Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals sezonu sāks ar savainotu plecu, plāno izlaist februāri

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals sezonu sāks ar savainotu plecu, plāno izlaist februāri
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

ATP ranga vicelīderis Rafaels Nadals atklājis, ka jauno sezonu sāks, nebūdams optimālā formā, jo par sevi manīt licis pleca savainojums. Spānis paziņojis, ka februārī turnīros nepiedalīsies.

25 gadus vecais Nadals šobrīd atrodas Abū Dabī, kur notiek 2008. gadā debiju piedzīvojušais "Mubadala World Tennis Championship" turnīrs. Tas ir neoficiāls turnīrs, kurā tiek uzaicināti pasaules labākie tenisisti.

Pērn Nadals šajās sacensībās uzvarēja, finālā divos taibreikos apspēlējot Rodžeru Federeru. Rafa rīt pusfinālā tiksies ar savu tautieti Davidu Fereru, kurš šodien tika galā ar Žo-Vilfrīdu Tsongu (2:6, 7:6(5), 6:2).

Novaks Džokovičs ar 6:2, 4:6, 6:2 apspēlēja Gaelu Monfīsu un rīt tiksies ar Rodžeru Federeru. Fināls notiks gada pēdējā dienā. Nadals uzvarējis divos no trim iepriekšējiem turnīriem. 2008. gadā nepārspēts palika Endijs Marejs.

Nadals atklājis, ka viņu joprojām nomoka pleca savainojums, kas tika atsvaidzināts gada noslēguma turnīrā Londonā. Tā rezultātā Spānijas labākais tenisists joprojām nav 100% formā.

Nadals nospēlēs šo turnīru, pēc tam piedalīsies 2. janvārī startējošajā Dohas turnīrā. Tālāk sekos došanās uz Austrāliju, kur 16. janvārī tiks dots starts "Australian Open". Nadals gada pirmo "Grand Slam" turnīru neplāno izlaist, toties pēc tā nespēlēs ilgi, izlaižot visu februāri, kas tiks veltīts atpūtai.

No kalendāra viedokļa raugoties, neko daudz Nadals garām nepalaidīs. Pērn viņš februārī aizvadīja tikai divus mačus Deivisa kausā. Par nespēlēšanu Deivisa kausā 2012. gadā Nadals bija paziņojis jau iepriekš. Atpakaļ Nadals varētu būt uz sezonas pirmo "Masters 1000" turnīru, kas 8. martā sāksies Indianvelsā.

Izmantotie resursi:
AP

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-30 10:52, pirms 12 gadiem
Žēl gan. Lai nu ātrāk izveseļojas!