Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

papildināts Pirmajā Melburnas pusfinālā Džokovičs pret Fereru

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Pirmajā Melburnas pusfinālā Džokovičs pret Fereru
Davids Ferers
Foto: AP/Scanpix

„Australian Open” vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālā sacentīsies pēdējo divu gadu čempions serbs Novaks Džokovičs un spānis Davids Ferers. Pirmais četros setos pārspēja čeh Tomašu Berdihu, bet otrais piecos setos tika galā ar savu tautieti Nikolasu Almagro. Par šo panākumu Ferers lielā mērā var būt pateicīgs savam pretiniekam, kurš izlaida divu setu handikapu un trīs reizes neizservēja maču.

Pirmais vīriešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālists šorīt tika noskaidrots divu Spānijas sportistu cīņā – ranga piektajam numuram Davidam Fereram pretī stājās pasaules 11.rakete Nikolass Almagro. Lai gan Almagro var atzīstami spēlēt hard seguma kortos, tomēr viņa izredzes šodienas mačā netika vērtētas augstu. Galvenokārt tāpēc, ka savstarpējos dueļos viņš Fereru nebija uzvarējis ne reizes (12 zaudējumi).

Taču šodienas mačā tieši viņš uzņēmās iniciatīvu. Ļoti līdzīgā pirmajā setā viņš izmantoja vienīgo breikbumbu septītajā geimā un vēlāk izservēja setu ar 6:4. Arī otrajā setā identisks rezultāts – vienīgo breikbumbu viņš izmantoja piektajā geimā, bet pie savas serves atspēlēja abas breikbumbas. Kad trešā seta vidū (septītais geims) Almagro tika pie trešā breika mačā, šķita, ka spēle tūlīt būs galā, tomēr nekā.

Servējot par uzvaru mačā (5:4), Almagro uzdeva nervi, un Ferers atgriezās spēlē. Likumsakarīgi, ka palaidis garām savu iespēju uzvarēt setu (un maču), Nikolass 12.geimā savu servi zaudēja uz nulles – 5:7. Ceturtajā setā Almagro tupināja izsēt iespējas tikt savā pirmajā „Grand Slam” pusfinālā. Vadībā ar breiku viņš bija četras reizes, divreiz servēja par uzvaru mačā (5:4 un 6:5), taču tā arī nespēja aizcīnīties kaut līdz vienai mačbumbai. Sekojošajā taibreikā Ferers ne reizi nenokļuva iedzinējos, svinot panākumu ar 7:6(4) un sarūpējot piekto setu.

Starp setiem Almagro paņēma medicīnisko pārtraukumu, kura laikā viņam bija iespēja pārdomāt neizmantotās situācijas. Lai gan piektā seta ievadā viņam beidzot izdevās uzvarēt geimus pie paša serves, tomēr krietni dzīvīgāks un apņēmības pilnāks uzvarēt izskatījās viņa pretinieks. Tāpēc loģisks bija breiks piektajā geimā, kas padevās Fereram. Pēc tam topošais Spānijas pirmais numurs vairs neatskatījās, novedot maču līdz finišam – 4:6, 4:6, 7:5, 7:6(4), 6:2. Pēdējā geimā Almagro vairs īsti necīnījās... Par mača kvalitāti abi tenisisti gan nevar būt apmierināti – Fereram 51 nepiespiestā kļūda, bet Almagro pat 75.

30 gadus vecais Ferers „Australian Open” pusfinālu sasniedzis otro reizi karjerā (iepriekš 2011.gadā) un tagad lūkos pirmo reizi tikt finālā. Lai to izdarītu viņam būs jātiek galā ar pērnā gada čempionu, ATP ranga līderi Novaku Džokoviču. Serbs otrajā pusfinālā trijos setos lika kapitulēt čehamTomašam Berdiham.

Džokoviča un Berdiha duelis tika gaidīts ar lielu interesi. Kā nekā iepriekšējā kārtā Nolem vajadzēja vairāk nekā piecas stundas, lai tiktu galā ar šveicieti Stanislasu Vavrinku (piektajā setā 12:10), kamēr Berdihs nevienā no četriem mačiem nebija spēlējis vairāk par trīs setiem. Tomēr jau pirmajā setā serbs parādīja, ka nekāda noguruma viņam nav. Mača pirmo geimu uzvarēja Berdihs, taču Džokovičs atbildēja ar sešiem geimiem pēc kārtas, pirmo setu noslēdzot pusstundas laikā.

Pārliecinoši uzvarētais pirmais sets šķiet nedaudz iemidzināja serbu un Berdihs to izmantoja. Lielisks pirmais geims deva breiku, bet piektajā geimā viņam bija labas iespējas tikt pie 4:1 handikapa. Džokovičs gan to nepieļāva un turpināja cīnīties, kas gandrīz atmaksājā. 10.geimā, kad čehs servēja par uzvaru setā, Nolem vairākas izcilas epizodes, tomēr nevienu no četrām breikbumbām viņš neizmantoja (setā 6:4 Berdiham). Turpretī trešais sets atkal aizritēja „vienos vārtos” – nepilnā pusstundā Džokovičam vēl viens 6:1 panākums.

Izšķirošajā setā Berdihs servi zaudēja trešajā geimā, bet pie serba serves neko nespēja līdz pat 10.geimam, kad Novaks servēja par uzvaru mačā. Čehu sportists tika līdz vienādi, atspēlēja trīs mačbumbas, tomēr pie ceturtās Džokovičs ieservēja eisu – 6:4.

Serbijas sportists „Grand Slam” pusfinālu sasniedzis jau 11.reizi pēc kārtas.
Nenoliedzami tieši Džokovičs būs favorīts spēlē pret Fereru. Viņu līdzšinējā bilance 9-5 serba labā. Otru pusfināla pāri noteiks rīt – vispirms Endijs Marejs tiksies ar Žeremiju Šardī, bet pēc tam Rodžers Federers ar Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-22 10:55, pirms 11 gadiem
apskaužu tos, kuriem nav jāstrādā
nāksies vakarā skatīties atkārtojumu ar jau zināmu rezultātu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 13:30, pirms 11 gadiem
malacis džoko īsts čempions un nr1. visu laiku vislabākais tenistists
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-01-22 13:32, pirms 11 gadiem
I'm the king of the world
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-22 13:40, pirms 11 gadiem
galīgi nesmuks 1/4, Berdihs ko parādija? Neko ... 1 un 3 šito šitā atļaut, pirmā serve manai vecmammai precīzāka. Piektais nr. skaitās!

  -2 [+] [-]

, 2013-01-22 13:41, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: diezgan liels urāls, nemāk uzvesties
kreklus neplēš, iekļūstot 1/4finālā visu laiku labākie ; DDDDDDD
nerunājot par to, ka vispār teniss nav cirks, bet ļoti galanta sabiedrība
viņš var atļauties plēst kreklus jo ir vislabākais. visvairāk man patīk kad viņš sev sit pa krūtīm apliecinot savu pārākumu. vēlētos lai viņš to daŗitu vairāk

  +2 [+] [-]

, 2013-01-22 13:43, pirms 11 gadiem
Tomašs un supermodele. Pēdējo vajadzēja atstāt mājās 1. janvārī. Savādāk runas par 4-ka grūstīšanu ir tukšas. Džoko uz 1 kājas apspēlēja.

Nole-Davids. Aizkulisēs kautko runā par labo zapti, iespējams, ko šie ēd. Tad jau redzēs, kuram tīrāka manta.

     [+] [-]

, 2013-01-22 13:49, pirms 11 gadiem
Ferrera un Almagro maču neredzēju, taču Nole šoreiz bija,paldies dievam, apmēram tāds, kādu viņu esmu pieradusi redzēt - pārliecinošs, agresīvs,līdz ar to arī uzvara nāca daudz vieglāk kā aizvakar.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 14:08, pirms 11 gadiem
pats labākais ka nepiepildījās daudzu cerības ka dzoko būs izpumpējies un noguris. sanāca tieši otrādi berdihs beigās bija viss slapš un izpumpējies, bet džokovičs svaigs kā pēc treniņa

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 14:21, pirms 11 gadiem
9999999999 rakstīja: viņš var atļauties plēst kreklus jo ir vislabākais. visvairāk man patīk kad viņš sev sit pa krūtīm apliecinot savu pārākumu. vēlētos lai viņš to daŗitu vairāk
Tu esi pumpains pusaudzis? Pa krūtīm sit sev tikai mērkaķi un kreklus plēš tikai nesavaldīgie.
Tenisa paraugs ir Federers un vispār visa sporta paraugs. Nemaz nesākšu iedziļināties kāpēc, jo esi pārāk dumjš, lai kaut ko saprastu.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 14:23, pirms 11 gadiem
Prieks par Džokeru. Tā turēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 14:28, pirms 11 gadiem
kkk rakstīja: Tu esi pumpains pusaudzis? Pa krūtīm sit sev tikai mērkaķi un kreklus plēš tikai nesavaldīgie.
Tenisa paraugs ir Federers un vispār visa sporta paraugs. Nemaz nesākšu iedziļināties kāpēc, jo esi pārāk dumjš, lai kaut ko saprastu.
tieši otrādi fedza ir paraugs tikai pumpainiem pusaudžiem un penžiem. viņš ir visneinteresantākis tenisists, arī presenēs vienmēr bubina zem deguna vienu un to pašu. dzokovičs kā personība ir daudz spilktāks par viņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 14:47, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: pa krūtīm sitējiem ir vieta cirkū vai zoo
viņš vienkārši parāda ka uz korta ir karalis

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 14:56, pirms 11 gadiem
džokovičs daudz blato ar žestiem bet kopumā viņš ir solīds un pieklājīgs, nekad nesmu dzirdējis ka viņš kadu sauktu par kretniem ka makenrois, vai liktu kādam tribīnes apklust kā federers to teica dzoko vecākiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 15:05, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Kad tad tas bijis
vari paskatīties sava paraugsportista nesavaldību

Federer Tells Djokovic Family to Shut Up - YouTube
Federer Yells "Shut Up" - YouTube

     [+] [-]

, 2013-01-22 15:29, pirms 11 gadiem
godīgi sakot, man šīs lietas(par uzvedību), par ko jūs te tagad strīdaties, šķiet otršķirīgas.Mani interesē teniss, ko viens vai otrs sportists parāda kortā.Un emocijas ir emocijas , nav viegli tās savaldīt - tenisu taču spēlē dzīvi cilvēki.Tādēļ saprotu Džoko kreklu plēšanu, pie sevis un reizēm arī skaļi lamājas gandrīz visi tenisisti(pat sievietes), kad spēle neiiet kā vajadzētu .Gulbis un vēl daudzi citi mētā raketes - tas viss man šķiet cilvēcīgi un saprotami.Tad jau jāsadzeras nervu zāles, lai noturētos solīdas uzvedības robežās .

     [+] [-]

, 2013-01-22 15:36, pirms 11 gadiem
9999999999 rakstīja: vari paskatīties sava paraugsportista nesavaldību

Federer Tells Djokovic Family to Shut Up - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=65eGm5Rlgbw
jaa, atceros ļoti labi šo Federera maču ar Del Potro...
ari Federera superīgo uzkliedzienu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 18:09, pirms 11 gadiem
9999999999 rakstīja: tieši otrādi fedza ir paraugs tikai pumpainiem pusaudžiem un penžiem. viņš ir visneinteresantākis tenisists, arī presenēs vienmēr bubina zem deguna vienu un to pašu. dzokovičs kā personība ir daudz spilktāks par viņu
Tikai pumpainiem pusaudžiem interesanti šķiet, ja izceļās ar visādām stulbībām.
Federers 99,9999% gadījumos nekad neārdās un savaldās, neizpauž emocijas uz āru. Un tā arī ir viena no panākumu atslēgām - vēsais prāts. Viņš ir tāds pats paraugs sportam un tenisam, kā Mesi futbolam.
Džokovičs ir izcils spēlētājs, bet ne tuvu visu laiku labākais un ne tuvu paraugs sportam! Viņš drīzāk ir paraugs aktieriem ( teātrim)

     [+] [-]

, 2013-01-22 19:59, pirms 11 gadiem
Nu nav jau, nav tas Federers tik labs kā daži te saka. Kā spēlētājs jā-nav šaubu. Par vēsu prātu utt. arī var piekrist. Taču nedomāju, ka viņu var saukt par paraugu. Paskatieties kaut vai viņa intervijas pēc zaudētiem mačiem. Gandrīz vienmēr ir atrunas, ka viņš ir parādījis savu sliktāko spēli un pretinieks savu labāko. Nedomāju, ka tas ir labs piemērs.

     [+] [-]

, 2013-01-23 16:10, pirms 11 gadiem
9999999999 rakstīja: vari paskatīties sava paraugsportista nesavaldību

Federer Tells Djokovic Family to Shut Up - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=65eGm5Rlgbw
Tikai īsti neesmu pārliecināta, vai tie bija Džoko vecāki, kam Fed, uzkliedza, jo mačs bija ar Del Potro, nevis Džoko.Nole tobrīd ,ja nemaldos spēlēja savu maču citā kortā.Nesaprotu, kādēļ Yotube rakst'ts, ka uzkliedziens adresēts Dzoko ģimenei, ja viņi nemaz šai mačā nemaz nebija, iespējams.