Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Penneta pārspēj Radvaņsku, Šarapova lieliska pret Halepu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Penneta pārspēj Radvaņsku, Šarapova lieliska pret Halepu
Flāvija Penneta
Foto: AP/Scanpix

Flāvija Penneta otrdien guva pirmo uzvaru Singapūrā notiekošajā "WTA Finals" turnīrā, divos setos ar rezultātu 7:6(5), 6:4 uzveicot Agņešku Radvaņsku. Poliete zaudējusi abas spēles, taču vēl saglabā teorētiskas izredzes tikt pusfinālā, jo Marija Šarapova dienas otrajā spēlē ar 6:4, 6:4 pieveica Simonu Halepu.

Agņeška Radvaņska 1. setā pārsvaru izlaida trīs reizes. Pirmo breiku viņa ieguva jau pirmajā geimā, kas beidzās ar Flāvijas Pennetas dubultkļūdu. Itālietei izdevās atspēlēties sestajā geimā, kurā Aga pieļāva trīs kļūdas. Pēc tam divi neveiksmīgi geimi pēc kārtas bija "US Open" čempionei, kuru iegāza neprecīza spēle ar "backhand".

Servējot par uzvaru setā, Radvaņska bija vadībā ar 5:4, 30:15, tomēr pamanījās zaudēt desmito geimu. Poliete divreiz sev neraksturīgi kļūdījās spēlē pie tīkla (pirmajā gadījumā Pennetai lieliska "svece"), dodot Pennetai breikbumbu. Tās izspēlē Radvaņskai sitiens autā – 5:5.

Radvaņska taibreika sākumā ieguva 2:0 pārsvaru, kas tika izsēts ar trim kļūdām pēc kārtas – divreiz iesists tīklā ar "forehand", bet trešais punkts pēc kārtas zaudēts ar neprecīzu saīsināto sitienu. Pennetai pie rezultāta 6:4 bija divas setbumbas, izdevās realizēt otro, jo pirmās izspēlē viņa nenospēlēja pietiekami labi ar "forehand", tiekot sodīta ar apvedošo sitienu.

Otrās setbumbas izspēlē Flāvijai sekmīgs "dropšots". Radvaņska tika klāt bumbiņai, pat spēja to raidīt pāri tīklam, taču, to darot, bija izskrējusi ārpus laukuma un Pennetai rezultatīvi pabeigt izspēli nebija problēmu. Abu tenisistu devītajā tikšanās reizē (Radvaņska vadībā ar 5-4) tas bija tikai otrais taibreiks. Pirmais bija pašā pirmajā mačā 2007. gadā, toreiz pārākai esot Radvaņskai.

Itālijas labākā tenisiste 2. setā gan ceturtajā, gan sestajā geimā servi noturēja no 15:30, bet pēc tam devās uzbrukumā. Septītais geims nospēlēts ļoti agresīvi, iegūstot trīs breikbumbas. Divreiz neizdevās laukumā atsist Radvaņskas serves, bet pēdējo breika iespēju Flāvija izmantoja, bumbiņu atsitot pa līniju pēc polietes otrās serves. Tieši spēle ar otro servi Agai 2. setā bija ļoti problemātiska (4/13). Penneta devītajā geimā uzņemšanā neizmantoja trīs mačbumbas, allaž kļūdoties ar "forehand", taču lielo izšķērdību nožēlot nenācās, jo maču izdevās izservēt "uz nulles", cīņas pēdējā geimā labi uzbrūkot ar "backhand" sitieniem.

Pennetai pirmā uzvara turnīrā (7:6(5), 6:4), bet Radvaņskai otrais zaudējums. Ņemot vērā to, ka Aga pirmajā mačā spēja uzvarēt vienu setu, viņa vēl nav zaudējusi cerības iekļūt pusfinālā, taču izredzes ir ļoti niecīgas. Radvaņsku turnīrā saglabāja Marija Šarapova, kura dienas otrajā mačā ar 6:4, 6:4 pārspēja Simonu Halepu. Rumānietes uzvaras gadījumā Radvaņska būtu izslēgta no cīņas par pusfinālu.

Šarapova sāka ļoti straujā tempā un ar iespaidīgu uzbrukumu nokārtoja sev startā 2:0 izrāvienu. Halepa atspēlējās ar aizsardzību, kas palīdzēja sagaidīt daudz Šarapovas kļūdu. Augstas kvalitātes 1. sets beidzās ar sliktu Halepas servēšanu, kas viņai atgadījās nepiemērotā brīdī – pie rezultāta 4:5.

Turnīra pirmajai raketei desmitajā geimā divas dubultkļūdas, Šarapova vēl vienā epizodē uzbruka vājai rumānietes servei, iegūstot divas setbumbas. Nevienu gan neizdevās realizēt, abos gadījumos bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Šarapova bija uzstājīga un nospēlēja divus iespaidīgus uzbrukumus pēc kārtas, setu savā labā noslēdzot ar trešo setbumbu.

Šarapova šodien ne vien graujoši darbojās uzbrukumā, bet nodemonstrēja viņas izpildījumā reti redzētu aizsardzību tik labā līmenī. Halepa bija bezpalīdzīga un 2. setu varēja zaudēt ar 1:6, taču Šarapova, nokļuvusi tik tuvu uzvarai, pēkšņi vairs nespēja bumbiņu trāpīt laukumā un maču neizservēja divas reizes! No 5:1 pielaidusi Halepu līdz 5:4, Šarapova saņēmās un Simonai atlaides vairs nedeva, atkal teicami nospēlēja uzbrukumā, nodrošinot mača pēdējo breiku. Šarapova uzvarējusi visus sešus mačus pret Halepu.

2004. gada čempione Šarapova šodien guva 20. uzvaru finālturnīros (20-10). No aktīvajām tenisistēm vairāk ir tikai Serēnai Viljamsai (26), kura no spēlēšanas Singapūrā atteicās. Šarapova šogad pirmoreiz (1-2) pieveica Top 4 spēlētāju, tikmēr Halepai 2015. gadā arvien nav uzvaru par pirmā četrinieka tenisistēm (0-3). Abas tenisistes divreiz zaudējušas Viljamsai.

Šodienas rezultāti nozīmē to, ka Sarkanajā grupā pirms pēdējās kārtas spēlēm vēl neviena tenisiste nav kvalificējusies, tāpat arī visas saglabā iespējas tikt pusfinālā. Arī abas pirmās spēles zaudējusī Radvaņska, tiesa, viņai ceturtdien Halepu noteikti jāuzvar divos setos. Tāpat viņai jācer uz Šarapovas uzvaru divos setos pār Pennetu. Savukārt divas uzvaras guvušajai Šarapovai nepieciešams viens sets pret "US Open" čempioni, lai pati būtu pavisam droša par izkļūšanu no grupas.

WTA Finals 2015 Singapūrā

Sarkanā grupa

SpēleRezultāts
(1) Simona Halepa – (7) Flāvija Penneta6:0 6:3
(3) Marija Šarapova – (5) Agņeška Radvaņska4:6 6:3 6:4
(7) Flāvija Penneta – (5) Agņeška Radvaņska7:6(5) 6:4
(3) Marija Šarapova – (1) Simona Halepa6:4 6:4

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Marija Šarapova2-04-128:21
2.Simona Halepa1-12-220:15
3.Flāvija Penneta1-12-216:22
4.Agņeška Radvaņska0-21-423:29

Baltā grupa

SpēleRezultāts
(2) Garbinje Mugurusa – (8) Lucija Šafāržova6:3 7:6(4)
(6) Andželike Kerbere – (4) Petra Kvitova6:2 7:6(3)
(4) Petra Kvitova – (8) Lucija ŠafāržovaRīt 9:00
(2) Garbinje Mugurusa – (6) Andželike KerbereRīt 13:30

Turnīra tabula

VTenisisteU-ZSetiGeimi
1.Andželike Kerbere1-02-013:8
2.Garbinje Mugurusa1-02-013:9
3.Lucija Šafāržova0-10-29:13
4.Petra Kvitova0-10-28:13