Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Zvonarjova viegli pieveic Kvitovu, Klijstersai izmocīta uzvara pret Radvansku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zvonarjova viegli pieveic Kvitovu, Klijstersai izmocīta uzvara pret Radvansku
Vera Zvonarjova
Foto: Reuters/Scanpix

Par trešo „Australian Open” sieviešu vienspēļu turnīra pusfinālisti kļuvusi labākā Krievijas tenisiste Vera Zvonarjova, kura ceturtdaļfinālā divos setos apspēlēja čehieti Petru Kvitovu – 6:3, 6:4. Zvonarjovas nākamā pretiniece būs beļģiete Kima Klijstersa, kura divos setos kļūdām bagātā spēlē ar 6:3, 7:6(4) pieveica polieti Agņešku Radvansku.

„Australian Open” 10. dienu, kas šoreiz trāpījusi vienā dienā ar Austrālijas dienu, ievada sieviešu vienspēļu turnīra atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles. Pirmās Roda Leivera kortā noskaidrot attiecības devās WTA ranga 2. vietas īpašniece Vera Zvonarjova un čehiete Petra Kvitova (28.). Abām sportistēm Melburnā šogad sasniegtais ceturtdaļfināls bija labākais rezultāts gada pirmajā „Grand Slam” turnīrā. Savā starpā pirms šodienas spēlēts divas reizes. 2009. gadā Indianvelsas „Premier” turnīrā divos setos ar 6:3, 6:1 pārāka bija Zvonarjova, bet pērn Romā Kvitova uz māla revanšējās ar 6:4, 6:0. Šoreiz pārāka divos setos setos bija Zvonarjova, uzvarot ar 6:3, 6:4. Otrajā setā vienubrīd priekšā ar breiku bija Kvitova, taču nespēja attīstīt panākumu.

Spēles sākums labāks izdevās Zvonarjovai, kura, izmantojot to, ka pretiniece bija sanervozējusies un jau pašā sākumā pieļāva vairākas sev raksturīgas rupjas kļūdas, izvirzījās vadībā ar 4:0. Ja pirmajā gadījumā Zvonarjova Kvitovu nobreikoja „uz 15”, tad otrajā gadījumā čehiete pamanījās savas serves geimu zaudēt no 40:15 pārsvara un geimu pabeidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas. Vienu breiku Petrai izdevās atgūt uzreiz, lielā mērā pateicoties Veras kļūdām, taču setu izglābt nebija lemts – ranga vicelīdere pirmo partiju noslēdza savā labā ar 6:2.

Arī otro setu ar atrāvienu sāka Zvonarjova, izvirzoties vadībā ar 3:0. Kvitovai izdevās savākties un ar precīzu spēli uzbrukumā piektajā geimā atgūt zaudēto – 3:2. Jāpiebilst, ka Veru no ritma izsita stadiona apkaimē notiekošais nelielais salūts (par godu Austrālijas dienai). Sestajā geimā Kvitovai izdevās noturēt servi, esot iedzinējos ar 0:40. Pirmo reizi mačā čehiete demonstrēja savu labāko tenisu, panākot 3:3.

Septītajā geimā Kvitova ieguva breikbumbu, kuru Zvonarjovai vajadzēja atspēlēt, taču krieviete elementārā situācijā raidīja bumbiņu tīklā pēc tam, kad Kvitova bija aizsardzībā „izvilkusi” pāris sarežģītas bumbiņas, 4:3 čehietes labā. Cik ātri Kvitovas labākais teniss parādījās, tikpat ātri nozuda. Trīs nepiespiestās kļūdas nākamajā geimā, breiks atdots. Zvonarjova pretiniecei vairs neatdeva nevienu geimu, mačā uzvarot ar 6:2, 6:4. Maču Kvitova pabeidza ar autā raidītu bumbiņu, kas bija Petras 28. nepiespiestā kļūda šajā spēlē. Zvonarjovai - 12.

Ranga 3. vietā esošā Kima Klijstersa ar Agņešku Radvansku (14.) pirms šodienas bija tikusies vienu reizi. 2006. gadā beļģiete polieti apspēlēja Vimbldonas 4. kārtā, uzvarot divos setos ar vienādu 6:2, 6:2. Radvanskai togad bija pirmais gads tūrē pieaugušo kārtā, iepriekšējā gadā uzvarot Vimbldonas junioru turnīrā. Melburnā Agņeška otro reizi sasniegusi ceturtdaļfinālu, kamēr Kima pirms septiņiem gadiem spēlēja finālā, piekāpjoties savai tautietei Žustīnei Eninai.

Šī spēle bija ļoti dīvaina, jo spēlēja tikai Klijstersa, bet Radvanska faktiski noskatījās kortā notiekošajā, atsitot bumbiņas. Brīžos, kad Kima bija ritmā, polietei atbildes nebija, pārējos gadījumos beļģiete sita vai nu autā vai tīklā. Pirmajā setā Radvanska savu servi noturēja tikai vienu reizi, taču setu zaudēja ar cienīgu 3:6, jo divus geimus viņai ar rupjām kļūdām uzdāvināja pretiniece.

Otrais sets bija vēl apbrīnojamāks. Klijstersa spēlēja vēl drausmīgāk, taču, neskatoties uz to, sestajā geimā beidzot tika pie breika un tuvojās uzvarai – 4:2. Nevarētu teikt, ka tālāk notikušais ļoti pārsteidza. Klijstersa no šāda pārsvara dāvināja polietei otro setu, bet Radvanska dāvanu nemācēja pieņemt. Agņeška pie 5:4 servēja par uzvaru otrajā setā, taču neizservēja, bet pēcāk zaudēja taibreikā ar 4:7. Kimai šodien uzvarēt netraucēja 37(!) nepiespiestās kļūdas. Lielā mērā to kompensēja 41 uzvarēta izspēle, kas beidzās ar neatvairāmu uzbrukuma sitienu.

Tātad pusfinālos Vera Zvonarjova spēlēs ar Kimu Klijstersu, un Karolīna Vozņacki tiksies ar Na Lī. Abas spēles notiks ceturtdien, bet fināls sestdien.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  +1 [+] [-]

, 2011-01-26 08:26, pirms 13 gadiem
Kāpēc izmocīta -1. sets 6:3 izskatās diezgan pārliecinošs

     [+] [-]

, 2011-01-26 08:27, pirms 13 gadiem
Malacite Vera !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-26 11:45, pirms 13 gadiem
Nu otrajā setā tiešām Kima dabūja " pasvīst", daudz netrūka (izglāba veiksme taibreikā)ka būtu jāspēlē 3.sets un tad Radvanskai varbūt būtu psiholoģisks pārsvars.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-26 13:19, pirms 13 gadiem
james007 rakstīja: Paaugsies,tad sapratīsi! Un vispār, lai kau ko saprastu,tad ir jāskatās spēle
Es skatījos, tāpēc arī tā saku.