Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:779, Did:0, useCase: 3

Pirmā diena "Roland Garros" kortos

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pirmā diena "Roland Garros" kortos
Šodien kortos arī dīdžejs Martins Solveigs
Foto: AFP/Scanpix

Lai gan Parīzē vēl spoža saule, tomēr diena straujiem soļiem iet uz otru pusi un varu dalīties ar pirmajiem iespaidiem. Izdevās redzēt Anastasijas Sevastovas treniņu, nedaudz aprunāties ar viņu, bet nogulēju Gulbja izgājienu treniņspēlē - fail....

Pirmā diena Parīzē un iepazīšanās ar „Roland Garros” kompleksu. Ja esat redzējuši šī tenisa kompleksa bildīti kādā no interneta resursiem, tad var šķist, ka tas ir ļoti liels un apjomīgs, bet būtībā tā nav. Visi korti ir diezgan kompakti un saspiesti, starp kuriem pa ejām plūst cilvēku jūras. Preses centrs diezgan apjomīgs un iekārtots „Philippe Chatrier” stadiona tribīņu otrajā pusē. Kā pirmgadniekam man netiek piešķirta atsevišķa darbavieta pie galda ar televizoru, kurā iespējams vērot visus kortus – šāda iespēja ir tikai sākot no otrā gada. Kolēģa iedrošināts gan droši sēžos pie viena no galdiem, jo lielākā daļa žurnālistu šodien nav ieradušies. Darbavietu neiedalīja, bet „French Open” T-kreklu gan – citiem tas prieks izmaksā 28 eiro.

Šodien bija pēdējās treniņu dienas, bet centrālajos kortos notiek pat paraugspēles līdz viena seta uzvarētājam. Tajās pārsvarā piedalījās mājinieku cerības, izklaidējot publiku. Interesants arī fakts, ka pēdējā cīņa „Philippe Chatrier” kortā šodien bija starp Martinu Solveigu un Bobu Sinklēru – dīdžeju duelis.

Laika apstākļi Parīzē lieliski – spīd spoža saule un pirmajās dienās par lietus iespējamību nav jāsatraucas. Jāsatraucas gan par to, ka iešūpoties darbam palēnām īsti nesanāks – jau rīt pirmās spēles abiem Latvijas vienspēļu sportistiem. Šodien bija cerība aprunāties gan ar Gulbi, gan Sevastovu pēc treniņa, tomēr neliels FAIL. Vakardienas vēlā ierašanās šorīt lika pagulēt pāris stundas ilgāk, tāpēc brīdī, kad ieradāmies „Roland Garros” kortos (pirms 13:00) Ernests savu treniņu ar horvātu Ivanu Ļubičiču jau bija noslēdzis. Anastasijai treniņš bija ieplānots tikai 16:00 un uz to izdevās aiziet. Pārliecība no Anastasijas staroja gan spēles laikā, gan pēc tās. (Uz blakus korta treniņu aizvadīja ungāriete Agnesa Šavaja, kuru pavadīja Gulbja bijušais treneris Karls Haincs Veters. Neskatoties uz to, ka viņa aizbilstamā spēlēja ar nosaitētu kāju, austrieša sejā rūpes nebija).

Rītdiena. Organizatoriem jāsaka „lielais paldies”. Abi latvieši spēlēs ne vien vienā dienā, bet visticamāk arī vienā laikā, kas nozīmē, ka mums ar kolēģi Rolandu Norieti būs lielā skriešana, lai redzētu abas spēles. No bukmeikeru skata punkta rīt jābūt divām uzvarām - gan Ernestam, gan Anastasijai. Tās arī gaidīsim!

  -2 [+] [-]

, 2010-05-22 19:44, pirms 14 gadiem
Latvijas teniss šogad ir uz viļņa. Cerams, Gulbis un Sevastova mūs priecēs arī Parīzē.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-22 19:50, pirms 14 gadiem
Ceram uz vienu no labākajiem startiem Grands Slam turnīros no latviešiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-22 19:52, pirms 14 gadiem
Interesants blogs, cerams, ka šāds blogs būs pēc katras Rolland Garros dienas!
Veiksmi Gulbim un Anastasijai turnīrā!

  -1 [+] [-]

, 2010-05-22 20:04, pirms 14 gadiem
Kā gan gribētos ko tādu dzīvajā pavērot! Atmosfēra noteikti neaprakstāma

  -1 [+] [-]

, 2010-05-22 20:36, pirms 14 gadiem
Jaa nav slikti tiesam... RG neesmu vel bijis, bet pirms 2 gadiem USO biju divas pilnas dienas no 11 lidz gandriz pusnaktij. Gulbis gan toreiz zaudeja tiesi dienu ieprieks...

     [+] [-]

, 2010-05-22 20:52, pirms 14 gadiem
njaa, laikam vakar labi nosvineejaas, ja jau kraac liidz 13.00 un palaiz garaam savus tieshos pienaakumus.. Zheel.

     [+] [-]

, 2010-05-22 20:56, pirms 14 gadiem
tas DJ foto izskataas peec konkreetaa ziliisha

     [+] [-]

, 2010-05-22 22:07, pirms 14 gadiem
Prieks palasīt. Iesaku kādu dienu aprunāties ar Drū Liliju, kas rakstīs blogus RG oficiālajai lapai, viņš arī ir liels Ernesta fans.

twitter.com

  -3 [+] [-]

, 2010-05-22 22:23, pirms 14 gadiem
Pavērtu muti džekiņš aizbraucis.... Arēna normāla, nav vārdam vietas, pie Buloņjas meža, bet nu galīgu lauķi arī nevajag tēlot.

     [+] [-]

, 2010-05-22 22:45, pirms 14 gadiem
Pavērtu muti džekiņš aizbraucis.... Arēna normāla, nav vārdam vietas, pie Buloņjas meža, bet nu galīgu lauķi arī nevajag tēlot.

Likaas, ka lasiiju, ka no GS areenaam Rolland Garros ir pati suudiigaakaa...

  +6 [+] [-]

, 2010-05-23 00:00, pirms 14 gadiem
------WTF------ rakstīja: Pavērtu muti džekiņš aizbraucis.... Arēna normāla, nav vārdam vietas, pie Buloņjas meža, bet nu galīgu lauķi arī nevajag tēlot.


Likaas, ka lasiiju, ka no GS areenaam Rolland Garros ir pati suudiigaakaa...
par FAIL smieklīgi, bet gadās..
Roland Garros vienkārši veca laikam.. viņi tagad štuko vai paplašināties, vai pārvākties..