumu un sāncenses kļūdu gaidīšana. Viņa ar tādu tenisu uzvarējusi savos abos lielākajos finālos – pagājušajā gadā "US Open" pret Medisonu Kīsu un šogad Maiami pret Aļonu Ostapenko.

Kontaveita tikai 52 minūtes ilgušajā mačā no 2:1 zaudēja 11 geimos pēc kārtas! Kontaveita šodien sakrāja 21 nepiespiesto kļūdu un trāpīja tikai sešus neatvairītus sitienus. Anete uzņemšanā sakrāja tikai deviņus punktus, bezcerīgo maču nospēlējot bez breikbumbām.

Kontaveita zaudējusi visos trīs "Grand Slam" astotdaļfinālos, pirmie divi viņai bija 2015. gadā "US Open" ar 2:6, 1:6 Venusai Viljamsai un šogad "Australian Open" ar 6:4, 4:6, 6:8 Karlai Suaresai Navarro. Janvārī Melburnā notikušajā cīņā Kontaveita nespēja izservēt maču.

Tikmēr Stīvensa pirmoreiz (1-4) uzvarēja "French Open" astotdaļfinālā un tagad ceturtdaļfinālu sasniegusi visos četros lielajos turnīros. Slounai Melburnā labākais rezultāts ir pusfināls 2013. gadā, Vimbldonā togad sasniegts ceturtdaļfināls, bet "US Open" viņa iespējusi maksimālo rezultātu, pērn kļūstot par čempioni.

Kīsa ar 6:1, 6:4 pieveica Mihaelu Buzarnesku, atkārtojot Stīvensas panākumu – arī Kīsai tagad ir pilns "Grand Slam" ceturtdaļfinālu komplekts. Medisonai Melburnā labākais rezultāts ir pusfināls (2015), Vimbldonā ceturtdaļfināls (2015) un "US Open" fināls (2017).

2016. gada panākumu ar karjeras otro "French Open" un arī otro "Grand Slam" ceturtdaļfinālu atkārtoja Jūlija Putinceva, kura pirmoreiz trīs mačos uzveica Barboru Stricovu – 6:4, 6:3.

Karolīnas Vozņacki un Darjas Kasatkinas maču pārtrauca tumsa, kad Krievijas tenisiste bija vadībā ar 7:6(5), 3:3. Abas tenisistes cīņas pārtraukšanu lūdza jau 2. setā pie rezultāta 1:1, bet organizatori lika nospēlēt vēl 18 minūtes. Vozņacki 1. setā divreiz izsēja pārsvaru – viņa vispirms pie rezultāta 5:3 neizservēja setu, bet pēc tam taibreikā nenoturēja minibreika pārsvaru (4:2). Vozņacki gan seta devītajā geimā, gan taibreikā bija divu punktu attālumā no uzvaras, kad viņu iegāza spēle ar "forehand". Karolīna no 5:3, 30:30 divreiz pēc kārtas izsita autā un to pašu izdarīja arī taibreikā no 5:5. Vispirms viņai liels auts, bumbiņu ar "forehand" pa līniju atsitot pēc Dašas otrās serves, bet pēc tam setbumbas izspēlē neprecīzs diagonālais "forehand" raidījums, bumbiņai trāpot ārpus dubultspēļu laukuma.

  -2 [+] [-]

, 2018-06-03 17:50, pirms 6 gadiem
Nervi, nervi. Šodien Anetei nesanāca pilnīgi nekas. Lai viņu mierina nopelnītie reitinga punkti un eiro tūkstoši, kā arī apziņa, ka no baltiešiem viņa tika vistālāk.
https://en.wikipedia.org/wiki/Frenc...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-06-03 18:58, pirms 6 gadiem
Kili rakstīja: melnās allaž simpatizējušas

respect Stīvensai kopumā - vēl nesen izskoloja Latvijas 2.raketi Ostapenko un tagad arī Igaunijas 2.raketi
Bārtulis ierunājās

  -2 [+] [-]

, 2018-06-03 23:16, pirms 6 gadiem
Šodien izskatījās, ka Anete ir Ostapenko kopija. Nekāda azarta, vienaldzība. Žēl.