Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Stosura pārtrauc Vozņacki uzvaru sēriju

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Stosura pārtrauc Vozņacki uzvaru sēriju
Samanta Stosura
Foto: Reuters/Scanpix

Ar pārsteigumu noslēgusies „WTA Championships” turnīra otrā spēļu diena. Parādot augstvērtīgu uzbrukuma tenisu, austrāliete Samanta Stosura ar 6:4, 6:3 apspēlēja WTA ranga līderi Karolīnu Vozņacki. Līdz ar to pārtraukta dānietes 11 uzvaru sērija.

„WTA Championships” otrā spēļu diena tika noslēgta ar Sarkanbrūnās grupas maču starp WTA ranga līderi Karolīnu Vozņacki un austrālieti Samantu Stosuru. Viņas vakar bija guvušas uzvaras pirmajās cīņās, tādējādi šodienas mačā uzvarētāja spertu ļoti platu soli pretī pusfinālam. Līdz šim katra no tenisistēm bija uzvarējusi divās savstarpējās cīņās, bet pēdējā laika sniegums bukmeikeriem par pārliecinošu cīņas favorīti lika uzskatīt Vozņacki.

Maču Stosura sāka krietni labāk nekā vakar (0:4 pret Frančesku Skjavoni), sausā uzvarot savu servi. Arī Vozņacki itin viegli uzvarēja pie savas serves, bet trešajā geimā viņai bija iespējas tikt priekšā ar breiku. Abas breikbumbas austrāliete atspēlēja ar labu servi un tai sekojošu uzbrukuma sitienu, atgūstot vadību. Arī seta turpinājumā austrāliete turpināja demonstrēt agresīva stila tenisu, kas arī ir vienīgais veids, kā apspēlēt Vozņacki. Tas ļāva uzvarēt savas serves geimus, bet ieķerties spēlē pie dānietes serves tā īsti neizdevās. Neizdevās līdz desmitajam geimam, kad Stosura ar pirmo iespēju realizēja breiku, kas bija seta vērtībā – 6:4.

Otrā seta sākumā dānietei atkal bija iespēja lauzt pretinieces servi, tomēr Stosura bija pat ļoti aukstasinīga, īstajā brīdī atrodot spēcīgu servi. Pret to, kā arī lielāko daļu Semas sitienu no labās puses, Vozņacki nebija nekādu variantu. Vēl vairāk dāniete situācija sarežģījās pēc ceturtā geima, kad pašas kļūdu dēļ tika zaudēts otrais savas serves geims mačā. Stosura vadību uzreiz nostiprināja (4:1), bet turpinājumā noveda līdz triumfam – 6:4, 6:3 (otrā seta pēdējā geimā austrāliete atspēlēja breikbumbu).

Šis panākums austrālietei ļāva krietni pietuvoties turnīra pusfinālam – tajā viņa var neiekļūt pie lielas apstākļu sakritības. Rīt Stosurai trešā spēle turnīrā pret krievieti Jeļenu Dementjevu, bet Vozņacki cīnīties pret itālieti Frančesku Skjavoni. Trešais mačs rīt – Kima Klijstersa pret Viktoriju Azarenku.

Sarkanbrūnā grupa

SpēleRezultāts
(1) Karolīna Vozņacki - (7) Jeļena Dementjeva6:1 6:1
(5) Samanta Stosura - (4) Frančeska Skjavone6:4 6:4
(5) Samanta Stosura - (1) Karolīna Vozņacki6:4 6:3
(1) Karolīna Vozņacki - (4) Frančeska Skjavone-
(4) Frančeska Skjavone - (7) Jeļena Dementjeva-
(5) Samanta Stosura - (7) Jeļena Dementjeva-

Tabula

VTenisisteUZSeti
1.Samanta Stosura204:0
1.Karolīna Vozņacki112:2
3.Frančeska Skjavone010:2
4.Jeļena Dementjeva010:2

Izmantotie resursi:
WTA | Women's Tennis News, Tournaments,...

  -2 [+] [-]

, 2010-10-27 23:03, pirms 13 gadiem
Rīt noteikti jāredz Frančeskas-Karolīnas mačs. (šodien nesanāca). Ir cerība blondīni aizsūtīt uz mājām.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-27 23:19, pirms 13 gadiem
Ta arī domāju ka tā būs! Karolīna nospēlēja tizli! Pret itāļu veci jāspēlē agresīvāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-27 23:34, pirms 13 gadiem
nicks rakstīja: Rīt noteikti jāredz Frančeskas-Karolīnas mačs. (šodien nesanāca). Ir cerība blondīni aizsūtīt uz mājām.
un ja tā notiek + vēl Zvaniņa paņem pirmo bleķi,tad ja pareizi saprotu ir līderu maiņa ja?

  -1 [+] [-]

, 2010-10-27 23:36, pirms 13 gadiem
a

     [+] [-]

, 2010-10-28 09:45, pirms 13 gadiem
Dēm...