Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kuevass turpina pārsteigt Hamburgā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kuevass turpina pārsteigt Hamburgā
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP

Hamburgas ATP ''World Tour 500'' turnīra pusfinālā ļoti negaidīti iekļuvis Urugvajas tenisists Pablo Kuevass, kurš ATP rangā ieņem tikai 107.vietu. Kuevass šodien ceturtdaļfinālā tika galā ar spāni Nikolasu Almagro – 6:2, 6:4. Labāko četriniekā iekļuvis arī ar pirmo numuru izliktais Nikolajs Davidenko.

Hamburgas turnīrs no šonedēļ notiekošajiem diviem ATP turnīriem ir nozīmīgākais – 500.sērijas kategorija, un arī sastāvs krietni spēcīgāks nekā Indianapolisā, kur startēt bija izvēlējies labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis. Hamburgā spēles notiek uz māla seguma. Šeit ar pirmo numuru bija izlikts francūzis Žils Simons, kurš cieta zaudējumu jau otrajā kārtā (no pirmās viņš bija brīvs), piekāpjoties augumā raženajam vācietim Daniela Brendsam. Attiecīgi ar otro un trešo numuru Hamburgā izlikti krievs Nikolajs Davidenko un zviedrs Robins Soderlings.

Soderlings, kurš pagājušajā nedēļā uzvarēja savā mājas turnīrā Bostadē, vakar negaidīti 3.kārtā piekāpās Nikolasam Almagro, bet Davidenko ir izdevies attaisnot savu favorīta statusu. Šodien krievs tikās ar rumāni Viktoru Hanesku, kuru pārliecinoši bija pieveicis visās četrās līdzšinējās savstarpējās spēlēs. Jau pašā pirmajā geimā Davidenko izdevās breiks, un, turpinot spēlēt agresīvi gan pie savas, gan pretinieka serves, Davidenko seta izskaņā vēlreiz spēja uzvarēt pie Hanesku serves, pirmajā setā gūstot panākumu ar 6:3.

Otrā seta sākumā atkārtojās pirmā seta scenārijs, taču šoreiz krievs nespēja izmantot iespējas, par ko vēlāk nācās samaksāt. Piektajā geimā pie 2:2 Davidenko pie savas serves nokļuva zaudētāja lomā ar 0:30. Davidenko izdevās uzvarēt nākamajās divās izspēlēs, taču tad sekoja divas nepiespiestās kļūdas ar diagonāliem sitieniem, un Hanesku negaidīti pārņēma mača vadību. Astotajā geimā Davidenko radās vienīgā iespēja atspēlēties, taču viņš neapdomīgi nospēlēja pie tīkla, bet Hanesku savu servi vairs nezaudēja un pabeidz otro setu savā labā ar 6:4.

Izšķirošā trešā seta sākumā abi tenisisti palaida garām pa vienai breikbumbai, pēc tam 4.geimā Davidenko izniekoja vēl četras iespējas lauzt Hanesku servi, taču savu tomēr panāca pāris geimus vēlāk, kārtējo reizi agresīvi uzbrūkot un beidzot spējot iegūt izšķirošo breiku – 4:2. Pēc tam geimos uzvarēja servētāji, un trešo setu savā labā ar 6:3 pabeidza Davidenko, kuram rīt pusfinālā jātiekas ar bijušo ranga 4.numuru Davidu Fereru, kurš divos setos viegli ar 6:2, 6:3 pieveica vācu wild card Simonu Groilu.

Otro pusfināla pāri veidos francūzis Pols Anrī Matjē, kuram šodien ceturtdaļfinālā pret Serbijas pārstāvi Viktoru Troicki ilgi kortā nebija jāuzturas. Pēc zaudētiem trīs geimiem Troickis izstājās. Matjē pretinieks pusfinālā būs šī turnīra lielākais pārsteigums – urugvajietis Pablo Kuevass, kurš pamatturnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikāciju, bet šodien ceturtdaļfinālā divos setos pārliecinoši tika galā ar jau pieminēto Almagro – 6:2, 6:4. Taisnības labad gan jāatzīst, ka spānis šodien nespēlēja ne tuvu tik labi kā vakar pret Soderlingu.

''International German Open"

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(2) Nikolajs Davidenko – (11) Viktors Hanesku 6:3, 4:6, 6:3
(6) Davids Ferers – Simons Groils 6:2, 6:3
(13) Pols Anrī Matjē – (11) Viktors Troickis 3:0 (Troickis izstājās)
Pablo Kuevass – (14) Nikolass Alamgro 6:2, 6:4

Pusfinālu pāri
(2) Nikolajs Davidenko – (6) Davids Ferers
(13) Pols Anrī Matjē – Pablo Kuevass

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-07-24 23:57, pirms 15 gadiem
njaa.. apspeeleejot melceru, kohlschraiberu, almagro-kurs ar labu sniegumu parādīja...var secināt, ka nākamā spēle nebūs viņa pēdējā šajā turnīrā, un iespējams Matjē arī kritīs no viņa rokas...