Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vai Dolgopolovs turpinās pārsteigt, uzvarot arī Mareju?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Dolgopolovs turpinās pārsteigt, uzvarot arī Mareju?
Aleksandrs Dolgopolovs
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien Melburnā tiks noskaidroti pēdēji divi pusfinālisti gan dāmu, gan kungu sacensībās. Vīriešu konkurencē ceļu uz ceturto „Grand Slam” titulu pēc kārtas turpina Rafaels Nadals, kurš tiksies ar tautieti Davidu Fereru, bet Endijam Marejam kāju priekšā centīsies aizlikt Aleksandrs Dolgopolovs no Ukrainas.

Dāmas

Vera Zvonarjova – Petra Kvitova (Betsafe.com prognoze: 1.45 – 2.63)

Dāmu ceturtdaļfinālu mačus ievadīs WTA ranga vicelīderes Veras Zvonarjovas tikšanās ar bīstamo čehieti Petru Kvitovu. Spēles sākums plkst.2:00. Zvonarjova turpina lielisku sēriju „Grand Slam” turnīros, tēmējot uz jau trešo finālu pēc kārtas – pērn viņa aizkļuva gan līdz Vimbldonas, gan „US Open” finālam, abos piedzīvojot zaudējumus. Čehiete Petra Kvitova ar savu uzbrukuma tenisu, šķiet, vairs nevienu nevar pārsteigt un Melburnā spējusi tikt jau līdz ceturtdaļfinālam. Šodienas mačā favorīte ir krieviete, taču, ja Petrai izdosies izvairīties no milzīga nepiespiesto kļūdu skaita, viņai ir izredzes.

Zvonarjova līdz šim turnīrā zaudējusi vienu setu, tas notika 2. kārtas cīņā pret jauno serbieti Bojanu Jovanovski, kurai pusotru setu izdevās turēt līdzi sitienu apmaiņā no gala līnijas. Pēc tam sākās kļūdas. Šodien Zvonarjovu sagaida tāda pati spēle, kurā visu izšķirs tieši Kvitovas nevis Veras spēle. Savstarpējos mačos 1-1. 2009. gadā Indianvelsā uz „hard” seguma ar 6:3, 6:1 uzvarēja Zvonarjova, bet pērn Romā uz māla Kvitova revanšējās ar 6:4, 6:0.

Kima Klijstersa – Agņeška Radvanska (Betsafe.com prognoze: 1.09 – 6.55)

Uzreiz pēc Zvonarjovas un Kvitovas mača noslēguma Roda Leivera kortā dosies šī turnīra galvenā favorīte Kima Klisjtersa un Polijas tenisa līdere Agņeška Radvanska. Polietei šis turnīrs ir pirmais kopš oktobra, kad viņa Āzijas tūres laikā guva kājas savainojumu. Atgriešanās tika gaidīta ar bažām, taču starts izdevies lielisks.

Iepriekšējā kārtā Radvanska atspēlēja divas mačbumbas, pieveicot Šuaju Penu (7:5, 3:6, 7:5). Bukmeikeru vērtējumā Radvanskai izredžu tikt pāri Kimai faktiski nav, un tas patiešām arī atbilst patiesībai. Tādu ieroču, ar kādiem var apspēlēt Klijstersu, Radvanskai nav. Visticamāk, šajā spēlē viss beigsies divos setos ar graujošu beļģietes uzvaru. Abu vienīgā tikšanās reizē pirms pieciem gadiem Vimbldonā pārāka ar 6:2, 6:2 bija Klijstersa.

Kungi

Endijs Marejs – Aleksandrs Dolgopolovs (Betsafe.com prognoze: 1.10 – 6.21)

Orientējoši ap plkst. 5:00 no rīta notiks pirmais no diviem paredzētajiem ceturtdaļfināliem, kurā tiksies pērnā gada finālists Endijs Marejs un Melburnā pamatīgu troksni sacēlušais ukrainis Aleksandrs Dolgopolovs. Šobrīd ranga 46. numurs, kurš, starp citu, bija salozēts vienā pusē ar Ernestu Gulbi un būtu mūsējam trāpījies pretī 2. kārtā, pēdējos divos mačos apspēlējis pasaules elites tenisistus – Žo-Vilfrīdu Tsongu un Robinu Soderlingu. Nenoniecinot ukraiņa sasniegto uzreiz jāuzsver, ka Tsonga pašreiz nav optimālā formā pēc kārtējā savainojuma, bet Soderlings pats ļoti daudz palīdzēja sev zaudēt, izdarot vairāk nekā 50 nepiespiesto kļūdu un piekto setu Dolgopolovam zaudēja, esot vadībā ar breiku...

Kas tālāk? Šonakt ukraini eksaminēs britu pirmais numurs Endijs Marejs, kurš turnīrā spēlējis sensacionāli. Tieši tā var nosaukt viņa pēdējo maču pret nupat pirmo reizi vietu ranga Top 10 tikušo austrieti Jirgenu Melceru. Marejs viņam „atdeva” tikai piecus geimus, uzvarot ar 6:3, 6:1, 6:1. Lai arī atskaitot Melceru, pārējie pretinieki ir bijuši viduvēji, Marejs laiku kortā nav velti tērējis un nevienā no setiem nav zaudējis vairāk par trim geimiem. Ko var likt pretī Dolgopolovs? Neko daudz, ja vien cerēt uz to, ka Marejs varētu viņu nenovērtēt. Taču tas diez vai notiks. Skots labi spēlē uzņemšanā, bet pēdējā laikā ir nostabilizējis servi, tāpēc „uz papīra” šajā spēlē uzvarētājs ir zināms jau pirms tās sākuma. Abi līdz šim tikušies vienreiz, Marejam pirms pieciem gadiem Deivisa kausā uz sev neērtā māla seguma uzvarot ar 6:3, 6:4, 6:2.

Rafaels Nadals – Davids Ferers (Betsafe.com prognoze: 1.12 – 5.65)

Visbeidzot vakara spēlē plkst. 10:30 pēc mūsu laika kortā dosies ranga līderis Rafaels Nadals, kurš tiksies ar savu tautieti Davidu Fereru. Davids gadu sācis lieliski ar titulu Oklendā un šobrīd ir uzvarējis astoņus mačus pēc kārtas. Pret Rafu gan šai sērijai, ļoti ticams, pienāks gals. Nadals Fereram zaudējis tikai trīs no 15 spēlēm, pie tam pēdējo reizi tas notika 2007. gadā sezonas noslēguma sacensībās Šanhajā. Fereru varētu iedvesmot cita statistika – viņš Nadalu apspēlējis abu vienīgajā spēlē „Grand Slam” turnīros uz „hard” seguma. Tas notika pirms četriem gadiem Ņujorkā. Par šodienas spēli runājot, noteikti gaidāms daudz ilgu izspēļu no gala līnijas. Fereram ir laba aizsardzība un fiziskā sagatavotība, taču tieši to pašu var teikt par Nadalu, kurš gan ir sūdzējies par Dohā piedzīvotā drudža sekām, tāpēc par veselību nevar būt pavisam drošs. Tas arī faktiski ir vienīgais, uz ko Ferers var cerēt.

Visi mači būs vērojami „Eurosport” tiešraidē.

Izmantotie resursi:
Odds, Livebetting, Casino, Poker - Betsafe.com
Home - Australian Open Tennis Championships...

Cik setus pret Mareju uzvarēs Dolgopolovs?

  • 57

  • 41

  • 46


     [+] [-]

, 2011-01-25 16:58, pirms 13 gadiem
pāris geimus saša uzvarēs.... nu labi,katrā setā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-25 17:11, pirms 13 gadiem
Iepriekšējā bilde bija labāka! Bērziņ liec atpakaļ

es par Dolgopolovu. nekad nav paticis kā tas iedomīgais skots spēlē!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-25 17:29, pirms 13 gadiem
Marejs jau gadījumā kādus 2 gadus neskaitās kā mega ūber favorīts?

  +3 [+] [-]

, 2011-01-25 18:20, pirms 13 gadiem
Labprāt Dolgo to novēlētu, ļoti patīk man šis tenisists .Taču zinot un redzot Mareja labo spēli šajā turnīrā... nezinu.Viņš nav Soderlings vai Tsonga, šajā turnīrā Marejs krietni šos abus " sit pušu".

  +1 [+] [-]

, 2011-01-25 18:40, pirms 13 gadiem
Diemzzel Marejs ir ssobriid par speeciigu, lai gan noveelu vinnam zaudeet, jo ar taadu potenciaalu, kas ir vinnam, Marejs izveelas vinkaarssi sist bumbinnas paari, gaidot pretinieka klluudas. Presskonferencees arii uzvedas kaa gailis....

     [+] [-]

, 2011-01-25 18:45, pirms 13 gadiem
mikijs15 rakstīja: Diemzzel Marejs ir ssobriid par speeciigu, lai gan noveelu vinnam zaudeet, jo ar taadu potenciaalu, kas ir vinnam, Marejs izveelas vinkaarssi sist bumbinnas paari, gaidot pretinieka klluudas. Presskonferencees arii uzvedas kaa gailis....
teikšu godīgi, šogad neesmu redzējis kā marejs spēlē, bet pagājušā gadā beigās, pats arī teica, ka spēlē tagad uzbrūkošāku tenisu, nevis kā agrāk... Ko ta viņš pārdomāja, vai?

  +3 [+] [-]

, 2011-01-25 18:49, pirms 13 gadiem
Valdis visu izstāstījis, nav pat nianšu. Vera varētu uzbrukt, Petrai tas ātrums nav diezko. Ja būs otrādi, Vera jau velk laukā mirušas bumbas, bet Petra naglo smešus un plakanie sitieni nav diezko ķerami.

Par večiem nav komentu, nav Marejs redzēts, nedaudz ukrainis. Vienīgais skaidrs, ka Marejs var izsist laukā Rafu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-01-25 20:07, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Ko var likt pretī Dolgopolovs? Neko daudz, ja vien cerēt uz to, ka Marejs varētu viņu nenovērtēt. (šo jau tājumu uzdod un atbild pats autors)..


Tu Bērziņ esi redzējis teiksim kādā stilā servē Dolgopolovs?? Tas jau vien ir trumpis.. viņš lieliski kustās, labi redz laukumu.. nu nebūs Marejam tā nekāda pastaiga..
Protams, ka esmu redzējis. Serve viņam ir nestandarta un grūti nolasāma, tāpat kā sitiens ar labo roku. Pēc atvēziena ne vienmēr var uzminēt, uz kuru pusi sitīs. Čiličam ir līdzīgs forehand. Šeit izšķiroša būs Mareja uzņemšanas spēle, kas ir viena no Top veču tenisā. Un dumjas kļūdas viņš netaisīs tik daudz kā Tsonga vai Soderlings.

     [+] [-]

, 2011-01-25 20:12, pirms 13 gadiem
Bija jau viens Mareja "njeemeejs" vaardaa Jirgens Melcers..
Uz strīpas nākamais.. varbuut bish vairaak geimus iznaaks vinneet..
Es gan, protams, par intrigu visaas chetraas speelees..

  -1 [+] [-]

, 2011-01-25 20:12, pirms 13 gadiem
Nebiju piefiksējis tādu sīkumu ,ka Rafa pēc pagajušās spēles uz kameras parakstijās ar labo roku.
Kā ir? Viņš jau no bērnības ir speciāli trenēts ,lai spēlētu ar kreiso roku , jo tas ir neparocīgāk?
Vai arī viņam sāpēja kreisā roka un tapēc parakstijās ar labo?
Vai arī viņš ir kreilis tikai raksta ar labo roku?

     [+] [-]

, 2011-01-25 20:24, pirms 13 gadiem
Tomijs rakstīja: Nebiju piefiksējis tādu sīkumu ,ka Rafa pēc pagajušās spēles uz kameras parakstijās ar labo roku.
Kā ir? Viņš jau no bērnības ir speciāli trenēts ,lai spēlētu ar kreiso roku , jo tas ir neparocīgāk?
Vai arī viņam sāpēja kreisā roka un tapēc parakstijās ar labo?
Vai arī viņš ir kreilis tikai raksta ar labo roku?
Tenisu spēlē ar kreiso, bet īstenībā ir labrocis un raksta ar labo.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-25 20:54, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Australija ja ne katru tad katru otro gadu notiek brīnumi.. savulaik tos sarūpēja Tsonga, Bagdatis kas biaj finala.. Juhansons kas uzvareja finala Safinu.. neticaas ka shis AO buus bez parsteigumiem..
Dolgopolovs jau IR pārsteigums..

     [+] [-]

, 2011-01-25 22:08, pirms 13 gadiem
Tomijs rakstīja: Nebiju piefiksējis tādu sīkumu ,ka Rafa pēc pagajušās spēles uz kameras parakstijās ar labo roku.
Kā ir? Viņš jau no bērnības ir speciāli trenēts ,lai spēlētu ar kreiso roku , jo tas ir neparocīgāk?
Vai arī viņam sāpēja kreisā roka un tapēc parakstijās ar labo?
Vai arī viņš ir kreilis tikai raksta ar labo roku?
tas nav nekas, man, piemēram, ir tapat

     [+] [-]

, 2011-01-26 01:44, pirms 13 gadiem
Man nepatīk skoti, bet Mareja prāta spējas tiešām pārsteidz. Ļoti patīk gudri un taktiski tenisisti. Patiesībā nemaz nezinu, pa kuru būšu šoreiz. Laikam jau par skaistu tenisu. Dolgopolovs tiešām pārsteidza ar savu lielisko sniegumu, tā ka teorētiski sensācija ir pilnīgi iespējama, lai gan Marejs, iespējams, ir savā labākajā formā.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-26 01:46, pirms 13 gadiem
Valdis Bērziņš rakstīja: Tenisu spēlē ar kreiso, bet īstenībā ir labrocis un raksta ar labo.
Vai tomēr otrādi? Grūti noticēt, ka labrocis varētu spēlēt tenisu ar kreiso roku. Zinu, ka ir kreiļi, kas raksta ar labo roku (no skolas laikiem), bet pretējas situācijas nav dzirdētas.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-26 02:49, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Vai tomēr otrādi? Grūti noticēt, ka labrocis varētu spēlēt tenisu ar kreiso roku. Zinu, ka ir kreiļi, kas raksta ar labo roku (no skolas laikiem), bet pretējas situācijas nav dzirdētas.
This made Toni Nadal intensify training, and at that time he encouraged Nadal to play left-handed—for a natural advantage on the tennis court, as he noticed Nadal played forehand shots with two hands.
no wiki.