Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dāmu dubultspēļu tituls ranga līderēm Dulko un Pennetai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dāmu dubultspēļu tituls ranga līderēm Dulko un Pennetai
Flavija Penneta un Gisela Dulko
Foto: AFP/Scanpix

Šorīt Melburnā noskaidrotas „Australian Open” dāmu dubultspēļu turnīra čempiones. Trijos setos ar 2:6, 7:5, 6:1 apspēlējot krievietes Marijas Kiriļenko un baltkrievietes Viktorijas Azarenkas duetu, pie pirmā šāda līmeņa titula tika dubultspēļu ranga līderes – argentīniete Gisela Dulko un itāliete Flavija Penneta.

Lai gan kopš pērnā gada izskaņas Dulko un Penneta ir WTA dubultspēļu ranga līderes, tomēr pie kaut viena „Grand Slam” titula viņām vēl nebija izdevies tikt. Tā kā Melburnā nespēlēja pērnā gada čempiones, māsu Viljamsu duets, tad ranga līderēm pavērās labas iespējas beidzot uzvarēt šādas kategorijas sacensībās. Līdz finālam Argentīnas un Itālijas duets tika pārliecinoši, nezaudējot ne seta. Nedaudz grūtāk (viens zaudēts sets piecās cīņās) līdz finālam tika viņu pretinieces – krieviete Marija Kiriļenko un baltkrieviete Viktorija Azarenka (abām pirmais kopīgais „Grand Slam”), tāpēc bukmeikeru prognozēs abu duetu iespējas uzvarēt tika vērtētas līdzīgi.

Mača pirmā puse ranga līderēm nebija veiksmīga. Viņas zaudēja ne tikai pirmo setu ar 2:6, bet arī otrajā atradās iedzinējos ar 1:4. Tomēr tad viņas prata mainīt cīņas ritējumu, uzvarot 12 no 14 nākamajiem geimiem. Pēc divu stundu un 11 minūšu cīniņa Dulko un Penneta varēja līksmot – 2:6, 7:5, 6:1. Uzvara abām tenisistēm ļaus vēl pārliecinošāk nostiprināties ranga galvgalī.

Atgādinām, ka dāmu dubultspēļu turnīrā Melburnā startēja arī divas Latvijas sportistes – Līga Dekmeijere kopā ar japānieti Ajumi Moritu pārvarēja vienu turnīra kārtu, bet Anastasijai Sevastovai duetā ar austrieti Sibillu Bammeri nācās zaudēt jau 1.kārtā.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-28 10:33, pirms 13 gadiem
man vajadzēja būt kausa vietā