Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals: "Ceļgals arvien brīžiem sāp"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals: "Ceļgals arvien brīžiem sāp"
Rafaels Nadals treniņā Maljorkā
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisists Rafaels Nadals kārtējo atgriešanos ieplānojis jaunnedēļ Čīlē, kur ATP "World Tour 250" turnīrā uz māla seguma plāno spēlēt gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs. Pirms sezonas pirmās spēles Nadals atzinis, ka ceļgala sāpes viņu vēl nav pametušas.

Māla seguma izvēle gada pirmajam turnīram, protams, nav pārsteidzoša. Spēlēšana uz "hard" pēc tik ilgas pauzes nu jau bijušajam Spānijas pirmajam numuram varētu radīt pamatīgu diskomfortu. Čīlē Rafa spēlēs gan vienspēlēs, gan arī dubultspēlēs, kurām pieteicies ar savu draugu Huanu Monako. Starp citu, argentīnietis pērn Čīlē uzvarēja vienspēļu turnīrā.

Nepilnu nedēļu pirms savas pirmās spēles kopš 28. jūnija 26 gadus vecais Nadals atklāj, ka viņa ceļgals arvien sāpot: "Ir labāk, taču tas arvien dažreiz sāp. Tomēr man ir kaut kad beidzot jāsāk atkal spēlēt."

Māla karalis Dienvidamerikas māla tūrē nav piedalījies kopš 2005. gada. Nākamajā mēnesi Nadalam paredzēts piedalīties turnīros Vinja del Marā, Sanpaulu un Akapulko. Pats Rafa atzīst, ka atgriešanos tūrē gaida ar lielu entuziasmu.

"Motivācija ir ļoti liela, esmu laimīgs ar atgriešanos. Tiesa, tajā pašā laikā saprotu, ka jābūt pacietīgam attiecībā uz ceļgalu. Ja man izdosies nospēlēt šos trīs turnīrus pēc kārtas, tad varēs teikt, ka esmu uz pareizā ceļa. Tās man būs trīs svarīgas nedēļas, lai sagatavotos pārējai sezonai. Rezultāti nebūs primārais, taču centīšos sasniegt maksimumu."

Izmantotie resursi:
AP

  -1 [+] [-]

, 2013-01-30 19:15, pirms 12 gadiem
Lai nu izdodas!
Teniss zaudētu, ja jau Federeram lēnām norietot, vēl Rafa izkristu no Lielā Kvarteta ...

  +3 [+] [-]

, 2013-01-30 20:45, pirms 12 gadiem
Vai par norietu var saukt 6 titulus un vēl 4 finālus 2012.gadā un 33. karjerā Grand Slam pusfinālu?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-30 21:11, pirms 12 gadiem
TrakaisMangusts rakstīja: Vai par norietu var saukt 6 titulus un vēl 4 finālus 2012.gadā un 33. karjerā Grand Slam pusfinālu?
Viss ir relatīvs!
Neredzu jēgu Tev skaidrot acīmredzamas lietas.
Pie kam, tas nekādi nav pretrunā ar Federera joprojām spēlēšanu augstākajā līmenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-31 17:25, pirms 12 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Lai nu izdodas!
Teniss zaudētu, ja jau Federeram lēnām norietot, vēl Rafa izkristu no Lielā Kvarteta ...
Norietu?
Redzēji cik labi Australian Open Federers kustējās?Daudzi 20 gadnieki, nespej tik labi aizstaveties.