Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs vēlreiz pret Verdasko, Hāss sāks savu pēdējo "Australian Open"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs vēlreiz pret Verdasko, Hāss sāks savu pēdējo "Australian Open"
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Otrdien 1. kārtas cīņas Melburnā aizvadīs seškārtējie čempioni Novaks Džokovičs un Serēna Viljamsa, kamēr, iespējams, karjeras pēdējo maču "Australian Open" nospēlēs Tomijs Hāss.

Novaks Džokovičs "Grand Slam" turnīrus pieradis sākt pret daudz vājākiem pretiniekiem, bet Melburnā viņam rets izņēmums, tikai piekto reizi "Grand Slam" 1. kārtā tiekoties ar Top 40 spēlētāju. Pēdējā reize bija 2015. gadā Vimbldonā pret 33. numuru Filipu Kolšraiberu, bet tagad viņam pretī stāsies 40. vietā esošais Fernando Verdasko.

Spāņu kreilim otro gadu pēc kārtas jau pirmajā mačā Melburnā jātiekas ar šajā turnīrā uzvarējušu spēlētāju. Fernando pērn piecos setos izslēdza Rafaelu Nadalu. Vai viņš uzvar uzvarēt arī Džokoviču? "Grand Slam" turnīrā tas viņam bijis pa spēkam tikai vienreiz, tiesa, sen – 2005. gadā piecos setos Ņujorkā. Džokovičam tas bija tikai devītais "Grand Slam" mačs karjerā, toreiz rangā atrodoties tikai 97. vietā. Tā arī viņam bija pirmā tikšanās ar Verdasko.

Abu ceļi Melburnas kortos krustojās arī 2015. gadā, kad Nole 3. kārtas mačā uzvarēja ar 7:6(8), 6:3, 6:4. Otrdienas mačam Austrālijā papildus intrigas devu dod pirms 10 dienām Dohā notikušais duelis, kurā Verdasko pārspēja pats sevi un pret Džokoviču neizmantoja piecas mačbumbas!

Pirmo maču kopš 2015. gada oktobra, kad viņš Vīnē zaudēja Žo-Vilfrīdam Tsongam, spēlēs 38 gadus vecais Tomijs Hāss. Vācu veterānam šomēnes būs karjeras pēdējais "Australian Open". Trīs reizes (1999, 2002, 2007) Melburnā pusfinālu sasniegušais Hāss sacentīsies ar Benuā Pēru. Skaidrs, ka favorīts ir Pērs, taču, ja kāds var palīdzēt Hāsam pārvarēt 1. kārtas barjeru, tad tas noteikti ir izklaidīgais francūzis. Hāss "Australian Open" nav spēlējis kopš 2014. gada.

Serēna Viljamsa 2016. gadā piedalījās tikai astoņos turnīros, otro gadu pēc kārtas sezonu pabeidzot ar izstāšanos "US Open" pusfinālā. Spēlējot pirmoreiz kopš septembra, Viljamsa šomēnes izgāzās Oklendā, kur 88 kļūdu mačā 2. kārtā zaudēja savai tautietei Medisonai Brenglei. Melburnā Serēnai nav dots laiks, lai iesildītos, jo 1. kārtā tika ielozēta talantīgā Šveices tenisiste Belinda Benčiča, kura jau vienreiz ir uzvarējusi Viljamsu, tam notiekot 2015. gada augustā Toronto.

Šodienas programma atrodama šeit. Turnīru rādi abi Eurosport kanāli.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-16 22:45, pirms 7 gadiem
Djoko ātri zaudēs

     [+] [-]

, 2017-01-17 10:07, pirms 7 gadiem
Vai viņš uzvar uzvarēt arī Džokoviču?