Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Del Potro uzveic Soderlingu, Davidenko - Čiliču

Del Potro uzveic Soderlingu, Davidenko - Čiliču
Huans Martins Del Potro
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdaļfinālu diena piektdien bijusi trijos ATP turnīros. Belgradā un Minhenē noskaidroti pusfinālisti, bet Eštorilā divus mačus nācās pārtraukt - tie tiks pabeigti rīt. Tikmēr šo sacensību pusfinālā jau ticis argentīnietis Huans Martins Del Potro, kurš izmantoja lietus radīto pārtraukumu un apspēlēja zviedru Robinu Soderlingu.

”Serbija Open 2011” ATP turnīrs. Belgrada, Serbija.

Serbijas galvaspilsētas turnīra pusfinālā tikuši divi mājinieki – Novaks Džokovičs un Janko Tipsarevičs, turklāt viņiem nāksies spēlēt savā starpā. Savu 26.uzvaru pēc kārtas ATP turnīros šogad Nole cīnīja pret slovēni Blazu Kavčiču (6:3, 6:2), bet Tipsarevičs krietni grūtākā spēlē tika galā ar indieti Somdevu Devarmanu. Otru pusfināla pāri veidos spānis Feliciano Lopess un itālietis Filipo Volandri. Jādomā, ka šajā kompānijā diezin vai kāds liegs Džokovičam izcīnīt piekto titulu šosezon.

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic - Blaz Kavcic6:3 6:2
Feliciano Lopez - (4) Albert Montanes6:4 6:4
(7) Janko Tipsarevic - Somdev Devvarman6:3 3:6 6:4
Filippo Volandri - Marcel Granollers6:2 6:4

”BMW Open” ATP turnīrs. Minhene, Vācija.

Jau ziņojām, ka Minhenes turnīrā 2.kārtu nespēja pērnā gada čempions Mihails Južnijs, bet šodien ceturtdaļfināla barjeru nepārvarēja pērnā gada finālists Marins Čiličs, kurš piekāpās Južnija tautietim Nikolajam Davidenko – 5:7, 3:6. Jāpiemin, ka pirmajā setā Čiličs bija vadībā ar 5:3, tomēr šajā brīdī pazaudēja savu serves geimu un arī savas spēles pavedienu. Davidenko sāncensis cīņā par vietu finālā būs čehs Radeks Štepaneks, kurš negaidīti pārliecinoši sakāva mājinieku Filipu Kolšraiberu – 6:4, 6:0. Kolšraibera zaudējuma rūgtumu vāciešiem gan mazināja fakts, ka pirms tam pusfinālu bija sasnieguši divi citi mājinieki – Filips Petšners un Florians Maijers, kuri rīt cīnīsies savā starpā. Līdz ar to viens finālists noteikti būs mājinieks.

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Nikolay Davydenko - (3) Marin Cilic7:5 6:3
(5) Florian Mayer - Grigor Dimitrov7:6(4) 3:6 6:4
Radek Stepanek - (8) Philipp Kohlschreiber6:4 6:0
Philipp Petzschner - Potito Starace7:6(3) 7:6(6)

”Estoril Open” ATP turnīrs. Eštorila, Portugāle.

Eštorilas turnīrā vīriešu vienspēļu cīņas bija paredzētas pēcpusdienā, tomēr laicīgi savu maču paspēja izspēlēt tikai urugvajietis Paglo Kuevass un brazīlietis Tomass Belluči (pārliecinoša uzvara Kuevasam). Dienas gaidītākā mača laikā (starp Robinu Soderlingu un Huanu Martinu Del Potro) sāka līt lietus, kas aizkavēja gan šo, gan divus atlikušos ceturtdaļfinālus. Spēlē starp Soderlingu un Del Potro pirmo setu ar 6:4 bija uzvarējis argentīnietis, tomēr otrajā iniciatīvu bija pārņēmis zviedrs (4:1). Lietus pauze šoreiz palīdzēja Del Potro, kurš pēc pārtraukuma uzvarēja sešus no septiņiem geimiem un triumfēja ar 6:4, 7:5. Pusfinālā viņš tiksies ar Kuevasu, bet otru pusfināla pāri uzzināsim tikai rīt, jo spēles starp Fernando Verdasko un Kevinu Andersonu, kā arī Milošu Raoniču un Žilu Simonu tiks izspēlētas sestdienas priekšpusdienā.

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(8) Juan Martin Del Potro - (1) Robin Soderling6:4 7:5
(2) Fernando Verdasco - (7) Kevin Anderson6:7(2) (Spēle pārtraukta)
(4) Gilles Simon - (5) Milos Raonic5:6 (Spēle pārtraukta)
Pablo Cuevas - (6) Thomaz Bellucci6:4 6:2

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home


Koko Gofa. Foto: WTA

Gofa pirmoreiz triumfē ar 6:0 un 6:0, Karla kļūst par Ostapenko oponenti

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Otrajā kārtā amerikāniete Koko Gofa nīderlandieti Arantksu Risu atstāja uz nulles.
Aļona Ostapenko. Foto: Scanpix/Reuters
12

Ostapenko Madridē sāk ar pārliecinošu uzvaru un iesoļo trešajā kārtā

Spānijas galvaspilsētā Madridē turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. No pirmās kārtas atbrīvotā Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko otrajā kārtā pārspēja spānieti Džesiku Bousasu - 6:3, 6:1.
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix
6

Nadals nav pārliecināts par savu dalību "French Open"

LETA--AP. Bijušais pasaules ranga līderis Rafaels Nadals sacentīsies Francijas atklātajā čempionātā, ja spēs turnīram pienācīgi sagatavoties un būt konkurētspējīgs tajā, teica tenisists.