Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:778, Did:0, useCase: 3

Jaukto dubultspēļu titulu izcīna Srebotnika un Zimoničs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Jaukto dubultspēļu titulu izcīna Srebotnika un Zimoničs
Katarina Srebotnika un Nenads Zimoničs
Foto: AFP/Scanpix

Par šī gada pirmajiem čempioniem ''French Open'' turnīrā kļuvuši Katarina Srebotnika un Nenads Zimoničs, kuri uzvarēja jaukto dubultspēļu turnīrā. Sacensību finālā Srebotnika un Zimoničs ar 4:6, 7:6(5), 11:9 pārspēja Jaroslavu Švedovu un Džulianu Nolu.

Šodien Parīzē tika noskaidroti pirmie čempioni – galvenās trofejas ieguvēji tika noskaidroti jaukto dubultspēļu turnīrā. Pērn Parīzē uzvarēja ASV duets Līzele Hūbere un Bobs Braiens. Hūbere šogad spēlēja pārī ar indieti Makešu Bupati. Būdami izlikti ar pirmo numuru, Hūbere/Bupati jau pirmajā kārtā piedzīvoja fiasko pret Taivānas pārstāves Jun-Janas Čanas un amerikāņa Erika Butoraka duetu, bet Braiens šogad jauktajās dubultspēlēs nepiedalījās. Finālā iekļuva ar sesto numuru izliktais serbs Nenads Zimoničs un slovēniete Katarina Srebotnika, kuri sacentās ar neizlikto duetu Džulians Nols (Austrija) un Jaroslava Švedova (Kazahstāna).

Pateicoties veiksmīgai Švedovas darbībai uzbrukumā, Kazahstānas/Austrijas duets jau pirmajā geimā tika pie breika, kas gan uzreiz tika zaudēts. Sestajā geimā Zimoničam un Srebotnikai bija trīs breikbumbas (40:0), taču nevienu neizdevās realizēt, jo Nols labi servēja. Septītajā geimā vāji servēja Srebotnika, kas deva breika iespējas Švedovai un Nolam, kuri pretiniekus atstāja ''sausā'', iegūstot pirmā seta izšķirošo breiku – 4:3. Zimoničs/Srebotnika atgūt zaudēto nespēja, un setā uzvarēja Švedova un Nouls – 6:4.

Otrajā setā pirmie pie breika tika Zimoničs un Srebotnika, izvirzoties vadībā ar 3:1. Nākmajā geimā viņiem pie savas serves bija 40;15 handikaps, taču tad vairākas kļūdas pieļāva Zimoničs, palīdzot pretiniekiem atgūt zaudēto breiku – 3:2. Pēc tam Zimoničs/Srebotnika vēlreiz nobreikoja pretiniekus, taču, tāpat kā seta sākumā, arī šoreiz pārsvaru atdeva jau nākamajā geimā – 4:3. Seta uzvarētājs noskaidrojās taibreikā. Tajā Srebotnika ar Zimoniču ātri tika priekšā ar 5:1, vēlāk bija arī 6:3 un trīs setbumbas. Švedova ar divām servēm pievilka līdz 5:6, taču pēc tam Nols raidīja tīklā Srebotnikas servēto bumbiņu, un taibreikā panākumu ar 7:5 guva Serbijas/Slovēnijas duets.

Supertaibreiku ar labu servi sāka Švedova, pēc tam divas kļūdas Zimoničam, un Švedova ar Nolu izvirzījās vadībā ar 3:0. Sekoja arī 4:0 pārsvars. Turpinājumā Srebotnika/Zimoničs pievilka līdz 4:3, uz ko pretinieki atbildēja ar uzvarētām nākamajām divām izspēlēm – 6:3. Zimoničs izpildīja divas labas serves, kas palīdzēja iegūt divus punktus, bet pēc tam ar bekhendu pa līniju atsita Švedovas servi, panākot izlīdzinājumu – 6:6. Supertaibreika turpinājumā vēlreiz ar minibreiku priekšā bija Švedova/Nols, taču iegūto pārsvaru nenoturēja. Pēdējos trīs punktus izcīnīja Zimoničs. Pie 8:9 viņš ar otrās serves eisu atspēlēja mačbumbu, bet pēc tam ar divām veiksmīgām darbībām pie tīkla guva uzvaru – 11:9.

Srebotnikas uz Zimoniča duets Parīzē uzvarējis otro reizi, vēl divas reizes zaudēts finālā. 33 gadus vecajam Zimoničam šis ir ceturtais tituls ''Grand Slam'' jauktajās dubultspēlēs – bez pieminētajām divām uzvarām Parīzē vēl ir arī divas uzvaras ''Australian Open''. Arī 29 gadus vecajai Srebotnikai ir četri jaukto dubultspēļu tituli ''Grand Slam'' līmenī – trīs reizes triumfēts Parīzē, bet vienu ''US Open''.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja