Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals optimālu formu cer sasniegt martā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals optimālu formu cer sasniegt martā
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas tenisa līderis Rafaels Nadals, kurš nav spēlējis kopš jūnija beigām, atzinis, ka optimālā formā nebūs līdz martam. Tik ilgs laiks "māla karalim" būs nepieciešams, lai atgūtos no kārtējā ceļgala savainojuma.

11 "Grand Slam" titulu īpašnieks Nadals jaunnedēļ piedalīsies paraugturnīrā Apvienotajos Arābu Emirātos, kur bez viņa startēs arī tādi elites pārstāvji kā Novaks Džokovičs un Endijs Marejs. Tā būs Rafas pirmā atrādīšanās tenisa publikai kopš viņa pārsteidzošā zaudējuma Vimbldonā Lukašam Rosolam.

Nadals lielas lietas no sevis īstermiņā negaida: "Jāredz, kādu progresu spēšu sasniegt. Intensīva spēlēšana augstākajā līmenī prasa ļoti daudz no ķermeņa. Šobrīd ilgtermiņā nedomāju, galvenais redzēt ceļgala reakciju uz spēlēšanu. Kad tas būs pilnībā gatavs, varēšu atkal spēlēt bez šaubām. Ja Abu Dabi jutīšos labi, tad turpināsim uzņemtajā tempā. Ja ne, tad vajadzēs spēlēt mierīgāk."

Nadals treniņus atsāka 20. novembrī, bet optimālu formu no viņa nevarot gaidīt ātrāk par martu. Samazinot slodzi uz trauslajiem ceļgaliem, Nadals 2013. gadā vairāk spēlēs uz māla seguma, izvairoties no sev ne tik ļoti tīkamā "hard".

Spānijas pirmais numurs savu labāko tenisu cer spēlēt pavasarī: "Mans sezonas mērķis ideālā kondīcijā būt Indianvelsā un Maiami, lai pēc tam varētu labā noskaņojumā doties uz Montekarlo, kur uzsākt māla sezonu. Pēdējais turnīrs, kurā jutos labi, bija "French Open". Tajā uzvarēju. Parasti februāra beigās vai marta sākumā jūtos labi, tad sākas mana sezona."

Izmantotie resursi:
Reuters