Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Čempione sāk ar panākumu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Čempione sāk ar panākumu
Ana Ivanoviča
Foto: AP

Sekmīgi "French Open" uzsākusi pērnā gada čempione sieviešu vienspēļu turnīrā, serbiete Ana Ivanoviča. Diezgan līdzīgā spēlē viņa ar 7:6(3), 6:3 pieveica itālieti Saru Erani, bet savu nākamo pretinieci viņa uzzinās tikai rīt.

Pērn serbiete Ana Ivanoviča kļuva par „French Open” čempioni, finālā pieveicot Dinaru Safinu. Tas viņai ļāva kļūt par WTA ranga līderi, taču pēc tam viņai panākumi ir izpalikuši, un šī gada turnīru viņa iesāk tikai kā pasaules astotā rakete. Šogad Ivanoviču pie galvenajām favorītēm uz uzvaru vairs nepieskaita, tomēr viņa pati atzina, ka ir gatava aizstāvēt titulu, pat neraugoties uz nesen atsvaidzināto ceļgala savainojumu. Izloze viņai gan ļoti sekmīga nebija un jau pirmā pretiniece bija gana spēcīga – itāliete Sara Erani, kura WTA rangā ieņem 44. vietu.

Tieši Ivanovičas un Erani spēle bija kā pirmā šogad centrālajā „Phillipe Chatrier” kortā. Abām šis bija pirmais savstarpējais mačs un favorīte, protams, bija serbiete. Spēles sākumā Ivanoviča spēlēja pārliecinošāk un agresīvāk, tāpēc nebija pārsteigums, ka pēc vairākkārtējiem mēģinājumiem viņa tomēr tika breiku priekšā – 3:1. Tomēr jau nākamajā geimā viņa neprata izvairīties no kļūdām, kas itālietei ļāva geimu atgūt, bet vēlāk sīvā cīņā arī izlīdzināt rezultātu (3:3). Ivanoviča uzreiz gan atguva vadību un varēja panākt 5:3 savā labā, tomēr itāliete turpināja cīnīties un tika priekšā ar 5:4. Šajā brīdī servēja jau Erani, taču nespēja setu noslēgt savā labā (5:5). Seta uzvarētāju vajadzēja izšķirt taibreikā, bet pirms tā Ivanoviča neizmantoja divas setbumbas. Taibreikā serbiete ieguva pārliecinošu vadību (4:1), ko prata droši nosargāt, noslēdzot taibreiku ar 7:3.

Zaudētais taibreiks gan nebija salauzis itālieti un otro setu Erani iesāka ļoti labi. Pie savas serves viņa uzvarēja pārliecinoši, bet otrajā geimā varēja arī nobreikot Ivanoviču, tomēr visas breikbumbas serbiete atspēlēja. Tas atkal deva pārliecību viņai, jo uzreiz pēc tam Ivanoviča sāka uzbrukt precīzāk un pārliecinošāk, kamēr itāliete arvien vairāk kļūdījās. Ivanoviča izvirzījās vadībā ar 5:1, taču itāliete vēl nepadevās un divus geimus atguva. Brīnumam spēka gan pietrūka un seta devītajā geimā spēle beidzās ar serbietes uzvaru – 7:6(3), 6:3.

Kopumā mačs gan ilga vairāk nekā divas stundas un Ivanovičai tas prasīja ne mazums spēka. Viņas pretiniece otrajā kārtā noskaidrosies tikai rīt, kad spēli aizvadīs taizemiete Tamarine Tanasugarna un Kamilla Pina no Francijas.

Tāpat noslēgušās arī citas pirmās kārtas spēles. Sieviešu turnīrā uzvaras svinējušas Anastasija Pavļučenkova, Na Li, Timeja Bašinski, bet vīriem kā pirmais otro kārtu sasniedzis Andrejs Golubevs no Kazahstānas.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

     [+] [-]

, 2009-05-24 14:39, pirms 15 gadiem
Smukāka uzvar

  +1 [+] [-]

, 2009-05-24 14:50, pirms 15 gadiem
Nemaz tik viegli uzvara nenācās. Cerams Ana tikai ieskrienās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja